LA Stars : HD mladi Jesenice 1:6
(0:1, 0:1, 1:4)

Dvorana v St. Pöltnu. Gledalcev: 50. Sodniki: Siegel, Lendl, Ortner.

Strelci: 0:1 Rakovič (Sodja, 16., PP1), 0:2 Hadžič (Stan, Kozar, 23.), 0:3 Jeklič M. (Bizalj, Kozar, 51., PP1), 0:4 Jeklič A. (Hadžič, 52.), 1:4 Lazarević (Evangelista, Sztatecsny, 53.), 1:5 Zupan (Sodja, 56.), 1:6 Jeklič A. (Hadžič, 57.)

Kazenske minute: LA Stars 10 (6, 0, 4), Jesenice 36 (4, 0, 10+10 (Sodja)+10 (Lahajnar))
Streli na gol: LA Stars 23 (5, 7, 11), Jesenice 29 (12, 5, 12)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Rakovič, Zupančič, Lahajnar, Sodja, Zupan, Stan, Kozar, Podrekar, Bizalj, Hribljan, Podlesnik, Jeklič A., Jeklič M., Török, Hadžič, Jazbec, Tišov, Krašovec. Trener: Marjan Kozar.

Nevaren poskus Vida Hribljana ni zadel cilja (foto: Vid Novak)

Jeseničani so se na dolgo in utrudljivo pot odpravili po nove tri točke. Zavedali so se, da srečanje ne bo preprosto, spomini pa so ob tem uhajala na preteklo srečanje teh dveh nasprotnikov, v katerem so železarji uspeli iztržiti tesno zmago. Domača ekipa ne slovi kot tehnična, ampak se zateka k številnim naletom in igri na meji prekrška. Včasih vse skupaj že preseže meje dovoljenega, kar pa ni vedno sankcionirano. Ampak srečanje so naši mladi hokejisti pričeli v svojem stilu. Nekaj vetra v jadra je dodala tudi vrnitev kapetana Petra Bizalja, tako da je tudi drugi napad zaigral v svoji prvotni zasedbi. Iz napada v napad so Jeseničani kazali željo po uspehu, že v uvodu pa zamudili lepo priložnost ob prednosti igralca več. Železarji so bili boljši in aktivnejši, le v zaključku nekako ni šlo vse po načrtih. Nekaj strelov je bilo plen domačega vratarja, nekaj nevarnih projektilov pa je za malo zgrešilo cilj. A tako je bilo vse do nove domače izključitve, ko je prednost izkoristil branilec Denis Rakovič. Po vodstvu Jesenic je bilo največ prometa na klopi za kaznovane, ekipi pa te prednosti nista znali izkoristiti.

Pero
Vrnitev kapetana Petra Bizalja (foto: Vid Novak)

Druga tretjina se je nadaljevala ob merjenju moči štirih proti štirim, ob vrnitvi obeh izključenih igralcev pa so Jeseničani izpeljali natančno akcijo. Jure Stan je z dolgo in natančno podajo preko skoraj celega igrišča odlično našel Sebastijana Hadžiča, ki je brez težav sam prodrl pred domačega vratarja in ga še drugič premagal. V nadaljevanju so bili železarji še naprej boljši nasprotnik, ampak tega niso uspeli unovčiti. Boj prvo in zadnjeuvrščene ekipe naše skupine je prinesel racionalno igro Jesenic in igro domačih, ki je slonela na trdi igri na telo. Natančnih strelov pa je bilo kljub vsemu malo. Domači so iskali možnost za presenečenje, železarji pa so jih v drugem delu uspešno držali daleč od svojih vrat. Žal je ob koncu druge tretjine Urban Sodja prejel disciplinsko kazen zaradi strela na gol po pisku sirene in je na klopi za kaznovane presedel prvo polovico zadnje tretjine.

Že v drugem delu so Jeseničani pokazali, da znajo odigrati tako kot domači, torej ostro na telo in tako so tudi nadaljevali v tretjem delu. A to je pripeljalo do prekrška in male kazni za jeseniškega napadalca. Ni minilo veliko, ko se je na klopi za kaznovane znašel še tretji železar, domači pa so ob dobrih treh minuti in pol igre z igralcem več imeli še nekaj več kot pol minute igre z dvema igralcema več. Vendar so naši hokejisti napade odbili in ob tem prišli tudi sami v priložnost zadeti iz power playa. To jim je šlo veliko bolje od rok, kot domačim, za nov zadetek železarjev pa je poskrbel Matic Jeklič, kateremu je to prvi uradni zadetek v EBYSL. Le minuto kasneje je po sledeh Matica krenil tudi njegov brat Aleš in prispeval še četrti jeseniški zadetek. Zadetki so še naprej padali v razmaku minute. Domači so izkoristili nekaj nepazljivosti z rezultatom zadovoljnih gostov in znižali izid. Železarjev to ni preveč ustavilo v naletih proti golu domačih. Kaj hitro so dosegli še peti zadetek, ob katerem sta natančno kombinirala Urban Sodja in Žan Zupan. Manj kot minuto kasneje je v mreži LA Stars pristal še šesti plošček. Še enkrat sta kombinirala Sebastijan Hadžič in Aleš Jeklič, mladi jeseniški branilec pa je dosegel svoj drugi zadetek na srečanju. Gosti bi lahko mirno čakali konec srečanja, vendar so morali greti klop za kaznovane igralce. Ponovno so se kar trije znašli tam, novo prednost dveh igralcev več pa domači niso izkoristili. Zmaga gre tako na dolgo pot proti Jesenicam, kamor bo ekipa prispela v zgodnjih jutranjih urah.

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto: Vid Novak

[nggallery id=33]