Liga IHL
druga tekma finala

HK Triglav vs. HD Hidria Jesenice
5 – 2
(1:1,1:1,3:0)

Oslabljena četa trenerja Aleša SODJE je v Kranj pripotovala z eno mislijo – zmagati (kakor so fantje v tej sezoni tam že dvakrat storili) in osvojiti naslov državnih prvakov. Mini proporci kranjskega hokejskega prizorišča so bili ob dobri stotniji gledalcev kaj hitro precej polni, na ledu pa se je jel odvijati ogorčen boj. Železarji so se v prve težave spravili v 4. minuti, ko je bil zaradi nabijanja na ogrado izključen Jakupović. Ekipa penalty-killerjev je s svojo nalogo opravila brezhibno in ostalo je pri 0:0. Belo rdeči so v vodstvo prišli po golu Lana BRUN RAUHa v osmi minuti (0:1). Priložnost za povišanje vodstva se je Železarjem ponudila med 11. in 13. minuto, ko so zaradi izključitve na domači strani igrali z igralcem več, vendar njihov power play ni bil učinkovit. Ravno obratno je veljalo za domače, saj so le-ti ob izključitvi B. Mašiča v 15. minuti potrebovali le 7 sekund igre z igralcem več, da so izenačili (1:1). Ob neodločenem rezultatu sta ekipi tudi odšli na prvi odmor.

Borben odnos Mravljeta je v začetku 22. minute izjemno priložnost priboril Aljažu PIVKu (bivšemu igralcu Triglava), ki je z backhand strelom premagal domačega vratarja (bivšega igralca Jesenic) za novo vodstvo Železarjev (1:2). Žal so bili v nadaljevanju naši fantje nezbrani, domači pa so že v naslednji minuti s strelom od daleč izenačili (2:2). Zaradi držanja je bil v 30. minuti izključen Dolinar, obramba belo-rdečih pa je pritisk Triglava zdržala. Na nasprotni strani so enako storili domači, ki so se bili zaradi izključitve prisiljeni braniti med 32. in 34. minuto. Power play Jesenic je bil neuspešen tudi med 38. in 40. minuto, ekipi pa sta tudi na drugi odmor odšli rezultatsko izenačeni. 

V zadnji tretjini se Jeseničanom ni izšlo. Najprej so po napaki v obrambi gol dobili v 43. minuti (3:2). Sledila je izključitev Dolinarja (spotikanje), domači pa so prednost igralca več spet izkoristili; v 46. minuti so tako vodili že s 4:2. Nekoliko so se Železarji čudili nad izključitvijo Jakupovića v 48. minuti; k sreči pa je tistikratni penalty-kill jeseniška vrsta opravila brezhibno. Še zadnje upe Jeseničanov na preobrat je pokopal gol domačih s strani v 57. minuti (5:2). Ničesar več ni spremenila niti nova izključitev na domači strani v isti minuti, saj je bilo v Železarjih tokrat pač preprosto premalo dinamita. Domačim je bilo ob koncu pošteno treba priznati zmago. 

Tretji, odločilni finalni dvoboj obeh ekip bo na vrsti danes ob 18h v dvorani Podmežaklo.
VABLJENI k ogledu in navijanju!

Za začetek: JE-SE-NI-CE!

Tekst in foto: Marko L.