Liga EBJL
Dvorana v Zalogu
25. oktober 2015
Gledalcev: 103

HK Slavija Jr. – HD Jesenice  

1 – 2

(0:2, 1:0, 0:0)

0:1 SVETINA 8′, 0:2 ŠTURM (Sodja) 10′, 1:2 Bernard (Vidic) 36′,

Streli na gol: HK Slavija Jr.   23  (10, 6, 7)  , HD Jesenice  40 (13, 16, 11)
Kazni: HK Slavija Jr.   4 (2, -, 2),  HD Jesenice  6 (4, -, 2)

HK Slavija Jr.: 33 Sotlar (GK), 1 Dvoršak (GK), 6 Širovnik, 9 Kujavec, 12 Leben, 13 Ilovar, 14 Bohinc, 15 Železnik, 19 Miklavčič, 20 Vidic, 21 Kisovec, 22 Trškan, 23 Tišlar, 24 Bernard, 25 Ferle, 26 Poklukar, 87 Glavan

HD Jesenice: 1 Hribar (GK), 25 Kogovšek (GK), 15 Brun Rauh, 8 Urukalo, 24 Šturm, 18 Kapel, 23 Sodja, 21 Korošec, 16 Brus, 22 Svetina, 12 Seršen, 11 Brglez, 13 Crnović, 7 Šabanović, 9 Rajsar, 4 Ivančevič, 14 Pretnar, 10 Pavlič
Trener: Gaber GLAVIČ

Sodnik: Borut Lešnjak
Linijska sodnika: Jan Černe, Blaž Javornik

Dva dneva po porazu v Kranju v kategoriji U19, se je večina fantov z vodstvom ekipe podala na gostovanje še v – v zadnjih letih vedno neugodni – Zalog. S težavami se je večer v dvorani v ljubljanskem predmestju tudi začel – v tretji minuti je bil namreč zaradi spotikanja nasprotnika izključen Crnović. Sledil je pritisk domačih, ki pa ga je obramba na čelu z Žigo KOGOVŠKOM uspešno ubranila. Sredi osme minute tekme so železarji po iznajdljivem vložku Erika SVETINE povedli z 1:0. Dobro minuto in pol kasneje je po podaji Sodje jeseniško vodstvo podvojil Jaka ŠTURM. Domači se seveda niso vdali in so poskušali s takojšnjim pritiskom vsaj zmanjšati vodstvo železarjev. Plod agresivne igre je bila izključitev Širovnika v enajsti minuti (nabijanje na ogrado), a železarjem ni uspelo doseči powerplay gola, s katerim bi ušli na tri zadetke razlike. V sedemnajsti minuti je zaradi spotikanja na klop za kaznovane moral tudi Pavlič, Kogovšek in fantje pred njim pa so tudi v tej situaciji ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. V prvi tretjini so domači sicer desetkrat preizkusili zbranost in reflekse jeseniškega vratarja, Jeseničani pa so proti domačim vratom streljali trinajstkrat.

Obe ekipi sta v drugem delu tekme igrali zelo disciplinirano v obrambi in poskušali v napadu storiti kaj več. Na ledeni ploskvi so bili bolj konkretni železarji, ki so več imeli pak v svoji posesti, več streljali in delovali bolj nevarno. Vseeno so edini gol v tem delu igre dosegli domači – v 36. minuti ga je dosegel Bernard. Kogovšek je bil v drugem delu prisiljen posredovati le šestkrat, Jeseničani pa so domačega vratarja Sotlarja “ogreli” kar šestnajstkrat.

Domači so minimalni zaostanek seveda želeli ujeti kar najhitreje v zadnji tretjini. Tudi železarjem so se seveda ponujale priložnosti in ob eni od takih je domači igralec Poklukar v vratarjevem prostoru pred svojim golom igral z roko (povedano drugače: preprečil je gol Jesenic). Glavni sodnik je dosodil kazenski strel za železarje, ki pa ga v tretji jeseniški zadetek žal ni uspelo pretvoriti Rajsarju. Le trinajst sekund kasneje si je zaradi spotikanja malo kazen prislužil na jeseniški strani Korošec. Obrambna formacija železarjev je uspešno prestala tudi ta pritisk domačih, ki so v nadaljevanju na vse kriplje poskušali priti do izenačenja. To sicer ne pomeni, da so se bili železarji primorani braniti, saj so v stilu prvih dveh tretjin tudi v zadnji sprožili več strelov, a razlika le enega zadetka seveda ni zagotavljala “mirnega spanca” v zadnjih petnajstih minutah tekme. Nobeno od moštev do izteka igralnega časa sicer ni doseglo zadetka. Domačim so železarji sicer šele 15 sekund pred koncem ponudili prvo pravo priložnost za to, da je Slavijin vratar zapustil ledeno ploskev, vse skupaj pa več ni prineslo spremembe rezultata. Slavija Jr. je v tretji tretjini znova suverenega vratarja Kogovška poskusila premagati sedemkrat. domači vratar pa se je soočil z enajstimi streli Jesenic.

Na izjavo trenerja Glaviča še čakamo.

Tekst: Marko L.
Foto: otroskiraj.si