Mlajši dečki B so nadaljevali s tekmovanjem v državnem prvenstvu. Tokratna tekma v Mariboru je spadalo v sklop odigravanja zaostalih domačih tekem. Iz že znanih razlogov oslabljeno železarsko moštvo je tokrat v štajerski prestolnici nastopilo kot formalni gostitelj. Nastopilo je le 12 hokejistov in dva vratarja.

Po besedah trenerja ekipa iz tekme v tekmo napreduje. Tudi tokrat fantje in dekle niso razočarali. Prvi plošček v jeseniški mreži je tokrat pristal šele v sedmi minuti (ob igri Mariborčanov z igralcem več), na prejšnjih srečanjih pa je moštvo do tedaj običajno zaostajalo že za par golov. Takoj po uvodnem golu je eden od jeseniških branilcev silovito naletel na nasprotnika in bil neupravičeno izključen, lisjaki pa so v osmi minuti izkoristili tudi drugo ponujeno priložnost in povedli z 0:2. Še tretji gol Mariborčanov v deseti minuti ni prestrašil Jeseničanov; kombinirano sestavljeni tretji napad je v trinajsti minuti po borbeni igri v napadu dosegel prvi jeseniški gol in zmanjšal na 1:3. S tem rezultatom se je prva tretjina ob bučnem aplavzu gledalcev tudi končala.

Pet minut so v drugi tretjini lisjaki potrebovali, da so prvič strli jeseniško obrambo (1:4). Sledilo je nekaj prav domiselnih napadov fantov v rdečih dresih, pa žal znova prejet zadetek v enajsti minuti drugega dela (1:5). Ob koncu drugega dela je prišlo do manjše nezbranosti v obrambi in nekaj sekund pred iztekom tretjine so Mariborčani povedli z visokih 1:6.

V zadnjem delu je prišlo do menjave obeh vratarjev. Prvi gol v tretjini so v 32.minuti dosegli Jeseničani in znižali na 2:6. V 34.minuti so najprej zadeli Mariborčani (2:7), vendar so fantje v rdečem z enako mero odgovorili že deset sekund kasneje (3:7). V 37.in 38.minuti so lisjaki dosegli še dva zadetka (3:8, 3:9). Po nekaj zgrešenih priložnostih so izjemno borbeni Jeseničani dosegli naslednja dva zadetka v 40. in 43.minuti (4:9, 5:9). Zadnji, deseti gol so Štajerci dosegli pol minute pred koncem srečanja (5:10).

Ostal je občutek, da bi ob nekoliko boljšem sojenju (izključitve, nepravilni položaji) fantje bili starejšim nasprotnikom še bližje. Nesporno je tudi dejstvo, da sta v mariborskem moštvu izjemno izstopala dva fanta letnika 2000, v jeseniški ekipi pa hokejista s to letnico rojstva ni (izjema je dekle), prav vsi so mlajši, nekateri celo tri leta. Prav omenjena dva fantiča sta na tekmi dosegla 7 golov in dodala še pet podaj.

Tekma je prav gotovo pokazala, da je tekmovanje ekipe B investicija v prihodnost. Nekaj več treningov ob normalnejših urah bi tudi temu moštvu pomagalo, da bi v državnem prvenstvu gotovo kaki ekipi še bolj zagrenili življenje. Konec koncev pa je proti Mariboru tudi ekipa A pred dnevi izgubila s 4:10.

HD Jesenice B – HDK Maribor 5:10 (1:3, 0:3, 4:4)

Streli na gol: 18:33 (4:10, 5:10, 9:13)
Izključitve: 8:4 (4:0, 2:2, 2:2)

Za HD Jesenice B so nastopili: Žagar(GK), Panjtar(GK), Kobal, Lukan A.(C), Potočar, Lukan D., Slivnik, Mohorč, Fartek, Podlipnik, Škof, Kenig, Baloh in Dobravec; trener Gaber Klinar, tehnični vodja ekipe Boštjan Potočar.

Tekst: M. HockeyDad L.