Liga EBYSL (U20):

HD Hidria Jesenice vs EC VSV
1 – 2 (PS)

(0:0,0:0,1:1 – 0:0)

Pred nekaj dnevi so Železarji gostovali na drugi strani hriba, ki ločuje dve izmed najbolj hokejskih mest pod Karavankami. V tem pogledu v poštev seveda pride tudi Celovec, ampak redni spremljevalci hokejskih dogajanj veste, da se je ekipa trenerja Dejana VARLa dvakrat v nekaj dneh pomerila z moštvom iz Beljaka. Potem, ko so bili skozi vse srečanje izrazito bolši nasprotniki, so Jeseničani v Beljaku pred dnevi zmagali šele v podaljšku.

Tokrat se je trener moral zoperstaviti Beljačanom s precej spremenjeno ekipo. V njej ni bilo fantov, ki igrajo za člansko ekipo, saj so le-ti imeli svoje obveznosti. Zato je obilo priložnosti za dokazovanje dobilo nekaj mlajših hokejistov … Obe ekipi sta znova bili trd boj za vsak meter ledene ploskve, dobra stotnija gledalcev pa v prvi tretjini ni videla prav posebej dobrega hokeja. Nobeni od ekip v tem delu ni uspelo premagati nasprotnikovega vratarja. Jeseničani so dvakrat po dve minuti imeli tudi igralca več, a se gostujoči vratar ni pustil premagati. Razmerje v strelih v prvi tretjini – 13:5 za Jesenice.

Druga tretjina v bistvenih okvirih ni bila dosti drugačna. Še naprej so prevladovali Železarji, a je bila njihova premoč jalova. Obrambi sta bili še naprej zelo zanesljivi, čeprav so rdeči zgrešili enkaj lepih priložnosti, pela pa je tudi vratnica. Obdobje igre z igralcem manj med 29. in 31. minuto (izključen je bil Zor) so domači uspešno prestali, tik zatem pa je bil izključen še Jennes pri gostih. Žal je power play Jesenic trajal le dobro minuto, potem pa je na kazensko klop zaradi spotikanja moral Brglez. V nadaljevanju so se torej tudi domači morali braniti z igralcem manj, spet pa je mreža Žiga KOGOVŠKA ostala nedotaknjena. Razmerje strelov v drugi tretjini – 10:6 za Jesenice.

Zdelo se je, da bo v trejem delu prišlo do odločitve. Domača vrsta je – mladosti navkljub – bila bolj številčna, ob tradicionalno odlični telesni pripravljenosti rdečih pa je bilo upati, da bodo s tempom le strli odpor žilavih Beljačanov. Lepa priložnost se je ponudila v 49. minuti, ko je bil pri gostih izključen Sivec. , Power play je bil uspešen, saj je v začetku 51. minute po podajah Krmelja in Zora gol za vodstvo dosegel Zemir ŠABANOVIĆ. Veselje na tribunah se še ni poleglo, ko so gostje z druge strani Karavank v naslednji minuti že izenačili. Za pospešen utrip srca domačih navijačev je poskrbel Zor z novo izključitvijo v 58. minuti, a je bil k sreči penalty kill znova uspešen. Razmerje v strelih v tretji tretjini – 12:13 v korist Beljačanov.

Nobena od ekip podaljška ni odigrala posebej dobro. Domači so sprožili štiri strele, gostje pa tri, mreži pa sta mirovali.

Z izvajanjem kazenskih strelov so začeli domači. Vsi trije strelci pri Železarjih so bili neuspešni, enako pa tudi tisti pri Orlih. V četrti seriji je za Beljačane zadel M. Rainer, domačim pa ni uspelo izenačiti in trdo priborjena zmaga je na koncu zasluženo pripadla gostom.

[masterslider id=”15″]

Tekst in foto: Marko L.