HD Jesenice A – HK Olimpija 5:4 (0:1,0:0,5:3)

Mlajši dečki A so v soboto v Ljubljani naredili prvi odločen korak o osvojitvi prvega mesta v tekmovanju za razvrstitev od 5. do 9. mesta v letošnjem državnem prvenstvu. Za dokončno potrditev le tega je bilo sinoči potrebno premagati Ljubljančane še enkrat.

Prva tretjina je ponudila obojestransko previden hokej; obilo pozornosti sta obe ekipi posvetili onemogočanju nasprotnikovih najboljših posameznikov. Prave priložnosti za doseganje zadetka so bile redke, saj sta obrambi na čelu z vratarjema delovali zelo dobro. Edini gol v tem delu srečanja so 21 sekund pred iztekom igralnega časa dosegli gostje. Obe ekipi sta si v prvem delu priigrali po eno malo kazen, ki pa je minila brez rezultatskih posledic.

V drugi tretjini je šlo še bolj na tesno. Nobena od ekip nasprotnikom ni puščala veliko prostora in igra je potekala večinoma v nevtralni tretjini; večina poizkusov obeh ekip se je končala z uspešnim posredovanjem obramb. Nekaj aktivnejši so bili pri napadanju Ljubljančani, a je nekaj dobrih obramb zbral jeseniški vratar. Na nasprotni strani so Jeseničani večkrat poskušali s samostojnimi akcijami, ki pa so se vedno končale brez uspeha.

O končnem 5.mestu je torej odločala zadnja tretjina. Ta pa je bila prav atomska! Kot bi fantom v obeh ekipah nekdo preklopil stikalo – so se oboji pognali v napad. Vrstile so se akcije in razburjenja pred obema goloma. Olimpija v 3.minuti zadnje tretjine ni več vodila, saj so železarji izenačili ob igri z igralcem več.  V 8. in 10.minuti tega dela so nato gostje dvakrat zadeli in vodili z visokih 1:3. K sreči so domači zadeli drugič na tekmi samo 18 sekund kasneje (2:3).  Železarska trma pa se še ni vdala; ob koncu naslednje minute je bil rezultat že izenačen na 3. Dve minuti in 44 sekund pred koncem je domača četa prvič na srečanju povedla in to celo ob igri z igralcem manj! Žal so samo 6 sekund po vodilnem zadetku Ljubljančani izkoristili powerplay in izenačili. Do konca tekme je ostalo še dve minuti in osemintrideset sekund. V začetku predzadnje minute so domači zadeli še petič na srečanju in se do konca ubranili še ob igri z igralcem manj, medtem ko so zeleni namesto vratarja poslali v napad še šestega drsalca v polju.

Obe ekipi mlajših dečkov sta torej v drugem delu prvenstva osvojili začrtano – ml.dečki A so osvojili vrh spodnjega dela razpredelnice – torej 5.mesto, igralci ekipe B pa so se ob koncu sezone z nekaj lepimi predstavami izognili zadnjemu mestu.

Za ekipo HD Jesenice A so na zadnji tekmi nastopili:
Pelko(GK), Brun-Rauh(C), Murnik, Alagić, Mravlje, Pivk, Šega, Kararić, Jakupović,  Podrekar, Homan, Kosmač, Čop in Smolej; trenerja Mlinarec Drago in Aleš Sodja (pom.), tehnični vodja Ibrahim Jakupović

Tekst: Marko Lukan