KHL Medveščak : HD mladi Jesenice 2:5
(0:2, 0:1, 2:2)

Zagreb, velesejemska dvorana. Gledalcev: 100. Sodniki: Krčelič, Belič, Grozaj.

Strelci: 0:1 Jazbec (Podrekar, 12.), 0:2 Hadžič (Podrekar, Bizalj, 14.), 0:3 Sodja (Kozar, Lahajnar, 21.), 0:4 Sodja, 41., 1:4 Mikulič, 41., 2:4 Čavkič (Mikulič, 54.), 2:5 Bizalj, 60., EN

Kazenske minute: Madveščak 10 (2, 4, 4), Jesenice 6 (2, 0, 4)
Streli na gol: Medveščak 17 (5, 3, 9), Jesenice 45 (21, 15, 9)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Rakovič, Sodja, Lahajnar, Zupan. Kozar, Kraigher, Podrekar, Bizalj (C), Hribljan, Stan, Jeklič A., Jazbec, Podrekar. Török, Podlesnik, Tišov. Trener: Marjan Kozar.

Veselje je bilo namenjeno zmagi in seveda tudi polfinalu

Jeseničanom so med potjo v Zagreb misli uhajale tudi na celovški led, kjer se je v prvem srečanju dneva odvijal dvoboj Celovčanov in Gradčanov, katerega razplet je bil še kako pomemben za jeseniško moštvo. Vendar so morali Železarji svoj del posla opraviti, kot je potrebno. Spodrsljaja ni smelo biti, na zahtevnem zagrebškem ledu pa je za zmago potrebno vložiti precej truda in predvsem znanja. Jeseničani so srečanje pričeli v svojem znanem ritmu, agresivno od prvega sodnikovega meta. Z vsemi topovi so streljali proti vratom, ki jih je čuval zagrebški čuvaj mreže Mate Tomljenovič. Manjša oviro na dogovorjeni poti je predstavljala izključitev jeseniškega branilca , vendar so tudi štirje Železarji brez težav kontrolirali nasprotnika. Domači so jim vrnili uslugo že kaj kmalu po tem, ko so Jeseničani ponovno zaigrali v polni zasedbi. S težavo so se domači branili vseh naletov gostov, ki so poskušali svežino ohranjati tudi s hitrimi menjavami. Ob tako izpeljani polovični menjavi sta prvi učinkovit napad na srečanju izpeljala Jaka Podrekar in Vid Jazbec, ki je Jeseničane popeljal v vodstvo. Ne dolgo za tem je sledila še ena lepa in natančna akcija, ki jo je zaključil vedno borbeni Sebastijan Hadžič. Rezultat bi bil lahko tudi precej višji v korist Jesenic, vendar je bila prednost dveh zadetkov dober obet tudi za nadaljevanje.

V času odmora je bil že znan izid iz Celovca, kjer je domača ekipa ugnala graške panterje in Jeseničani so morali le dokončati začeto ter si na tak način prislužiti vstopnico za končnico. Le 20 sekund nadaljevanja je bilo dovolj, da je domači vratar klonil še tretjič. To pot je bil natančen Urban Sodja. Trije zadetki naskoka niso uspavali naših mladij hokejistov, ki so vztrajali v napadih, domače pa še bolj oddaljili od svojih vrat. Žal so zamudili dve priložnosti tudi v power playu, kljub temu pa zanesljivo vodili igro. Čeprav do konca drugega dela zadetkov ni bilo več, je bila prednost visoka in ob razmerju moči na ledu za nasprotnika neulovljiva.

Pred vrati domače ekipe je bilo ves čas vroče

Vendar hokej je hitra igra in tudi večje razlike so se znale izničiti. Podobno kot na začetku drugega dela, je tudi v uvodu v tretjega Urban Sodja hitro zadel. Nekaj preveč sproščenosti v nadaljevanju je omogočilo domačim znižanje izida le 15 sekund po prejetem zadetku. Železarji so postali manj napadalni in bolj kontrolirali nasprotnika. Obe ekipi sta zamudili po eno priložnost ob igri z igralcem več, nato pa je domači trener posegel po menjavi vratarjev in med vratnici postavil Ivana Ružiča. Sprememba je domačim dala nekaj poleta, kar je pripeljalo do drugega zadetka zagrebške ekipe.  Za domače je bila razlika le dveh zadetkov znak za popolni napad, ki pa ni bil povezan in s tem ne ravno nevaren. Nekaj hude krvi je pomenili malo kazen na obeh straneh, kar je bilo voda na jeseniški mlin. Nekaj manj kot dve minuti pred koncem so domači poskusili brez vratarja in z dodatnim napadalcem. Potrpežljivi Jeseničani so pol minute pred koncem prišli do ploščka in ga poslali v nebranjeno mrežo ter tako potrdili svojo pot v polfinale EBYSL. V soboto Železarje čaka še zadnji dvoboj pred odločilnimi boji. Pot jih vodi v Gradec, kjer pa bo šlo le za prestiž med Gorenjci in avstrijskimi Štajerci.

Jeseničanom polfinale!

Cilj, ki je bil postavljen pred sezono je tako dosežen. Seveda pa to ne pomeni, da je tudi konec bojev. V polfinalu se bodo Jeseničani borili za vstop v veliki finale. Na pragu uspeha se pač ne popušča. Čestitke našim borcem na ledu, trenerju in spremljevalnemu osebju.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=90]