HK Olimpija : HD mladi Jesenice 6:3
(1:2, 2:1, 3:0)

Ljubljana, hala Tivoli. Gledalcev: 70. Sodniki: Jeram, Rojko, Čertanec.

Strelci: Török (Jazbec, 6.), 0:2 Glavič (Krašovec, Tomaževič, 8.), 1:2 Humar N. (Sotlar, Uduč, 9.), 2:2 Koncilja (Sotlar, Kompolšek, 21.), 2:3 Jazbec (Glavič, 30.), 3:3 Uduč (Sotlar, 37.), 4:3 Humar M. (Snoj M., Brgant, 44.), 5:3 Sotlar (Uduč, Kompolšek, 52.), Truden (Snoj T., 54.)

Kazenske minute: Olimpija 26 (4, 4+10 (Snoj T.), 8), Jesenice 12 (4, 2, 6)
Streli na gol: Olimpija 39, Jesenice 27

HD mladi Jesenice: Vilman, Ažman, Srpčič, Tomaževič, Glavič, Krašovec, Podlesnik, Jazbec,Čamdžić, Jeklič A., Török, PelkoTišov, Jensterle, Sintič. Trener: Gaber Glavič.

Anže Török je poskrbel za prvo jeseniško vodstvo (foto: Drago Cvetanovič)

Jeseniška mladinska ekipa je le večer pred velikim obračunom v istih nasprotnikov v EBYSL nastopila v ljubljanskem Tivoliju. Z željo presenetiti favorita so železarji krenili v srečanje. Agresivna in napadalna igra je hitro prinesla rezultat. Člana tretjega napada udarne mladinske ekipe sta izvedla akcijo, po podaji Vida Jazbeca je zadel Anže Török. Le dve minuti kasneje je na sceno stopil udarni napad sicer kadetske ekipe, Gašper Glavič pa je akcijo soigralcev efektno zaključil. Ob tem so se prebudili tudi domači hokejisti, ki so prevzeli pobudo, Nik Humar pa je poskrbel za znižanje izida.

V drugi tretjini so železarji nadaljevali z aktivno igro, vendar je bil nasprotnik močnejši. Mlada ekipa iz tekme v tekmo pridobiva na znanju, raste samozavest in ekipa je vse bolj drzna. Manjka nekaj fizične moči za nizanje uspehov. Vendar je užitek gledati mladeniče v njihovih nastopih. Žal se jim je prikradla napaka že v uvodnih sekundah nadaljevanja, kar je izkoristil Rok Koncilja in izid poravnal. V aktivnem srečanju so se akcije vrstile, več je bilo tistih, ki so bile nevarne za jeseniška vrata, za novo vodstvo Jesenic pa je poskrbel Vid Jazbec. Domači so lovili prednost nasprotnika in jo uspešno izničili v 37. minuti, zadel pa je Aljaž Uduč.

Ob izenačenem izidu se je pričelo zadnjih 20 minut tekme, ki so odločile zmagovalca. Mladim železarjem je pošlo nekaj moči, kar se je poznalo v igri. Olimpija je v zadnjem delu znala to izkoristiti. Hitro je zadel Miha Humar, ob tem pa je Olimpija prvič v srečanju povedla, kar pa je pomembneje, vodstva niso več izpustili iz rok. Srečanje je še vedno potekalo v hitrem tempu, domači pa so do konca srečanja zadeli še dvakrat in doma ohranili vse tri točke. Jeseničani so še enkrat več zapustili dober vtis in dokazali, da kljub nemogočim pogojem za delo, jeseniška stroka opravlja dobro delo. 

Tekst: Drago Cvetanovič