HK Triglav : HD mladi Jesenice 5:4

(1:3, 0:0, 3:1, 0:0, 1:0) – po kazenskih strelih

Kranj, dvorana na Zlatem polju. Gledalcev: 70. Sodniki: Zrnič, Čamdžić, Markizeti.

Strelci: 0:1 Török (Jeklič M., Jeklič A., 9.), 1:1 Kočar (Fister, 13.), 1:2 Čamdžić (Jeklič M., 15.), 1:3 Hadžič (Török, 19.), 2:3 Zupan (Potočnik, Grošelj, 47.), 2:4 Hadžič (Kraigher, Török, 52.), 3:4 Kalan (Lampič, 57.), 4:4 Kalan (Zupan, 60., SH1), 5:4 Potočnik, 65., GWS

Kazenske minute: Triglav 16 (2+10 (Kalan), 2, 2), Jesenice 10 (0, 2, 8)
Streli na gol: Triglav 22, Jesenice 24.

HD mladi Jesenice: Vilman, Vavpotič, Tarman, Kraigher, Srpčič, Trkulja, Tomaževič, Jeklič A., Glavič, Krašovec, Podlesnik, Jazbec, Čamdžić, Jeklič M., Török, Pelko, Tišov, Jensterle, Sintič, Rekar, Hadžič. Trener: Gaber Glavič.

img_0082-800-x-754
Anže Török je najizkušenejši član ekipe, kar je dokazal z zadetkom in asistencama (foto: Drago Cvetanovič)

 Mladinski gorenjski derbi je upravičil svoje ime. Domači Triglavani in gosti z Jesenic so uprizorili predstavo, ki je zanesljivo navdušila hokejske sladokusce. V tekmi ni manjkalo energije, borbenosti in žara derbija, vse to pa je pripeljalo do dramatične končnice, podaljška in odločitve po izvajanju kazenskih strelov.

V prvem delu so bili mladi železarji tisti, ki so vodili igro in bili boljši na ledu. To se je tudi odrazilo na rezultatu. Na roko jim je šla tudi hitra izključitev nasprotnika, ki si je prislužil tudi desetminutno disciplinsko kazen. Ne glede na to, je v prvem delu prednjačila stroga disciplina v igri, trdo delo v obrambi, kjer je bilo lukenj malo. Železarji so vseeno našli tri, nasprotnik pa eno.

Lepa prednost je vodila v podobnih drugih dvajset minut igre. Čeprav zadetkov ni bilo, je bilo na ledu moč videti lep in domiseln hokej, nalete in akcije ter zelo malo prekrškov. S prednostjo dveh zadetkov so železarji vstopili v zadnjo tretjino. Domači so kaj kmalu uspeli izid znižati, Jeseničani pa so se vse prevečkrat znašli na klopi za kaznovane. Precej mladi ekipi pač manjka nekaj izkušenj in to je odločilo zadnji del in s tem tudi srečanje. Gosti so še uspeli pobegniti na varno razliko dveh zadetkov, vendar so domači vztrajali, štiri minute pred koncem znižali na gol zaostanka, v zadnje pol minute pa z igralcem manj izsilili podaljšek.

V podaljšku odločitev ni padla, po izvajanju kazenskih strelov pa je zmagovalca odločil Mihael Potočnik. Čeprav poraženi, so se mladi Jeseničani dobro borili, pokazali veliko znanja, za dramatičen zaključek pa je zmanjkalo nekaj pravih izkušenj, ki so jo s tako tekmo nekaj pridobili.

Tekst: Drago Cvetanovič