HD mladi Jesenice : HK Triglav 4:1
(1:0, 1:1, 2:0) – izid v zmagah: 2:1

Jesenice, začasno drsališče Podmežakla. Gledalcev: 100. Sodniki: Škofic, Bergant, Bulovec.

Strelci: 1:0 Jekič A., 7., 2:0 Čamdžić (Podrekar, 27.), 2:1 Kalan, 39., 3:1 Hadžič (Podrekar, Stan, 41.), 4:1 Stan (Podrekar, Jazbec, 59., PP1)

Kazenske minute: Jesenice 32 (0, 0, 2+10+20 (Krašovec)), 6 (2, 2, 2)
Streli na gol: Jesenice 54 (19, 21, 14), Triglav 17 (4, 7, 6)

HD mladi Jesenice: Vilman, Vavpotič, Kraigher, Stan, Török, Hadžič, Podrekar, Podlesnik, Jeklič A., Čamdžić (C), Krašovec, Tišov, Srpčič, Jensterle, Glavič, Jazbec, Tomaževič, Sintič. Trener: Gaber Glavič.

V tretjem, odločilnem četrtfinalnem dvoboju mladinskega državnega prvenstva med Jeseničani in Kranjčani, so slavili mladi Železarji. V ponovitvi lanskega mladinskega polfinala, so se jeseniški hokejisti nekako oddolžili za poraz pred približno enim letom, seveda pa zmag ne gre enačiti. Mladinsko tekmovanje vsako leto na novo premeša karte, nekaj igralcev postane prestarih za nastope med mladinsko konkurenco, to pa pripelje do povsem drugačnega razmerja moči. Ne glede na potek letošnjega državnega prvenstva, so imeli Jeseničani to pot nekaj prednosti na svoji strani. In so jo tudi izkoristili.

Nekaj fantov je še lani igralo v kategoriji dečkov, to sezono pa so s pridom izkoristili dano priložnost v kategoriji mladincev. Gašper Glavič je le eden takih.

Začetek srečanja je pokazal, da domača zasedba ne bo tako lahko prepustila zmago nasprotniku. Kranjski orli so sicer žilav nasprotnik, pritiskom Jeseničanov pa se niso dolgo upirali. Že v začetku druge minute so domači imeli prvi power play na srečanju. Igra še ni tekla, kot bi morala in priložnost je ostala neizkoriščena. Pobuda pa je prešla na stran Jesenic in kmalu je bila tudi izkoriščena. V začetku sedme minute je zadel Aleš Jeklič. Pritisk Jesenic se je le še stopnjeval, prva tretjina pa zadetkov ni več postregla. Le nekaj lepih priložnosti ob številnih poskusih Železarjev.

Tudi Grega Vilman se je moral večkrat izkazati

V drugi tretjini se razmerje moči ni bistveno spremenilo. Napadalen uvod v drugi del je Jeseničanom prinesel nov zadetek v sedmi minuti nadaljevanja. V gneči pred Žanom Usom je podajo Jake Podrekarja v zadetek spremenil Kapetan Aljoša Čamdžić. Lepa prednost je ognjevitost Jesenic nekoliko pogasila, napadalnejši pa so postali tudi gosti. Igra je potekala večinoma v srednjem delu, veliko je bilo prestreženih podaj in malo izdelanih akcij. Ob nevarnejših poskusih sta bila oba vratarja suverena. Nekaj pred koncem druge tretjine pa je Tilen Kalan prestregel podajo jeseniškega branilca, njegov strel pa je bil natančen in močan in je prinesel znižanje izida. Pred nadaljevanjem so bile vse karte odprte, zmago pa ni bilo mogoče pripisati nobeni od ekip.

Kranjskemu vratarju Žanu Usu gredo zasluge, da izid ni bil višji v korist Jesenic

Vendar so Železarji hitro stvari obrnili sebi v prid in ponovno skočili na dva zadetka prednosti. Po manj kot 40. sekundah nadaljevanja je ponovno odlično podal Jaka Podrekar, njegovo podajo pa je v zadetek spremenil Sebastjan Hadžič. S tem je srečanje postalo povsem odprto. Veliko je bilo napadalnih akcij, ki so se selile iz ene na drugo stran igrišča. Več dela je sicer imel Žan Us, a tudi Grega Vilman ni imel veliko časa za počitek. Vse do zaključnih minut srečanja se izid ni spremenil, nato pa so domači izkoristili power play. Jaka Podrekar je pripravil veliko prostora branilcu Juretu Stanu, ki je na tekmi sprožil kar nekaj nevarnih strelov. To pot strel ni bil le nevaren, ampak tudi natančen in je dokončno odločil zmagovalca tega četrtfinalnega para. Zanimivega še ni bilo konec. Ob borbi za plošček sta v višini krogov za sodniške mete trčila vratar Triglava Žan Us in jeseniški napadalec Žiga Krašovec. Sodnik je dosodil prvo izključitev Jeseničanom, s čimer se mladi napadalec ni strinjal. Nekaj bentenja čez odločitev je bilo dovolj, da je Krašovec moral predčasno z ledu. Gosti so takoj poskusili še brez vratarja, Jeseničanom pa je za nov zadetek v nebranjen gol zmanjkal le kak milimeter. Miha Potočnik je ploščico odpeljal z gol črte, ko se je ta odbila od vratnice. Izid je ostal nespremenjen, zmaga pa železarje vodi v polfinalni obračun proti ekipi, ki je dominirala skozi redni del prvenstva. To je ekipa HK Celje.

Ustavljen na črti

Tekst in foto: Drago Cvetanovič

[nggallery id=83]