DP kadetov (U16)
Dvorana Podmežaklo, Jesenice
17. september 2016
Gledalcev:

HD Jesenice – HDK Maribor

11 – 0

(3:0,5:0, 3:0)

Gibanje rezultata:
1:0 KOBAL (Slivnik, Török) 5′
2:0 FARTEK (Lukan A.) 6′
3:0 POGAČAR (Podrekar) 9′
4:0 JAKUPOVIĆ (Podrekar) 23′
5:0 PODREKAR (Slivnik) PP1 31′
6:0 PODREKAR (Jakupović, Dežman) 35′
7:0 KOBAL (Török, Slivnik)
8:0 PODREKAR (Dežman, Jakupović) 38′
9:0 KRMELJ 42′
10:0 ŠKOF (Fartek, Krmelj) 58′
11:0 POGAČAR SH1 60′

Streli na gol: HD Jesenice  50 (20,19,11 ); HDK Maribor    11 (3, 6,2)
Kazni: HD Jesenice   4 ( – , -,4); HDK Maribor  6 (2,4, -)

Sodnik: Ervin ČAMDŽIĆ
Linijska sodnika: Matej ARLIČ, Uroš FRANC

HD Jesenice: 1 Žagar (GK), 25 Panjtar (GK), 20 Kararić, 11 Pogačar, 21 Dežman, 22 Jakupović, 23 Podrekar, 24 Finžgar, 14 Mašič, 7 Slivnik, 18 Potočar, 13 Kobal, 4 Fartek, 5 Murnik, 16 Lukan A., 19 Török, 2 Škof, 9 Lukan D., 15 Dolinar, 8 Krmelj, 10 Podlipnik, 3 Verdnik
Trener: Dejan VARL

HDK Maribor: 1 Budek (GK), 90 Puškarič (GK), 16 Bugarski, 28 Lokar, 26 Manojlović, 6 Nimković, 88 Polonijo, 17 Tomašević, 32 Racić, 87 Mirkov, 10 Flajs Ž., 20 Flajs J., 23 Jeseničnik, 72 Čehić, 71 Greif J., 9 Greif V., 22 Rajbenšu
Trener: BURNIK Aleš

V prvih desetih minutah “odprli” goste

V prvem krogu nove sezone državnega prvenstva kadetov je Podmežaklo v sobotnem dopoldnevu gostovala ekipa HDK Maribor-a. V moštvu je Štajercev sicer le za vzorec, saj gre za ekipo, ki deluje v okviru akademije pod vodstvom Marcela Rodmana; dolgoletnega železarja in reprezentanta Slovenije pa jeseniškim ljubiteljem hokeja prav gotovo ni potrebno posebej predstavljati. Štajersko ekipo je z rezervne klopi vodil tudi Aleš Burnik, še eno znano jeseniško hokejsko ime, tako da je bilo pred tekmo pričakovati zanimiv obračun. Nekaj negotovosti je bilo vseeno v zraku pred prvim sodnikovim metom, a so domači kaj hitro pokazali, kdo je gospodar ledene ploskve v dvorani Podmežaklo. Prvi gol za domače v novi tekmovalni sezoni je ob koncu pete minute tekme dosegel Marcel KOBAL po imenitni kombinaciji s Slivnikom in Törökom (podajalca). Le 25 sekund kasneje je A. Lukan (podajalec) na desni strani ob ogradi preigral domačo obrambo in s povratno podajo na modro črto zaposlil Filipa FARTEK-a. Le-ta je s pravo bombo razparal mrežo gostujočega vratarja in podvojil vodstvo železarjev (2:0). Ko se je v deveti munit pred gol gostov po podaji Podrekarja prikradel Grega POGAČAR in še tretjič na tekmi zadel za domače, je že kazalo na katastrofo gostov. Zaradi nepravilne menjave je v 12. minuti sledila še izključitev pri gostih, a domači powerplay ni prinesel novega zadetka. Skorajda bi se zgodilo ravno obratno in bi gostje dosegli kak zadetek, morda celo dva … domači so v napadalni tretjini namreč dvakrat izgubili pak in dopustili Mariborčanom dva nevarna protinapada. K sreči je bil obakrat zanesljiv vratar železarjev Nejc ŽAGAR. Do konca uvodne tretjine so gledalci gledali pritisk na vrata Mariborčanov, ostalo pa je pri rezultatu 3:0. Domači so v prvem delu na vrata gostov sprožili dvajset strelov, gostom pa je Žagarja uspelo ogroziti le trikrat.

IMG_6502

Učinkovito v nadaljevanju

Na 4:0 je po novi podaji Podrekarja povišal Ahmet JAKUPOVIĆ v 23. minuti tekme. Zaradi spotikanja je na kazensko klop v 29. minuti moral igralec Maribora Manojlović, slabo minuto kasneje pa mu je zaradi novega spotikanja na isti prostor sledil še soigralec Ž. Flajs. Prednosti dveh igralcev več domačim ni uspelo izkoristiti, zato pa so gol dosegli ob razmerju 5:4 na ledeni ploskvi – po podaji Slivnika ga je dosegel izvrstno razpoloženi Anže PODREKAR (31. minuta, 5:0). Isti igralec je po podajah Jakupovića in Dežmana zadel še v 35. minuti (6:0). Še v isti minuti so domači zadeli še sedmič, gol pa je po podajah Töröka in Slivnika znova dosegel KOBAL. Zelo učinkovito igro v drugi tretjini je še s svojim tretjim zadetkom na tekmi (ob dveh podajah) kronal PODREKAR v 38. minuti. Gostje so tako zaostajali že z visokih 0:8 in zmagovalec tekme je bil odločen že pred zadnjimi dvajsetimi minutami. V drugem delu so domači sprožili devetnajst strelov proti vratom Štajercev, gostje pa šest proti golu domačega vratarja.

IMG_6510

Sproščeno za konec

Kapetan Miha KRMELJ je po samostojni akciji z leve strani v 42. minuti tekme povišal na 9:0. Zaradi udarca s kolenom je bil nato v 49. minuti izključen Finžgar, vendar gostom ni uspelo resneje ogroziti domačih vrat ob igri petih proti štirim. Večji del zadnje tretjine je sicer minil ob premoči domačih, ki pa niso več tako zavzeto pritiskali na svoje nasprotnike. Vseeno je zaključek tekme prinesel še nekaj statističnih podatkov – najprej je v 58. minuti za deseti domači gol poskrbel Jan ŠKOF (podajalca Fartek in Krmelj). Sledila je izključitev prav domačega kapetana (udarec s palico) 28 sekund pred zadnjim piskom sirene na tekmi. Gostom to ni prav dosti pomagalo, saj je pičlih šest sekund pred koncem še za enajsti domači gol – tokrat ob igri z igralcem manj – poskrbel POGAČAR.
Uvodna tekma je tako za kadeti, večina ekipe pa bo danes zastopala vrste mladincev (U18) na domači tekmi proti Slaviji Jr.

IMG_6513

 

Tekst in foto: Marko L.