V tem vikendu smo v dvorani Podmežaklo organizirali drugi turnir za kategoriji U8 in U10  v tej sezoni. Sodelovale so ekipe iz Zaloga (Slavija Jr.), Celja (HK Celje) in Bleda (HKMK Bled). Nedeljsko dopoldne je minilo prehitro, otroci pa so se prav gotov lepo zabavali.

DSC_8268

 

Mlajši dečki so svoje tekme v uvodnem delu tekmovanja v državnem prvenstvu že odigrali in so bili v minulem vikendu prosti.

Dečki so v zadnjem tednu s spremenljivim uspehom v pospešenem tempu odigrali kopico tekem. Iz raznih vzrokov so v minulih mesecih imeli kar nekaj odpovedanih tekem, prvenstvo pa je pač potrebno zaključiti z vsemi odigranimi tekmami.

Kadeti so gostovali v Zagrebu in zanesljivo zmagali, mladinci pa so bili premočni za ekipo HKMK Bleda v ligi EBJL. Poglejte si nekaj podrobnosti spodaj.

Dečki:

Velesejemska dvorana v Zagrebu, 14. januar 2014

Team Zagreb – HD Jesenice   3-2

Dečki so tekmo v deževnem torkovem popoldnevu v hrvaški prestolnici izgubili po izvajanju kazenskih strelov. Tekma se je v rednem delu končala neodločeno z 2:2. Naši dečki so ob izvajanju kazenskih strelov zadeli enkrat, to pa je bilo žal premalo za zmago.

 

Dvorana Zlato polje v Kranju, 17. januar 2014

HK Triglav – HD Jesenice   9-2 (5:0,2:1,2:1)

Tako kot že nekajkrat prej, je igra dečkov imela rep in glavo, ali pa smisel, če vam je tako ljubše samo v prvih minutah. po tistem, ko so domači v peti minuti dosegli svoj prvi zadetek, se je zdelo, da se z železarji samo še poigravajo. Do začetka 14. minute so tako domači dosegli pet zaporednih zadetkov. Noben od teh golov ni bil dosežen po kakem resnem strelu, pač pa so si Kranjčani preprosto tako dolgo podajali pak, da so ga ob koncu akcije lahko “pripeljali” v gol. Železarjem je pri branjenju manjkalo discipline, občasno so izgledali povsem nebogljeni. Nekaj ostroh trenerjevih besed v odmoru po prvi tretjini je zadoščalo za bolj angažirano igro pri nekaterih fantih, tako da je nadaljevanje bilo videti nekoliko znosneje. Domači so drugo in tretjo tretjino dobili z enim golom razlike. brez dvoma so fantje trenerja Eda Hafnerja v tem trenutku kvalitetnejše moštvo od jeseniških dečkov in jim je za prikazano potrebno čestitati. Železarje pa po taki predstavi čaka znoj treniranje in učenje.

 

Dvorana na Bledu, 18. januar 2014

HDD Bled – HD Jesenice   3-10 (0:4,2:2,1:4)

Na tekmi proti HDD Bled je šlo za obratno sliko. Dečke iz železarskega kraja je na tekmi sicer vodil gaber Glavič, saj je prvi trener Aleš Sodja odpotoval s kadeti v Zagreb. Individualna razlika v kvaliteti med moštvoma je pač toliko izrazita v korist Jesenic, da sam rezultat, ali pač igra, ne moreta nuditi pravega vpogleda v napredek jeseniških dečkov. Nekaterim fantom v zadnjih tednih prav gotovo ne gre prav nič od rok in nog, a zdesetkana četa blejskega trenerja Hitija je vseeno preslaba, da bi našim fantom resneje parirala. Nekoliko bolj so se tokrat izkazali tudi fantje iz tretjega napada, ki sicer dobivajo za igro manj priložnosti; nasprotnik je bil pač primeren. Dosegli so tudi 4 zadetke. Tudi pri vratarjih je nekaj priložnosti dobil tretji vratar. Peščico gledalcev je še najbolj razburjalo nekaj nerodnosti pri objavi zadetkov in prikazovanju na semaforju, za dodatno slabo voljo pa sta v zadnji sekundi tekme poskrbela še sodnika, ki sta po mnenju spodaj podpisanega tretji gol domačih priznala po zadnjem pisku sirene.

Dečki bodo zadnjo – tudi zaostalo – tekmo v prvem delu DP odigrali jutri, ko bodo ponovno gostovali na Bledu, tokrat pri ekipi HKMK Bled.

 

Kadeti:

Velesejemska dvorana v Zagrebu, 18. januar 2014

Team Zagreb – HD Jesenice   0-6 (0:2,0:2,0:2)

nekaj skrbi pred vsakim potovanjem v Zagreb obstaja. hrvaška ekipa je uveljavila precej grob pristop k igri v vseh kategorijah. Sami temu rečejo moški pristop. Vsak mora sam oceniti, če se s takim razmišljanjem strinja. Zgovorno je sicer bilo čestitanje na zagrebški klopi ob priliki zadnjega gostovanja Podmežaklo, ko so si gostje “udarjali petke” ob marsikaterem grobem naletu na domače hokejiste. pa pustimo to tokrat ob strani. Kadeti so s svojo nalogo v Zagrebu opravili suvereno in upravičili svoje vodilno mesto na lestvici. Vsako posamezno tretjino so dobili v svojo korist z dvema zadetkoma prednosti, ob tem pa domačim niso dopustili doseči niti zadetka. Pred kadeti je sicer še kopica tekem, saj v tej kategoriji – za razliko od tekmovanja ml. dečkov in dečkov – HZS nima čudne politike trokrožnega tekmovanja brez play-offa.

 

Mladinci:

Dvorana Podmežakla, 19. januar 2014, tekma lige EBJL

HD Jesenice – HKMK Bled   9-0 (1:0,4:0,4:0)

Strelci: 1:0 REKAR (Glavič, Zupan) 20′, 2:0 REKAR (Glavič, Vavpotič) 22′, 3:0 GLAVIČ (Jeklič) 27′, 4:0 SRPČIČ (Jeklič, Tarman) 31′, 5:0 JEKLIČ (Rekar) 38′, 6:0 JEKLIČ (Rekar) 44′, 7:0 REKAR (Glavič) 49′, 8:0 BRGLEZ (Sodja, Svetina) 55′, 9:0 KANTAREVIĆ (Jeklič) 58′

Varobanci trenerja Varla so se znesli nad tekmeci z druge strani Mežakle. Po uvodni, nekoliko zaspani tretjini sicer ni kazalo tako. Na tekmi je s tremi goli in dvema podajama izstopal Nik REKAR, pa še nekaj fantov je ugajalo s svojim pristopom. Svoj prvi zadetek je dosegel tudi Ali kantarević in ob tem spravil pak v spomin. Čestitamo tudi mi!

DSC_8174

Text: marko Lukan
Foto: Borut Žigon