DP kadetov (U16)
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
21. januar 2017
Gledalcev: 70

6 – 0

(2:0,1:0,3:0)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 KRMELJ (Šega) 9′ SH1
2:0 SLIVNIK (Fartek) 11′
3:0 ŠEGA (Alagić, Kobal) 21′
4:0 POGAČAR (Potočar, Alagić) 44′ PP1
5:0 PODLIPNIK (Langus) 50′
6:0 PODREKAR (Kararić) 57′

Streli na gol: HD Jesenice  40 (17,14,9); HK Triglav  18 (2,9,7)
Kazni: HD Jesenice  10 (2,4,4); HK Triglav  12 (4,4,4)

Sodnik: Milan Zrnič
Linijska sodnika: Anže Bergant, Nataša Pagon

HD Jesenice: 1 Žagar (GK), 25 Panjtar (GK), 12 Šega, 11 Pogačar (A), 22 Jakupović (A), 16 Lukan A.,14 Mašič, 7 Slivnik, 19 Török, 13 Kobal, 5 Murnik, 23 Podrekar, 18 Potočar, 2 Škof, 10 Podlipnik, 21 Dežman, 8 Krmelj (C), 20 Kararić, 17 Langus, 6 Alagić, 4 Fartek, 24 Finžgar
Trener: Dejan VARL

HK Triglav: 33 Remškar Jeler (GK), 69 Drole (GK), 81 Kremenović (C), 4 Rogelj, 87 Pavlovič, 16 Žagar, 12 Vidjak, 23 Udir, 76 Janežič, 21 Jelar, 14 Kleindienst, 13 Klemenčič, 7 Trampuš, 27 Černe
Domači hokejisti so po dolgem času spet nastopili z branilcema Finžgarjem in Fartekom. Tudi sicer ima trener Dejan VARL v tem trenutku sladke skrbi pri sestavi ekipe, saj je garderoba z njegovimi fanti polna, kot že dolgo ne. Današnji gostje iz Kranja so tej generaciji v preteklosti kdaj že povzročili težave, zdi pa se, da v tej sezoni – vsaj po doslej videnem – četi železarjev niso kos. Je pa tudi res, da so Kranjčani na Jesenice pripotovali le z dvanajstimi igralci in dvema vratarjema, medtem ko je domači strateg lahko v igri uporabljal polne štiri peterke ter ob tem v četrtem napadu izmenoma vrtel štiri igralce. 

IMG_9799

Razlika v kvaliteti takoj vidna

Domači so vse od prvega sodnikovega meta začeli plesti napad za napadom. Gostom bi težko očitali pomanjkanje volje, kakega kvalitetnega hokeja pa niso bili sposobni odigrati. Železarji so imeli izrazito terensko premoč, nekaj individualnih napak pa Triglavani niso znali kaznovati. V šesti minuti je bil pri gostih izključen Udir zaradi nabijanja na ogrado. Domačim ni uspelo organizirati kakega učinkovitega napada ob številčni prednosti. Zaradi oviranja je v začetku devete minute na klop za kaznovane moral domači branilec Murnik. Kapetan domačih Miha KRMELJ je po natančni podaji iz obrambne tretjine (Šega) po desni strani prodrl pred gostujočega vratarja, ki je njegov strel sicer še odbil, prevaral pa ga je odboj od lastnega branilca (1:0, deveta minuta, SH1). Gol ob igri z igralcem manj je seveda vsakič velika spodbuda in tako je bilo tudi tokrat. Drugi zadetek v enajsti minuti je bil plod podaje Farteka in zadetka Luca SLIVNIKa (2:0). V trinajsti minuti so si gostje prislužili novo kazen (Pavlovič, držanje), a igra z igralcem več tudi drugič ni obrodila sadov. Tudi preostali del prve tretjine so bili domači izrazito boljši nasprotnik. Ob koncu prvih dvajsetih minut so tako statistiki našteli kar sedemnajst poizkusov domačih v okvir vrat kranjskega vratarja in le dva taka na gol premraženega domačega vratarja Gašperja PANJTARja.

IMG_9800

Z neizrazito igro še povišali prednost

Ko so železarji že po osemindvajsetih sekundah druge tretjine dosegli nov gol, se najbrž nikomur ni zdelo, da bo ritem v igri v tem delu tako padel. Po podajah Alagića in Kobala je sicer zadel branilec Jaka ŠEGA (3:0). Že v naslednji minuti je na dvominutno hlajenje zaradi nepravilnega oviranja moral gostujoči napadalec Klemenčič. Še tretjič številčna prednost ni pomagala domačim do zadetka, ob zanesljivem vodstvu pa seveda to ni bilo prav kritično. Tik po zaključku gostujoče kazni je na klop za kaznovane moral tudi domači center Alagić (oviranje), gostje pa tudi niso bili uspešni ob igri z igralcem več. Zaradi zadrževanja s palico je moral na prostor za kaznovane še Langus pri domačih (27. minuta), ostalo pa je pri treh zadetkih prednosti za Jesenice. Bledi igri navkljub so bili domači še vedno nevarnejši nasprotnik. Šestintrideseta minuta je prinesla novo izključitev gostom (Kleindienst, udarec s palico), tudi četrta zaporedna številčna prednost pa domačim ni prinesla zadetka. Ob koncu tretjine je izpadlo, da je bil v tem delu gostujoči vratar prisiljen ubraniti štirinajst strelov, domači pa devet.

IMG_9813

Dokončali posel

Gostje so v zadnji tretjini pred svoja vrata poslali rezervnega vratarja, ki pa prav dolgo ni ostal nepremagan. V začetku triinštiridesete minute je namreč na klop za kaznovane moral gostujoči branilec Černe (spotikanje), železarji pa so v petem poizkusu igre z igralcem več končno premagali gostujočega vratarja – za 4:0 je po podajah Potočarja in Alagića s strelom od daleč zadel Grega POGAČAR. Gostom je v nadaljevanju pošteno pošla sapa, domači pa se tudi niso pretirano naprezali. Kljub temu so po dobljenem paku v kotu in po nekaj zmede pred gostujočimi vrati železarji z golom Janija PODLIPNIKa svoje vodstvo povišali na 5:0 v začetku petdesete minute (podaja Langus). Nekaj sekund kasneje je bil zaradi udarca s kolenom pri Jeseničanih izključen Kobal. Dvajset sekund pred koncem kazni se je soigralcu na prostoru za kaznovane pridružil še Kararić (spotikanje). Svojo kazen je odsedel do konca, saj gostom ni uspelo izpeljati kake matne situacije pred domačimi vrati ne ob igri petih proti trem, ne ob igri petih proti štirim. Zadnji gol na tekmi so rdeči dosegli v sedeminpetdeseti minuti, ko je po strelu Kararića zadel Anže PODREKAR. Sledila je še izključitev pri gostih v predzadnji minuti (Rogelj, spotikanje), ki pa ni spremenila ničesar več. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 9:7 za domače. 

IMG_9815

Dejan VARL, trener:
“Načeloma sem zadovoljen. Morda bi morali v določenih trenutkih biti bolj agresivni, več streljati. Nasprotniki so bili številčno zelo podhranjeni in z nami niso mogli držati koraka. Potem pa so moji fantje dobili občutek, da se lahko “vozijo” in so želeli gol doseči s samostojnimi akcijami. Če ti to nasprotnik dopusti, bi seveda kaj hitro radi storili kako potezo preveč. Počasi smo začeli trenirati tudi igro z igralcem več, ampak tu nas čaka še veliko dela …”

Tekst in foto: Marko L.