DP mlajših dečkov (U12)
Športna dvorana Podmežaklo, Jesenice
27. januar 2017
Gledalcev: 49

0 – 10

(0:4,0:3,0:3)

 

 

Gibanje rezultata:
0:1 HK Olimpija 5′ PP1
0:2 HK Olimpija 8′
0:3 HK Olimpija 9′
0:4 HK Olimpija 13′
0:5 HK Olimpija 21′ SH1
0:6 HK Olimpija 24′
0:7 HK Olimpija 25′
0:8 HK Olimpija 34′
0:9 HK Olimpija 42′
0:10 HK Olimpija 45′ PP1

Streli na gol: HD Jesenice 14 (3,8,3); HK Olimpija  27 (8,10,9)
Kazni: HD Jesenice  8 (2,-,6); HK Olimpija  4 (2,2,-)

Sodnika: Peter Bizalj, Robert Bohinc

HD Jesenice: 25 Glavič B. (GK), 1 Matkovič (GK), 9 Seršen, 15 Gavljak, 8 Vidic, 24 Crnkić, 20 Rep, 14 Glavič D.(C), 21 Por, 6 Ulčar, 10 Črtalič, 5 Brglez, 16 Pogačnik, 12 Planinšek, 17 Bizjak, 7 Gregorič, 19 Mlakar, 23 Stević, 11 Šturm,
Trener: Luka POGAČNIK

HK Olimpija: 1 Dukarič (GK), 32 Hočevar (GK), 21 Hebar (C), 22 Smolnikar, 17 Sever, 9 Žeželj, 13 Kopač, 10 Sečen, 19 Pipan, 14 Kontrec, 29 Petelinkar, 5 Jurič, 23 Vivoda, 8 Belec Poženel, 15 Zupančič, 28 Čižman
Trener: Igor Beribak
Prva tekma današnjih nasprotnikov v letošnjem državnem prvenstvu v Tivoliju se je končala z visokim rezultatom (0:13), tako da so se podporniki domače ekipe pred tekmo spraševali, ali so rdeči v vmesnem času dosegli kak napredek. Tega je sicer v taki tekmi kar zahtevno ocenjevati, saj gre pri Olimpiji za generacijo, ki je letos z naskokom najmočnejša v svoji kategoriji in tudi nasprotnike iz drugih okolij pogosto premaguje z dvoštevilčno razliko.  Roko na srce je potrebno tudi vedeti, da gre pri železarčkih za precej mlajšo ekipo, ki jo dopolnjujejo tudi fantje iz selekcije U10 …

IMG_9872

Kakorkoli že, favorizirani gostje so že v začetku tekme nanizali nekaj nevarnih napadov. V eni od akcij so tudi domači pokazali, da znajo odigrati lepo in nevarno za gostujoči gol. V četrti minuti se je pri branjenju v svoji tretjini domačim pripetilo izbijanje paka preko ograde, zato je sledila kazen. Ljubljančani so prednost igralca več izkoristili po triinštiridesetih sekundah in tako povedli (0:1, 5. minuta, PP1). V osmi minuti so domačega vratarja Luko MATKOVIČa premagali drugič (0:2), dobro minuto kasneje pa še tretjič (0:3). Gostje so vajeti igre držali popolnoma v svojih rokah, kar pa je bilo ob večinoma mlajših in telesno šibkejših domačih tudi moč pričakovati. V trinajsti minuti so igralci Olimpije po solo prodoru dosegli svoj četrti gol (0:4) in s tem postavili končni rezultat uvodne tretjine. Prav ob pisku sirene za prvi odmor si je pri gostih kazen zaradi grobosti prislužil eden od napadalcev. Razmerje v strelih v uvodni tretjini – 3:8 za goste.

IMG_9876

Domači so v prvih dveh minutah nadaljevanja imeli prednost igralca več. Nekaj prtiska na gostujočo obrambo so železarčki zmogli, pošteno pa je povedati tudi, da so gostje enkrat, ali dvakrat nevarno zapretili tudi ob igralcu manj. Vse skupaj se ni izteklo po jeseniških željah in ekipi sta v nadaljevanju spet zaigrali številčno izenačeni. Isti Olimpijin igralec je nov prekršek storil v devetnajsti minuti (nalet s palico). Tokrat se je končalo še bolj neprijetno za Jeseničane, saj so gostje dosegli gol celo ob igralcu manj (0:5, 21. minuta, SH1). Nov solo vložek je belo-zelenim prinesel šesti zadetek v štiriindvajseti minuti (0:6). Ni minila niti nadaljnja minuta, ko so Ljubljančani domačega vratarja premagali še sedmič (0:7, 25. minuta). Do izteka druge tretjine se nato rezultat ni več spremenil. Razmerje strelov v okvir vrat v drugi tretjini – 8:10 za Olimpijo. 

IMG_9878

Oba stratega sta v zadnjem delu priložnost za branjenje ponudila svojima drugima vratarjema. Pred vrata Jesenic je tako stopil Bor GLAVIČ, ki pa je bil kaj hitro na hudih preizkušnjah. Prvič so ga igralci Olimpije premagali v začetku štiriintridesete minute (0:8). Sledili sta dve zaporedni izključitvi pri železarjih. Najprej je zaradi spotikanja na prostor za kaznovane moral eden od domačih napadalcev. Kazen se mu je skorajda že iztekla, ko je bil izključen še eden od domačih branilcev (nalet s palico). Tistih pet sekund igre treh proti petim so domači zdržali in se naslednji slabi dve minuti pošteno potili ob igralcu manj. Tudi pri tem početju so bili uspešni. Deveti gol so gostje iz Ljubljane dosegli ob koncu dvainštiridesete minute (0:9). Kazalo je že, da bo to tudi končni rezultat, ko je bil devetnajst sekund pred koncem izključen še zadnji jeseniški igralec (spotikanje). Gostje so deseti gol dosegli tik pred zaključnim piskom sirene (0:10).

IMG_9891

Sam rezultat seveda ni prijeten, ob upoštevanju zgoraj opisanih okoliščin pa je nekoliko lažje razumljiv. Bolj kot to, da so domači od individualno močnih gostov prejeli deset zadetkov, pa skrbi dejstvo, da nekaj boljših domačih igralcev ni skupaj spravilo nobene posebej omembe vredne nevarne situacije, kaj šele častnega zadetka.  

IMG_9892

Luka Pogačnik, trener:
“No ja, res je, da smo mlajši in manjši, a nas to ne bi smelo ovirati pri borbanju skozi celotno tekmo. Začeli smo dobro, potem pa kar popustili. Prejeli smo gol, ali dva, pa je šlo vse navzdol. Jasno je, da se nekateri mlajši z Olimpijo niso mogli kosati, pa vseeno sem vsem svojim fantom ponudil priložnost za igranje in nabiranje izkušenj. Poraz seveda ni prijeten, ampak v tem trenutku smo od Olimpije pač precej slabši. Prihaja pomembna tekma s Triglavom, tam pa bomo morali delovati precej bolje.”

Tekst in foto: Marko L.