EBJL, 10. krog

HK Triglav – HD Jesenice 2:1 (0:0,0:1,1:0-1:0) OT

0:1 JEKLIČ SH1 30′, 1:1 Vilfan (Peček) 42′, 2:1 Lampič (Ban) 62′

Kazenske minute: HK Triglav 8, HD Jesenice 14

HD Jesenice so nastopili v naslednji postavi: Picelj (GK), Vavpotič (GK), Tarman, Perat, Zupan, Hadžič, Trkulja, Žbontar, Urukalo, Žuber, Pelko, Srpčič, Brglez, Kantarević, Jeklič, Glavič, Krašovec (C), Avsenek, Rajsar, Sodja, Rekar in Svetina
Trener: Dejan VARL, tehnični vodja ekipe: Simon Sršen

Tekme med Triglavom in Jesenicami v ligi EBJL so postale pravi derbiji. Obe ekipi sta tik pod vrhom prvenstvene razpredelnice, lahko bi rekli, da se skupaj z Olimpijo borita za sam vrh v svoji skupini. V spominu je še letošnje uvodno srečanje v Kranju, ki je poskrbelo za obilico razburljivosti. Tudi tokrat je bilo podobno; tako se pri boju za vrh lestvice tudi spodobi.

Železarji so odločno krenili v prvi tretjini in domače prisilili k branjenju vrat prvega reprezentančnega vratarja Žana Usa. Obe ekipi sta zelo previdno igrali v obrambi, aktivnejši v igri pa so bili Jeseničani. K temu sta nekoliko pripomogli tudi dve izključitvi na domači strani, saj sta si v 15. in 18. minuti malo kazen prislužila dva Triglavana. Žal rdečim ni uspelo doseči zadetka. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo kar 15:4 v korist Jesenic.

Domači so se prebudili v drugem delu. V 28. minuti je zaradi spotikanja kot prvi pri železarjih na kazensko klop sedel Marko Tarman. Domači so silovito pritisnili, a ob tem pozabili na obrambo, kar je s pridom izkoristil Matic JEKLIČ in s “shorthanded” golom povedel Jesenice v vodstvo. V drugem delu novih zadetkov več ni bilo, pa tudi obe ekipi sta do konca odigrali disciplinirano in si nista prislužili kazenskih minut. Razmerje v strelih v drugi tretjini – 11:8 v korist Triglava.

V tretji tretjini so domači hitro izenačili. V 42. minuti je ob izenačenih močeh na ledu zadel Vilfan. V 46. minuti so si domači prislužili malo kazen, obleganje Usovih vrat pa varovancem Dejana Varla ni prineslo vodilnega zadetka. Za novo izključitev na domači strani je s spotikanjem v 53. minuti poskrbel prav strelec izenačujočega zadetka, a so domači tudi to kazen spretno in srečno ubranili. V začetku 55. minute si je 10 minut kazni prislužil Gašer Glavič, ekipi pa sta tekmo nadaljevali ob izenačenih močeh na ledeni ploskvi.  Zmagovitega zadetka nobena od ekip do konca rednega dela ni dosegla. Razmerje strelov v zadnji tretjini: 10:9 za Triglav.

Na vrsti je bil podaljšek. V drugi minuti le-tega si je z naletom od zadaj malo kazen prislužil strelec edinega jeseniškega gola Jeklič, domači pa so ponujeno priložnost ob igri štirih proti trem s pridom izkoristili že po 14 sekundah. Zmaga domačih je prav gotovo zaslužena, kaj lahko pa bi se obrnilo tudi drugače. Jeseničani po tej tekmi zasedajo tretje mesto na prvenstveni lestvici.

Deja Varl, trener mladincev: “Potrebno bo popraviti določene zadeve in uvesti nekaj sprememb. Še bolj zagnano bomo morali delati.”

Tekst: M. L.