HD mladi Jesenice : HK MK Bled 4:3
(1:1, 2:1, 1:1)

Ledena dvorana na Bledu. Gledalcev: 70. Sodniki: Zrnič, Bohinc, Črv.

Strelci: 0:1 Mašič, 4., 1:1 Krašovec (Glavič, 13.), 2:1 Krašovec (Srpčič, 28.), 3:1 Tomaževič (Tarman, 38.), 3:2 Zavrl (Zor, 39., PP1), 4:2 Čamdžić (Kraigher, 49.), 4:3 Zor (Vurnik, 56.)

Kazenske minute: Jesenice 14 (6, 4, 4), Bled 20 (2, 4, 4+10 (Avsenik))
Streli na gol: Jesenice 36, Bled 27

HD mladi Jesenice: Vilman, Ažman, Tarman, Kraigher, Srpčič, Trkulja, Tomaževič, Glavič, Krašovec, Avsenek, Čamdžić, Svetina, Žuber, Pelko, Tišov, Jensterele, Sintič, Rekar. Trener: Gaber Glavič.

Žiga Krašovec se je dvakrat veselil zadetka (foto: Drago Cvetanovič)

Mladinci Jesenic so v uvodu v večerni obračun EBYSL mladih ekip Jesenic in Medveščaka odigrali derbi Mežakle. V vlogi domačina so na blejskem ledu gostili hokejiste HK MK Bled. Zaradi večerne tekme so bili Jeseničani nekoliko oslabljeni, še večjo oviro pa je predstavljalo dejstvo, da vse od reprezentančne prekinitve ekipa ni imela uradne tekme, treningi pa so tako ali tako zelo omejeni.

Morda je ravno to botrovalo napaki in hitremu prekršku, ki je blejski ekipi dal možnost za vodstvo. Železarji so se uspešno ubranili a pod pritiskom pokleknili kmalu po tem, ko so nastopili v polni zasedbi. Nejc Mašič je “goste” popeljala v vodstvo. Kasneje so Jeseničani zaigrali bolje in si ustvarjali priložnosti za izenačenje. Tega so dosegli v 13. minuti, v kombinaciji z Gašperjem Glavičem pa je bil uspešen Žiga Krašovec. Jeseničani so v prvem delu preveč grešili in preveč sedeli na klopi za kaznovane, v nasprotnem pa bi si lahko ustvarili ugodnejši izid.

Akcije so bolje stekle v nadaljevanju. Čeprav tudi Blejci niso veliko zaostajali, so se Jeseniške akcije zdele nevarnejše. V 28. minuti je za prvo vodstvo na srečanju poskrbel Žiga Krašovec, dve minuti pred koncem druge tretjine pa je za prednost dveh zadetkov poskrbel Blaž Tomaževič. A sledil je nov prekršek za Jesenice, kar so domači znali izkoristiti in se približati le na zadetek zaostanka. Nekdanji Jeseničan Tomas Zavrl je bil strelec zadetka ob power playu.

Zadetek razlike je obljubljal zanimivih zadnjih 20 minut. Že kaj kmalu so se Jeseničani ponovno morali braniti z igralcem manj. Borbenost v obrambnih nalogah Blejcem ni dovolila veselja. V nadaljevanju so železarji poskušali nekaj več, napadalnost pa se je obrestovala v 49. minuti, ko je za vnovična dva zadetka prednosti zadel Aljoša Čamdžić. To pot so morali Blejci staviti na napad. 4 minute in pol pred koncem srečanja je za znižanje poskrbel Jaka Zor. Napetost je rasla, iskrica pa je preskočila med Žigom Jensterlom in Tomasom Zavrlom, ki sta se hladila na klopi za kaznovane. Blejci so kmalu zaigrali še brez enega kaznovanega igralca, kar je Jeseničanom omogočalo mirno igro do konca srečanja in do nove zmage.

Tekst: Drago Cvetanovič