Liga EBJL, 17. krog

HD Jesenice – HK Triglav   2:0 (1:0,0:0,1:0)

1:0 AVSENEK (Tarman) 16′, 2:0 JEKLIČ (Pelko) 41′

Kazni: HD Jesenice 24, HK Triglav 20

Za HD Jesenice so nastopili: Vavpotič (GK), Picelj (GK), Perat, Zupan, Hadžić, Trkulja, Žbontar, Žuber, Tarman, Pelko, Šturm, Brglez, Kantarević, Seršen, Jeklič (C), Glavič, Avsenek, Rajsar, R. Svetina, E. Svetina, Sodja in Rekar
Trener Dejan Varl, teh. vodja Simon Seršen

Pa je varovancem trenerja Dejana VARLA končno uspelo! V četrti letošnji medsebojni tekmi železarji Kranjčanom niso pustili doseči zadetka, sami dosegli dva in tako poskrbeli, da se je tridnevni mini-troboj v raznih kategorijah med obema kluboma prevesil v korist Jesenic. Najbolj so bili seveda fantje veseli svoje zmage; po dveh nesrečnih porazih v podaljšku v Kranju in minimalnem porazu Podmežaklo je zmaga brez prejetega gola prav gotovo obliž na letošnjo kranjsko rano.

Obe ekipi sta v prvi tretjini nastopili napadalno. Patrik Rajsar si je že v drugi minuti prislužil malo kazen, a gostje niso našli poti do vrat domačega vratarja Anžeta VAVPOTIČa. Nekoliko krajša kranjska rezervna klop je iz minute v minuto težje dohajala tempo železarjev. V začetku 14. minute je na kazensko klop moral še Rok Avsenek, kazen pa se je še enkrat iztekla brez prejetega zadetka. 14 sekund potem, ko se je vrnil na ledeno ploskev, je AVSENEK po podaji Marka Tarmana načel mrežo gostov (1:0). Obe ekipi sta nadaljevali z napadalno igro, boljši vtis pa so še naprej puščali domači. Ob koncu tretjine je bilo razmerje v strelih 16:11 v korist Jesenic, tudi to pa priča o obojestransko odprti igri.

Druga tretjina je minila brez golov.  V 24. minuti je zaradi udarca s komolcem na kazensko klop moral Jon Pelko. Gostje niti v tretjem poskusu ob igri z igralcem več niso spravili skupaj kakega resnejšega pritiska. V 32, minuti je na kazensko klop moral tudi prvi gostujoči hokejist, tudi domači pa so bili v powerplay-u neuspešni. Ob koncu 35. minute sta na kazensko klop morala na vsaki strani po en hokejist. Domači so bili v drugi tretjini izrazito boljši, napadalnejši in željni novega zadetka. Največ razburjenja na tribunah je povzročil pripetljaj 9 sekund pred koncem drugega dela – gostje so storili prekršek za izključitev, obenem pa je glavni sodnik dosodil tudi malo kazen Gašperju Glaviču (zaradi nešportnega obnašanja). Do nove priložnosti za dosego zadetka ob igri z igralcem več tako ni prišlo. Razmerje v strelih v drugi tretjini je bilo kar 22:7 v korist domačih.

Samo gol razlike v takih tekmah seveda ne pomeni veliko. Tudi sam vtis ne šteje in ne zagotavlja, da bodo tekmeci položili orožje. Tega so se prav gotovo zavedali varovanci Dejna Varla ob vstopu v tretjo tretjino. Matic JEKLIČ je že 33 sekund po začetku igre dosegel drugi gol (2:0), utrujenega Žana Usa pa je v kranjskih vratih zamenjal Kristian Šenk. V nadaljevanju so gledalci še naprej gledali napade železarjev in zdelo se je, da so tokrat Kranjčani pravzaprav dokaj nebogljeni. V 42. mintui je bil izključen eden od gostov, a je rezervni vratar Kranjčanov pokazal, da tudi obvlada svoj posel. V 45. minuti si je 2+10 minut kazni zaradi udarca v predel glave prislužil Dejan Trkulja. Kasneje je po spletu okoliščin (po končani kazni ni prišlo do prekinitve, da bi se lahko vrnil na led) na kazenski klopi ostal do samega konca tekme. V 56. minuti si je podobno kazen prislužil z istim razlogom še eden od gostov, pa tudi Avsenek je še enkrat moral na kazensko klop. Tekma so fantje v železarskih, rdečih dresih končali s podrtim golom, ki je označil prazno mrežo vseh 60 minut tekme. Še razmerje v strelih v zadnji tretjini – 18:4 v korist Jesenic.

Tekst: M. L.