Erste Bank Junior Liga, 8. krog

HD Jesenice – HK Slavija Junior   11:0 (3:0,3:0,5:0)

1:0 KRAŠOVEC (Jeklič) 10′, 2:0 JEKLIČ (Srpčič) 15′, 3:0 KRAŠOVEC (Jeklič, Glavič)) 19′, 4:0 TRKULJA (Avsenek) 24′, 5:0 JEKLIČ (Glavič) 28′, 6:0 REKAR (Avsenek) 34′, 7:0 JEKLIČ (Glavič) 48′, 8:0 TRKULJA (Rekar) 49′, 10:0 GLAVIČ (Krašovec) 56′, 11:0 REKAR (Glavič) 58′

Kazenske minute: HD Jesenice 8, HK Slavija Junior 8

 

Nedeljski večer je v Športno dvorano Podmežakla  prinesel utrip mladinske lige EBJL. Tako se je tudi zaključil vikend jeseniško – zaloških dvobojev, v katerem sta se poleg mladincev pomerili tudi ekipi mlajših dečkov in članov, a to je že neka druga zgodba. Kakih 80 gledalcev se je zbralo, že pred tekmo pa je – zaradi položaja obeh ekip na prvenstveni lestvici in minulih izkušenj – bilo jasno, da ravno za kak derbi ne bo šlo. Tako razmišljanje je sicer lahko kaj hitro nevarno in je plod bogate domišljije pisca teh besed, trener mladincev Dejan Varl pa svojim varovancem prav gotovo poskuša vcepiti misel na maksimalen pristop do vsake tekme.

Sama tekma v uvodnih minutah ni ponudila prav zanimivega hokeja. Domači so bili sicer boljše moštvo in so na ledeni ploskvi prevladovali. Že v tretji minuti je na kazensko klop sedel Gašper Žuber, vendar to gostom ni kaj prida pomagalo k vzpostavljanju ravnotežja na ledeni ploskvi. Kakega presenečenja v obliki gostujočega gola ni bilo, pa tudi domačim se v uvodnih minutah ni ravno mudilo z doseganjem zadetkov. Nadaljevanje je bilo boljše, domači pa, kot da bi nekaj uvodnih minut porabili za resno ogrevanje. V 10. minuti so gledalci videli prvi zadetek, po hitri akciji, prvem strelu in odbitem paku je zadel kapetan Žiga KRAŠOVEC, podajo pa je potrebno pripisati Maticu Jekliču, ki je sicer streljal prvi (1:0). Vse skupaj se je zgodilo tako hitro, da je tudi glavni sodnik zapisnikarski mizi sporočil napačne podatke o strelcu in podajalcu. Spodaj podpisani sem napačne podatke tudi objavil po ozvočenju, morebitnim prizadetim pa se tudi na ta način opravičujem. Drugi jeseniški gol v 15. minuti je zabil Matic JEKLIČ, podajalec pa je bil Žan Luka Srpčič (2:0). V drugih desetih minutah uvodne tretjine je jeseniška igra že imela smisel, napadi pred vrati gostov so se vrstili in le vprašanje časa je bilo, kdaj bo padel nov zadetek. Na 3:0 so v 19. minuti po sijajni akciji povišali podajalca Jeklič in Gašper Glavič, še drugič na tekmi pa je zadel  KRAŠOVEC. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo 17:7 v korist domačih in tudi to priča o premoči fantov v rdečih dresih.

V drugi tretjini je železarski stroj kaj hitro začel mleti naprej. Na 4:0 je po podaji Roka Avseneka v 24. minuti povišal Dejan TRKULJA. V naslednji minuti si je dvominutno kazen zaradi spotikanja prislužil kapetan Krašovec, a Založanom to ni kaj prida pomagalo. Tik pred iztekom kazni so domači dosegli še svoj peti zadetek, ponovno pa je po podaji Glaviča zadel JEKLIČ. Po petem prejetem zadetku je gostujoči trener, sicer Jeseničan Robert Pesjak, poslal v vrata rezervnega vratarja, ki pa se mu ni godilo dosti bolje, kot prvemu vratarju Slavije. Šesti zadetek v gostujočo mrežo je po podaji Roka Avseneka dosegel Nik REKAR v 34. minuti. Gostje so bili prvič na tekmi izključeni v naslednji minuti, vendar do novega povišanja rezultata ni prišlo. 26 sekund pred koncem druge tretjine si je novo malo kazen zaradi spotikanja prislužil Trkulja, gostje pa niso prav dolgo napadali z igralcem več, saj se mu je na kazenski klopi že čez 14 sekund pridružil tudi igralec Slavije. Razmerje strelov v drugi tretjini je bilo tudi v korist domačih – 12:7.

V zadnji del tekme sta ekipi torej vstopili številčno oslabljeni. V uvodnih minutah ni bilo zadetkov, zdelo pa se je, da domači pritisk vedno bolj stopnjujejo. Na 7:0 je v 48. minuti povišal dvojec Glavič (podajalec)- JEKLIČ (strelec). V naslednji minuti so gostje v eni od paničnih obramb plošček izbili z ledene ploskve in si prislužili dvominutno kazen. Domači so jo kaznovali s svojim osmim zadetkom po samo sedmih sekundah igre z igralcem več; po podaji Rekarja je znova zadel TRKULJA. Za deveti zadetek sta v 53. minuti poskrbela strelec GLAVIČ in podajalec Krašovec, deseti pa je po zaslugi istih igralcev (tudi v enakih vlogah) padel dve minuti kasneje. V 56. minuti je prišlo pred gostujočimi vrati do nekaj malega prerivanja, sodnik pa je obema ekipama prisodil po eno malo kazen. Ekipi sta tako nadaljevali s po štirimi igralci na ledeni ploskvi in kot se je izkazalo, je tudi to bila priložnost za dosego novega zadetka domačih; v 58. minuti sta za zadnji gol na tekmi poskrbela REKAR (strelec) in Glavič (podajalec). Enajstkrat se je v dvorani slišala znamenita Avsenikova Golica, ki Podmežaklo tradicionalno slavi dosežen zadetek domače ekipe. Tretja tretjina je bila v vseh pogledih najboljša, domači so napolnili mrežo gostov, razmerje v strelih pa je bilo kar 17:4. V čigavo korist pa seveda veste.

Dejan Varl, trener mladincev: “Nimam nobenih resnih pripomb. S fanti veliko delam tudi na področju motivacije, včasih jih je težko pripraviti na podobno tekmo, kot je bila danes. Tokrat so brez dvoma pokazali pravi pristop, borbenost in željo, za kar jim seveda čestitam. Nikogar ne bi posebej izpostavljal, prav vsi so se potrudili po najboljših močeh.”

Za HD Jesenice so nastopili: Ažman (GK), Vavpotič (GK), Tarman (A), Zupan, Hadžić, Trkulja, Žuber, Pelko, Srpčič (A), Kantarević, Jeklič, Glavič, Krašovec (C), Avsenek, Rajsar, Svetina, Razingar, Rekar in Grašič
Trener Dejan Varl, tehnični vodja ekipe Simon Seršen

Tekst: M.L.