HD mladi Jesenice : HK MK Bled 4:1
(3:0, 1:0, 0:1)

Jesenice, začasno igrišče Podmežakla. Gledalcev: 60. Sodniki: Bohinc, Lešnjak, Mali.

Strelci: 1:0 Krašovec (Glavič, Tarman, 5.), 2:0 Avsenek, 7., 3:0 Tišov (Rekar, 11.), 4:0 Tomaževič (Krašovec, 33., PP1), 4:1 Berglez, 47.

Kazenske minute: Jesenice 8 (0, 4, 4), Bled 39 (2, 11+20 (Šebjanič), 6)
Streli na gol: Jesenice 37, Bled 24

HD mladi Jesenice: Vilman, Ažman, Tarman, Krašovec, Srpčič, Trkulja, Tomaževič, Glavič, Podlesnik, Jazbec, Čamdžič (C), Žuber, Pelko, Avsenek, Tišov, Jensterle, Rekar. Trener: Gaber Glavič.

Po uspehu proti kranjskemu Triglavu je mlado jeseniško ekipo že dan kasneje čakal nov obračun. To pot je na začasni led Podmežaklo prišla ekipa z Bleda. Jeseničani so veljali za favorita in to vlogo povsem upravičili. Že od uvodnih minut so prezeli pobudo in bili tisti, ki so narekovali tempo. Žiga Krašovec je hitro poskrbel za prvi zadetek na tekmi in nadaljevanje je bilo za Jeseničane lažje. Železarji so igrali preprosto in poletno in plod take igre sta bila še dva zadetka v mreži nasprotnika. Strelca sta bila Rok Avsenek in le nekaj za tem še Gašper Tišov.

imgl9739
Železarji boljši tudi od Blejcev

Po visoki prednosti so Jeseničani v nadaljevanju igrali mirno in preudarno. V napadih so bili še vedno nevarni, v obrambi pa gostom niso dovoljevali nevarnejših akcij. Njihovi streli niso bili pretirano nevarni, še tisto malo dvomov o zmagovalcu pa je z novim jeseniškim zadetkom razblinil Blaž Tomaževič. Če je bila prva tretjina zelo športna in z le eno izključitvijo, je bila druga v tem pogledu veliko bolj pestra, po napadu Grega Šebjaniča na Žigo Krašovca pa je blejski igralec moral zapustiti ledeno ploskev.

Zadnja tretjina je bila nekaj manj zanimiva in z manj tempa. Jeseničani bi lahko dosegli še kakšen zadetek, a so bili premalo zbrani in nenatančni ob zaključkih akcij. Edini zadetek v tem delu srečanja je dosegel Luka Bergles in s tem postavil končni izid. Še en derbi gorenjskih ekip je pripadel Jeseničanom. Zasluženo.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=59]