Prvega gola in tudi končne zmage so se veselili rdeči

V kategoriji mlajših dečkov sta se v državnem prvenstvu v zaostali tekmi pomerili ekipi “A” in “B”. Ekipo A sestavljajo fantje letnikov 2000 in 2001, trenirajo pa pod vodstvom trenerja Aleša Sodje. V ekipi B (trener Gaber Klinar) so večinoma mlajši fantje, ki jim nastopanje v letošnjem DP pomeni prvo tako preizkušnjo.

Po pričakovanju so na ledu od začetka srečanja zagospodarili favorizirani fantje iz ekipe A, a so tudi manjši železarčki pokazali, da jih krasi prava gorenjska trma. Ekipa B je tokrat nastopila tudi brez svojega odsotnega trenerja, njegovo delo pa je odločno – kot on to zna – opravljal Drago Mlinarec. Prvi gol je padel v šesti minuti, vse dotlej pa so se “B-jevci” odlično upirali. Uvodni gol je dosegla prva peterka ekipe A, peterka, ki je s svojo igro precej izstopala. Tudi drugi gol v enajsti minuti je bil delo iste peterke. Tretji in četrti gol v 13. in 14. minuti sta (ponovno plod sijajne igre prve peterke ekipe A) razblinila vse dvome o zmagovalcu nocojšnje tekme.  Prva tretjina se je končala s 4:0, glede na igro sicer morda celo nekoliko previsok izid, saj so tudi fantje iz ekipe B pošteno kazali svoje znanje.

Igralci ekipe B v belih dresih so nekajkrat pošteno zapretili

V drugi tretjini so A-jevci dosegli še tri zadetke, v ekipi B pa je prišlo tudi do menjave vratarjev. Nekaj prav luštnih akcij so uprizorili tudi fantje v belih dresih (ekipa B) in prav zanimivo je bilo opazovati, ali bodo uspeli doseči zadetek. 7:0 po dveh tretjinah ni več puščalo nobenih dvomov o zmagovalcu tekme. Prav zato je bilo zanimivo opazovati s kakšno vnemo so se beli (B) spuščali v dvoboje, poskušali z akcijami in nekajkrat imeli za dosego zadetka tudi premalo sreče, a tak je pač hokej. Prva peterka ekipe A je v drugi tretjini dosegla en zadetek, dva pa je prispevala tudi druga peterka.

V zadnji tretjini so gledalci videli največ golov. Kar pet golov je dosegla ekipa A, do svojega častnega zadetka pa so prišli tudi fantiči v belem, saj so iz hitrega protinapada zadeli celo ob igralcu manj na ledu. Skupen rezultat je bil 12:1 v korist ekipe A. Zmaga rdečih je bila zaslužena in izdatna.

Pravi mini mestni derbi je v zasilno dvorano Podmežaklo privabil precej radovednežev, ki so si želeli ogledati jeseniško hokejsko prihodnost.

Nova tekma istih nasprotnikov bo jutri, v torek 15.januarja ob 18.30. Vabljeni!

HD Jesenice A – HD Jesenice B  12:1 (4:0,3:0,5:1)

Za ekipo A so nastopili: Pelko (GK), Šega, Brun Rauh (C), Pivk, Alagić, Mravlje, Kararić, Murnik, Jakupović, Podrekar, Čop, Smolej in Homan; trener A.Sodja

Za ekipo B so nastopili: Žagar (GK), Panjtar (GK), Škof, Lukan D., Lukan A.(C), Potočar, Kobal, Podlipnik, Fartek, Török, Slivnik, Mohorč, Kenig, Dobravec in Baloh; trener D.Mlinarec

Tekst: M.L.
Foto & video: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak & Drago Cvetanovič

[nggallery id=55]