LA Stars : HD mladi Jesenice 1:2
(0:1, 0:1, 1:0)

Dvorana v Sankt Pöltnu. Gledalcev: 33. Sodniki: Smetana, Krenz, Loicht.

Strelci: 0:1 Rakovič (Sodja, 6. PP1), 0:2 Zupančič (Zupan, Lahajnar, 34.), 1:2 Kläy, 52.

Kazenske minute: LA Stars 35 (4, 4, 7+20 (Flamand)), Jesenice 8 (4, 2, 2)
Streli na gol: LA Stars 23 (10, 5, 8), Jesenice 27 (10, 13, 4)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič (C), Rakovič, Sodja, Lahajnar, Zupan, Kozar, Stan, Hribljan, Jeklič M., Podrekar, Jeklič A., Kraigher, Hadžič, Török, Jazbec, Tišov. Trener: Marjan Kozar.

Jeseničane je pot ponovno vodila v oddaljeni St. Pölten, kjer jih je čakala boljša od tamkajšnjih ekip. Odločeni posežti po novi zmagi, so Jeseničani krenili agresivno v srečanje. Tak uvod je značilen za železarje in to je tudi prineslo vodstvo. Ob prvi prednosti igralca več je že po nekaj sekundah domačo mrežo zatresel Denis Rakovič. Po doseženem zadetku se je razmerje moči izenačilo, obe ekipi pa sta zamujali svoje priložnosti, natančneje, oba vratarja sta svoje naloge opravljala na visokem nivoju.

V drugi tretjini so Jeseničani bili precej boljši nasprotnik, a delovali so nekako zmedeno. Preveč časa so plošček zadrževali v bližini svojih vrat, premalo je bilo uporabnih podaj v napad, Jeseničani nekako niso bili pravi. Čeprav slabši, kot smo jih vajeni, so bili vseeno pretrd oreh za domače. Ne glede na vse težave, ki so jih Jeseničani imeli, so vseeno svojo prednost povišali. Po dveh zamujenih priložnostih ob igri z igralcem več, se je z močnim in natančnim strelom izkazal kapetan Anže Zupančič. Prednost je bila lepa, a v hokeju z lahkoto dosegljiva.

Jure Pavlič je odbil skoraj vse napade domačih in veliko pripomogel k novi zmagi (foto: Vid Novak)

Zadnja tretjina je bila tretjina za hitro pozabo. Obe ekipi nista pokazali ravno veliko hokeja, ob tem pa so železarji popolnoma odpovedali tudi v napadu. Jure Pavlič je odbijal napade domačih, igralcem v polju pa nič ni šlo od rok. Redki napadi niso obrodili sadov, domači pa so v vsej zmedi uspeli izid znižati. Nespameten prekršek Jonathana Flemanda, ko je po gležnju udaril Matica Jekliča, je morda pripomogel k manj napeti končnici. Zadnjih nekaj minut so železarji izkušeno zadrževali plošček v svoji posesti in kljub številnim težavam domov prinašajo tri nove točke. Morda se bere kot tolažba, a velike ekipe zmagujejo tudi ob slabem dnevu. Domači trener je po tekmi stresal jezo na vse okoli sebe, še posebej na sodnike, vendar na razplet tekme to ni moglo več vplivati.

V nedeljo pa mlade železarje že čaka prvi veliki derbi v EBYSL. Na Bledu bodo prekrižali palice z vrstniki iz ljubljanske Olimpije. Srečanje se prične ob 19.00, vsi ljubitelji hokeja pa vabljeni na ogled tekme.

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto & video: Vid Novak

[nggallery id=15]