Jesenice, 17. januar 2015
Športna dvorana Podmežakla
Liga EBJL

HD Jesenice – EHC Liwest Black Wings Linz
10 – 1

(3:0,4:1,3:0)

1:0 SERŠEN (Klofutar) 1′, 2:0 KAPEL (Glavič) 4′, 3:0 RAJSAR (Šturm) 6′, 4:0 SERŠEN (Svetina E., Avsenek) 23′, 5:0 SERŠEN (Svetina E.) 23′, 6:0 GLAVIČ (Kapel, Rekar) 28′, 7:0 Svetina E. 34′, 7:1 Egger (Roth) PP1 40′, 8:1 KAPEL (Rekar, Hadžić) PP1 47′, 9:1 ŠTURM (Pavlič) 56′, 10:1 SVETINA E. (Klofutar) 58′ 

Streli na gol: HD Jesenice 53 (16,26,11), EHC Linz 12 (5,4,3)
Kazni: HD Jesenice 22 (8,14,0), EHC Linz 20 (8,6,6)

HD Jesenice: 25-Hribar (GK), 1-Pelko (GK), 2-Klofutar, 3-Stojan, 7-Hadžić, 13-Urukalo, 18-Žuber, 4-Kapel, 9-Rajsar, 11-Seršen, 12-Glavič, 15-Avsenek, -16-Šturm, 17-Svetina R., 21-Pavlič, 22-Svetina E., 24-Rekar (C)
Trener: Dejan VARL

EHC Liwest Black Wings Linz: Simair (GK), Divis (GK), Moidl, Schwarzbauer, Wolfshofer, Stadler, Egger, Kögl P., Waismayer, Murphy, Kögl F., Sinzinger, Schwab, Kukla, Roth (C), Kastl
Trener: Dieter Werfning

Sodniki:
Luka Kamšek (glavni)
Gašper Franc, Ervin Čamdžić (linijska)

Morda je kdo presenečen nad rezultatom, a mladinci so goste iz kraja v bližini češke meje prav gotovo resno nadigrali. Začelo se je že kar v prvi minuti, ko je po podaji Klofutarja avstrijsko mrežo načel Gašper SERŠEN. Rok KAPEL je za Jesenice zadel drugič v začetku 4. minute (podajalec Glavič). Ko je v 6. minuti po podaji Šturma še tretjič za domačo ekipo zadel Patrik RAJSAR, je za goste zazvonil alarm. Vzeli so si 30 sekund odmora in se poskušali zbrati, ob tem pa so zamenjali tudi vratarja, a vse skupaj ni dosti pomagalo. Napadi domače ekipe so se nadaljevali tudi v naslednjih minutah. V osmi minuti je zaradi grobosti prišlo do obojestranske izključitve, pri domačih je na kazensko klop moral Hadžić. V naslednji minuti se mu je zaradi zadrževanja s palico pridružil še Rekar, a se rezultat ni spremenil. Ob koncu 14. minute je ponovno prišlo do obojestranske izključitve zaradi grobosti – tokrat je na domači strani na kazensko klop moral Rajsar. Gostje so si sicer prislužili 2+2 minuti kazni. V začetku zadnje minute uvodne tretjine je zaradi naleta s palico ponovno na klop za kaznovane moral Hadžić, 53 sekund kasneje pa se je tja preselil tudi eden od gostov. Prvo tretjino so domači po prepričljivi igri visoko dobili, goste pa so tudi konkretno nadstreljali (16:5).

Po 21 sekundah druge tretjine so si igralci Linza že prislužili novo kazen, a so nalet domačih v prihodnjih dveh minutah še nekako zdržali. Je pa nov zadetek za Jesenice dosegel SERŠEN le sedem sekund po tem, ko so bile moči na ledu spet izenačene (podajalca E. Svetina in Avsenek). Da bi bila mera polna, sta SERŠEN (strelec) in E.Svetina (podajalec) akcijo z zadetkom izvedla še enkrat le 28 sekund kasneje, ter tako domače povedla že v vodstvo z visokih 5:0. Za 6:0 je po podajah Kapela in Šturma zadel Gašper GLAVIČ v 28. minuti. Gol za 7:0 je bil plod individualne akcije Erika SVETINE v 34. minuti. V 38. minuti sta se pred gostujočim golom nekoliko prerivala Rajsar in eden od Avstrijcev, sodnik pa je obema določil dvominutno kazen zaradi oviranja, poleg tega pa Rajsarju še 10-minutno disciplinsko kazen. Sledila je đe kazen Hadžiću v naslednji minuti. Vse skupaj je rezultiralo v edinem golu gostov na tekmi, saj so 5 sekund pred sireno, ki je označila konec druge tretjine, dosegli powerplay gol. Domači so v drugi tretjini svoje vodstvo povišali za nove tri zadetke, razmerje strelov v tem delu pa je bilo kar 26:4, seveda v korist fantov v rdečih dresih.

V začetku zadnje tretjine je – že enkrat prej zamenjani – med vratnice gostujoče ekipe znova stopil prvotni vratar Dominic Divis. jeseničani se s tem niso kaj dosti obremenjevali. Zaradi udarca s palico je na kazensko klop v 45.minuti moral eden od gostov, KAPEL pa je 19 sekund pred iztekom kazni dosegel osmi jeseniški gol (podajalca Rekar in Hadžić). Živčni gostje so si v 52. minuti prislužili novo kazen, pa v naslednji minuti še eno, a so železarji nekoliko pretiravali v kombiniranju, tako da je na semaforju ostal rezultat 8:1. V 55. minuti je deveti jeseniški gol po podaji Pavliča dosegel Jaka ŠTURM. Dvoštevilčno zmago je z desetim golom za rdeče dosegel Erik SVETINA v 58. minuti (podal mu je Klofutar). V zadnji tretjini je bilo razmerje strelov 11:3 v korist železarjev.

Dejan VARL, trener mladincev:
” Bilo je v redu. Dosegli smo visok rezultat, čeprav menim, da bi lahko dosegli še nekaj zadetkov, če ne bi toliko komplicirali. Pri gostih je manjkalo nekaj igralcev, ki so igrali v ekipi U20, a to našega uspeha ne zmanjšuje. Zelo učinkovit je bil tokrat mlajši del moštva (fantje, ki so sicer še kadeti). Merilne naprave bodo morali umeriti tudi starejši. Nekoliko manj bom dovolil tudi solo-akcij, želim da ta ekipa igra moštveno. Včasih bo potrebno delovati tudi bolj po severno-ameriškem receptu – torej manj preigravanja in vožnje “paka v gol”, kakor temu rečemo v žargonu, pač pa z več streli. Sicer pa je bil pristop k tekmi v redu, fante bi pohvalil.”

Tekst: Marko L.