DP U19
Športna dvorana na Zlatem polju, Kranj
23. oktober 2015
Gledalcev: ni podatka

 

HK Triglav – HD Jesenice

4 – 2

(1:0,1:2,2:0)

Strelci: 1:0 Vilfan (Ban U., Markič) PP1 8′, 1:1 SERŠEN (Tarman, Brus) 21′, 1:2 CRNOVIĆ (Korošec, Sodja) PP1 28′, 2:2 Jugovic (Markič, Peček) PP1 38′, 3:2 Prostor (Markič, Vilfan) PP1 41′, 4:2 Štenkler (Pavec) 48′

Streli na gol: HK Triglav   34 (16,9,9,), HD Jesenice   26 (4,10,12)
Kazni: 
HK Triglav   29 (0,27,2), HD Jesenice   22 (4,2,16)

HK Triglav: Šenk (GK), Ovsenik (GK), Lampič, Pavec, Ban M., Potočnik K., Štenkler, Ban U., Jugovic, Peček, Markič, Vilfan (C), Prostor, Mubi, Tavčar, Potočnik Ž.
Trener: Mitja Kern

HD Jesenice: 25-Kogovšek (GK), 1-Legat (GK), 8-Urukalo, 15-Brun Rauh, 18 Kapel, 9 Trkulja, 20-Tarman, 16-Brus, 22-Svetina E., 19-Sršen, 11-Brglez, 21-Korošec, 13-Crnović, 24-Šturm, 6 Rajsar, 23-Sodja (C), 7 Šabanović, 10 Pavlič, 4 Ivančevič, 17-Svetina R., 14-Pretnar
Trener: Gaber GLAVIČ

Sodnik: Črt Kralj
Linijska sodnika: Jaka Črtanec, Gregor Miklič

Tekma v Kranju v okviru državnega prvenstva v kategoriji U19 se ni začela po željah železarjev. Kaj kmalu po uvodnem naletu Kranjčanov so se naši fantje namreč znašli v težavah, saj je v 6. minuti tekme zaradi udarca s palico na klop za kaznovane moral Brus. Žiga KOGOVŠEK je bil ves čas pod pritiskom, 18 sekund pred koncem kazni v 8. minuti tekme pa je le moral pobrati pak iz svoje mreže. Do novih težav je prišlo v enajsti minuti, ko je zaradi zadrževanja s palico na prostor za kaznovane moral Brglez. Domačim k sreči drugi powerplay ni uspel. Preostali del prve tretjine je minil v nekoliko enakopravnejši igri, domači pa so vseeno imeli nekaj pobude. V prvem delu je tako Triglav sprožil 16 strelov, statistiki pa so Jeseničanom prešteli štiri.

Drugo tretjino so železarji začeli odločneje. Že po 50 sekundah igre je po lepi kombinaciji zadel Gašper SERŠEN (podajalca Tarman in Brus) in tako rezultat izenačil. Sledila je še izključitev na domači strani (Mubi, držanje) v 23. minuti, a Jeseničanom ni uspelo doseči gola ob igri z igralcem več. Nevaren udarec v glavo si je v 27. minuti pri domačih privoščil Ban, z razbitim nosom pa je končal Dejan Trkulja. Domači igralec si je prislužil 5+20 minut kazni in predčasni odhod pod prho. 49 sekund kasneje so železarji dosegli vodilni gol; po podajah Korošca in kapetana Sodje je bil uspešen Aljoša CRNOVIĆ. Preostali del petminutne kazni za domače gostom ni več uspelo unovčiti svoje številčne prednosti. Trkulja, ki se je po poškodbi zakrpan vrnil na led, si je v 36. minuti zaradi udarca s palico ravno tako prislužil dve kazenski minuti; domači so potrebovali minuto in pol, nato pa so zadeli v powerplayu še drugič na tekmi. Ekipi sta rezultatsko ostali poravnani do drugega piska sirene. Domači so v tem delu streljali devetkrat, Jeseničani pa desetkrat.

Že v prvi minuti zadnje tretjine je bil zaradi zadrževanje s palico izključen Šturm, domači pa so po 32 sekundah številčne prednosti dosegli še svoj tretji powerplay gol na tekmi (3:2). Četrtič na tekmi so domači zadeli ob izenačenih močeh na ledu v 48. minuti (4:2), povratka nazaj v tekmo pa – kakor se je kasneje izkazalo – za železarje po tistem več ni bilo. Žarek upanja je sicer posijal v 54. minuti, ko je bil zaradi zadrževanja s palico izključen eden od domačih hokejistov. Fantom v belo-rdeči opremi ob številčni prednosti žal ni uspelo doseči gola za priključek. Zaradi naleta od zadaj je bil v 57. minuti nato izključen še Brun Rauh, ki si je ob tem prislužil še deset minut disciplinske kazni. Novega gola gledalci niso videli. Sekundo pred koncem si je kazen prislužil še Seršen, rezultata pa seveda to ni več spremenilo.  V zadnji tretjini so domači sprožili devet strelov proti golu Kogovška, železarji pa so domačega vratarja ogrozili z dvanajstimi streli.

Izjava trenerja Glaviča še sledi.

Tekst: Marko L.
Foto: siol.net