HD mladi Jesenice : HDK Maribor 2:3
(2:0, 0:2, 0:1)

Ledna dvorana Maribor. Gledalcev: 80. Sodniki: Jeram, Turk, Rojko.

Strelci: 1:0 Tarman (Kraigher, 16.), 2:0 Jensterle (Hadžič, 16.), 2:1 Satler (Draksler, Vinčec, 31.), 2:2 Unuk (Draksler, Oberčkal, 40.), 2:3 Vinčec (Kuzman, 43.)

Kazenske minute: Jesenice 14 (4, 6, 4), Maribor 10 (0, 6, 4)
Streli na gol: Jesenice 25 (12, 5, 8), Maribor 34 (15, 15, 4)

HD mladi Jesenice: Vilman, Vavpotič, Jeklič A., Jesnterle, Török, Hadžič, Trkulja, Kraigher, Podlesnik, Glavič, Krašovec, Jeklič M., Pelko, Srpčič, Čamdžić (C), Tišov, Sintič, Rekar, Tarman, Tomaževič. Trener: Gaber Glavič.

Jeseniška mladinska ekipa se s tekme državnega prvenstva v Maribora vrača z novim porazom. A ponovno gre za poraz z zadetkom razlike, po dobri predstavi pa se je zmaga izmuznila iz rok. Največ dogajanja je bilo videti v prvi tretjini. Obe ekipi sta igrali napadalno. Uspešnejši so bili Jeseničani, ki so v 16. minuti na hitro kar dvakrat zadeli. Jeseničani, ki so nastopili v vlogi domačina, so bili v drugem delu v podrejenem položaju. Pritisk Lisjakov je pripeljal do izenačenja ob izteku druge tretjine, železarjem pa ni pomagalo niti uspešno branjenje ob igri z igralcem in celo dvema manj. Zadnji del je odločal in tudi odločil zmagovalca. To se je zgodilo že v uvodnih minutah tretje tretjine, zadeli pa so Mariborčani. V lovu za izenačenjem so bili Jeseničani nekoliko bolj napadalni, vendar neučinkoviti. Iz rok so izpustili tudi priložnost v power playu ob koncu srečanja. Tudi igra brez vratarja in z dodatnim napadalcem ni prinesla želenega.

Jutri obračun na Bledu

Kar nekaj Jeseničanov, ki so danes igrali v Mariboru, pa že jutri čaka nov obračun. Ta bo odigran v sklopu EBYSL, na Bled pa prihajajo Beljačani. V sezoni imajo Jeseničani med lovorikami že dve zmagi proti jutrišnjim nasprotnikom. Nikdar pa zmaga ni bila ravno lahka, še posebej ne v drugem beljaškem obračunu. Čeprav je zaostanek mladih Orlov za Železarji točkovno zelo velik, pa se vsi v ekipi zavedajo, da tekma ne bo lahka. Želja prekiniti niz dveh zaporednih porazov na blejskem ledu bo vsekakor prisotna pri igralcih Jesenic, zato je pričakovan ognjevit začetek že od prve sekunde srečanja. Spodbuda s tribun bo še kako dobrodošla. Zato ste ljubitelji jeseniškega hokeja ob 19.00 vabljeni v blejsko dvorano spodbujati mlade hokejiste do novega uspeha.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=49]