EBJL, 14. krog

HKMK Bled – HD Jesenice   2:4 (0:1,1:1,1:2)

0:1 JEKLIČ (Glavič) 20′, 1:1 Pazlar (Mašič, Ulamec) 26′, 1:2 JEKLIČ (Pelko) 34′, 2:2 Pazlar (Ulamec, Mašič) PP1 53′, 2:3 AVSENEK (Pelko, Žbontar) 53′, 2:4 GLAVIČ (Avsenek) 57′

Kazenske minute: HKMK Bled 24, HD Jesenice 10

Za HD Jesenice so nastopili: Vavpotič (GK), Picelj (GK), Žbontar, Jeklič, Pelko, Glavič, Avsenek, Hadžić, Rajsar, Tarman, Šturm, Trkulja, Žuber, Sodja, Svetina, Brglez, Perat in Kantarević
Trener Dejan VARL, teh. vodja Simon Seršen

Medsebojnim dvobojem Jesenic in Bleda so se po sobotni tekmi mlajših dečkov (zmaga s 4:1) pridružili tudi mladinci v ligi EBJL. Že res, da je med ekipama pred tekmo bila kar precejšnja točkovna razlika, a vseeno je treba vedeti, da so Blejci prvi zasledovalci naših fantov. Tudi sicer gre v vseh kategorijah za pravi mali lokalni derbi, tako da nobene od tekem ne gre jemati z levo roko.

V uvodu so bili nekoliko podjetnejši Jeseničani. V začetku 7. minute je bil pri domačih izključen Crnović, sicer sin nekdanjega igralca Jesenic in Bleda. Naši fantje powerplaya niso izkoristili, enako pa se je zgodilo v 13. minuti, ko je bil pri domačih izključen še Kapel. 17 sekund pred koncem tretjine je po podaji Gašperja Glaviča končno za vodstvo zadel Matic JEKLIČ (0:1). Razmerje v strelih v prvi tretjini – 9:13 v korist železarjev.

V 26. minuti je za domače izenačil Pazlar (1:1). V 28. je prišlo do nove izključitve na domači strani, powerplay pa se še ni iztekel, ko je na kazensko klop zaradi zadrževanja s palico moral tudi  Jon Pelko na jeseniški strani. Minuto in pol kasneje se mu je pridružil še Rok Avsenek; tik pred iztekom njegove kazni so živčne minute zaključili z novo izključitvijo še Blejci, vendar nobena od ekip svoje prednosti ni izkoristila. Za novo vodstvo za Jesenice je v 34. minuti s svojim drugim golom na tekmi po podaji Pelka zadel JEKLIČ (1:2). Nekaj sekund kasneje se je železarjem ponudila nova priložnost za dosego gola ob nvi številčni prednosti, a powerplay ni stekel po željah fantov v rdečih dresih. V zadnji minuti druge tretjine je eden od domačih storil grob prekršek in si prislužil 2+10 minut kazni. Razmerje v strelih v drugi tretjini – 11:13 v korist železarjev.

Prvi omembe vreden dogodek v zadnji tretjini je bila izključitev Jake Šturma v začetku 47. minute. Domači prednosti igralca več niso izkoristili. Sledila je nova izključitev na domači strani, pa tudi izključitev Patrika Rajsarja v 51. minuti. Tokrat se vse le ni izteklo dobro, saj so domači prednost igralca več izkoristili in Pazlar je izenačil na 2:2. Do konca tekme je v tistem trenutku ostalo 7:45 minut. K sreči so železarji reagirali odlično in še v isti minuti zadeli za novo vodstvo – po novi podaji Pelka in Matevža Žbontarja je zadel Rok AVSENEK (2:3). V 57. minuti je za potrditev trdo prigarane zmage po podaji Avseneka zadel še GLAVIČ (2:4). 42 sekund pred koncem je bil izključen Pelko, domači pa so iz igre vzeli še vratarja in poskušali kaj več storiti še v igri šestih proti štirim. Ni jim uspelo in Jeseničani so zasluženo odnesli nove točke iz blejske dvorane. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 17:18 v korist Jesenic.

Izjava trenerja Varla sledi.

Tekst: M.L.