DP mlajših dečkov (U12)
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
29. oktober 2016
Gledalcev: 50

 HD Jesenice – HKMK Bled

2 – 5

(0:1,2:3,0:1)

Gibanje rezultata:
0:1 HKMK Bled 9′
0:2 HKMK Bled 16′
0:3 HKMK Bled 23′ PP1
0:4 HKMK Bled 25′ PP2
1:4 HD Jesenice 28′
2:4 HD Jesenice 29′
2:5 HKMK Bled 42′

Streli na gol: HD Jesenice   13 (5,5,3); HKMK Bled  33 (9,9,15)
Kazni: HD Jesenice   10 (-,8,2) HKMK Bled   4 (2,-,2)
Sodnika: Sašo Gruškovnjak, Uroš Franc

HD Jesenice: 25 Glavič B.(GK), 25 Matkovič (GK), 15 Gavljak, 9 Seršen (A), 23 Stević, 24 Crnkić (A), 20 Rep, 14 Glavič D.(C), 19 Mlakar, 17 Bizjak, 21 Por, 13 Glavič A., 6 Ulčar, 4 Jan, 10 Črtalič, 12 Planinšek, 5 Brglez, 3 Šturm, 16 Pogačnik
Trener: Luka POGAČNIK

HKMK Bled: 1 Kuder (GK), 2 Sodja Zalokar T., 15 Smolej, 25 Sitar, 18 Zupan, 5 Podrekar (C), 10 Golja, 19 Gomboc, 16 Kuralt, 14 Rozman, 21 Džafić, 6 Zugwitz, 24 Titov, 17 Sodja Zalokar G., 22 Oštir, 7 Goličič, 8 Berc, 9 Groznik
Trener: Valerij ŠahrajDomači matadorji, ki so sredi tedna prikazali sijajno predstavo v Zalogu (kjer so tudi zmagali), so se v sobotnem popoldnevu pomerili z vrstniki z druge strani Mežakle. Gostujoče moštvo je pred tekmo veljalo za favorita, ampak nobena tekma seveda ni vnaprej izgubljena. Železarji so odločno začeli dvoboj in prvi dve minuti gostov praktično niso izpustili iz njihove obrambne tretjine. V nadaljevanju so gostje vzpostavili ravnovesje v igri in tudi sami poskusili z nekakšnimi napadi. Ekipi sta se izmenjavali v napadih vse do sredine devete minute tekme, Poti do domačih vrat so bile dobro branjene, potem pa je gostujoča ekipa dosegla vodilni zadetek. Le 21 sekund kasneje je pri Blejcih prišlo do izključitve zaradi naleta s palico. Domači so v powerplayu silovito pritisnili in preko enega od branilcev zadeli tudi vratnico, izenačujočega gola pa domačim ni uspelo doseči. Vse do konca tretjine sta nato ekipi izmenjaje se poskušali z napadi, oba vratarja pa sta bila dovolj pozorna, da novega gola ni bilo. Potrebno je še omeniti, da je hiter prodor enega od domačih branilcev v 14. minuti zaustavila gostujoča vratnica v trenutkih, ko je bil gostujoči vratar že premagan. Res pa je tudi, da je dvakrat v zadnji minuti sijajno posredoval tudi domači vratar Bor GLAVIČ, ki je rešil dve situaciji iz oli v oči z blejskima napadalcema. Prva tretjina se je tako končala z minimalnim vodstvom Blejcev. Razmerje v strelih v tem delu je bilo 5:9 za goste.

Bolj neprijetno se je za železarčke začela druga tretjina. Gostje so svoje vodstvo povišali že po vsega 25 sekundah nadajevanja (0:2). V 18. minuti je bil zaradi spotikanja izključen eden od domačih napadalcev, vendar so domači manjko igralca suvereno ubranili, ob tem pa celo nevarno napadli. Ostalo je pri zaostanku dveh golov. V nove težave so se domači spravili v 22. minuti, komje bil znova zaradi spotikanja na kazensko klop poslan eden od domačih. Gostje so porabili le dobre pol minute za nov gol, s katerim so povedli s tremi zadetki razlike (0:3, 23. minuta). Štiriindvajset sekund po doseženem golu, so Blejci znova imeli igralca več na ledeni ploskvi, saj je bil zaradi zadrževanja s palico izključen eden od fantov v rdečih dresih. Ko je bil slabo minuto kasneje zaradi spotikanja izključen naslednji od domačih, so gostje veliko priložnost seveda izkoristili za gol ob igri petih proti trem (0:4, 29. minuta). Zdelo se je že, da se domačim obeta prava mala katastrofa, pa so se železarji nenadoma močno popravili. Najprej je bil v 26. minuti gostujoči vratar prisiljen dvakrat ubraniti izjemni priložnosti domačih. Res je tudi, da je Bor GLAVIČ, domači čuvaj mreže z izrednim posredovanjem v 27. minuti rešil situacijo treh gostujočih napadalcev proti njemu samemu. Potem pa so prišle domače minute – v 28. je Podmežaklo prvič zadonela “Golica”, je pa potrebno omeniti, da je bil odziv domačih navijačev zelo medel. Nekaj več entuziazma in podpore je bilo s tribun zaznati v naslednji minuti, ko je napako storil gostujoči vratar, domači pa so z gomo v praktično nebranjeno mrežo zmanjšali na 2:4.  V zadnji minuti drugega dela so domači uprizorili še en lep napad in nevarno streljali proti gostujočemu golu, a je ostalo pri dveh zadetkih zaostanka. Razmerje strelov v drugi tretjini je bilo znova 5:9 za goste. 

Pošteno je potrebno priznati, da je bila podoba železarčkov v zadnji tretjini nekoliko slabša. V prvih min utah so sicer še poskušali z napadi, saj zaostanek ni bil neulovljiv. V 33. minuti je pri gostih prišlo do izključitve zaradi spotikanja; domači so poskušali priti rezultatsko bliže gostom z udarnim napadom. Zvrstilo se je nekaj envarnih situacij, a so bili domači premalo konkretni. Ko je sredi 36. minute pri domačih zaradi nepravilne menjave prišlo do nove izključitve, se je pa igra sesula. Powerplay gola Blejci sicer niso dosegli, so pa v nadaljevanju povsem zagospodarili na ledu lepotice Podmežaklo. Domače je z izjemnimi posredovanji vedno znova reševal vratar Glavič. Domači so redko prihajali čez polovico, a so bili ob vsaki taki priložnosti nevarni, tako da upanje na boljši rezultat še ni umrlo. Potem pa se je zgodil nesrečni odboj pri strelu gostov od daleč, ko je pak spremenil smer in premagal nemočnega domačega vratarja v 42. minuti (2:5). Dobre tri minute pred koncem je bil tako zmagovalec tekme bolj ali manj znan. Domači trener je v zadnji minuti sicer poskušal še kaj storiti brezvratarja in z dodatnim napadalcem, ostalo pa je pri 2:5. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 3:15 za goste.

Luka POGAČNIK, trener ekipe U12:
“Fante bi za današnjo predstavo pohvalil, saj so kljub rezultatu prikazali borbeno igro z veliko drsanja. Žal nismo izkoristili mnogih 100% priložnosti. Gremo delovno naprej …”

Tekst: Marko L.