Liga EBYSL (U20):

MAC Budapest vs. HD Hidria Jesenice
0 – 6

(0:3,0:1,0:2)

Tisto, kar se je Železarjem dan prej ponesrečilo v Szekesfehervaru, se je vrnilo na tekmi v Budimpešti. Če dan prej po dolgi poti in nekoliko težjih nogah v prvi tretjini, ko so pridelali tudi odločilni zaostanek, niso in niso zmogli domačih streti v zadnjem delu, pa čeprav so imeli pobudo, je bilo tokrat prav obratno. Že v prvi tretjini so Jeseničani domačim ušli za debele tri zadetke. Prvi je v power playu v sedmi minuti zadel Žan JEZOVŠEK (0:1). Minuto kasneje je zadel še Nejc BRUS in podvojil vodstvo gostujoče ekipe (0:2). Da je bilo vodstvo še zanesljivejše, je v 19. minuti še drugič na tekmi zadel JEZOVŠEK (0:3).

V drugi tretjini je bilo videti obilo dobrega hokeja. Obe ekipi sta z agresivno igro poskušali zlomiti odpor nasprotnikov, a sta bili obrambi na nivoju. Edini strelec v tem delu je bil v predzadnji minuti tretjine Žiga URUKALO (0:4).

Marsiaktera ekipa bi se ob tako visokem vodstvu po dveh tretjinah enostavno zadovoljila in se posvetila branjenju prigaranega vodstva. Ne pa tudi varovanci Dejana VARLa, ki so v zadnji tretjini dodobra vnovčili dobro fizično pripravljenost in daljšo klop za rezervne igralce. Samo v zadnji tretjini so v okvir gola domačega vratarja sprožili devetnajst strelov, medtem ko so domačim dopustili le šest poizkusov v smeri gola Žiga KOGOVŠKa. Dva gola so dali Železarji v tem delu – najprej je v 45. minuti na 0:5 povišal Jaka SODJA. Zadnji gol na tekmi je v enainpetdeseti minuti dosegel Patrik RAJSAR (0:6). Jeseniški vratar je tako budimpeštansko dvorano zapustil “čistih rjuh”, Jeseničani pa so se na lestvici t.i. master round-a še nekoliko bolj oddaljili od domačinov. Povedano v teniškem žargonu – MAC so sprašili s kravato (6:0).