Jeseniški hokejisti končno lahko trenirajo na svojem ledu. Začasno igrišče je gostoljubno sprejelo prve domačega ledu željne hokejiste Jesenic že kaj kmalu po Božiču. Na njem so se preizkusili člani mlajših hokejskih selekcij. Takoj po novem letu je veliko pridnih rok poskrbelo, da se je nad ledeno ploskev namestil tudi “balon” in dvorana je tako nared. Nekaj notranjih ureditev je bilo sicer še potrebnih, a danes zvečer so prvi na led lahko stopili kadeti.

Bine Felc je vodil prvi članski trening na domačem ledu

Takoj za njimi pa so ledeno ploskev preizkusili člani Jesenic. Po nekaj previdnih korakih, ki so preizkušali trdoto ledu, je trening pričel teči normalno in z vso silo. Po uri treninga, zadihani in prijetno utrujeni, so hokejisti ugotovili, da je ledena ploskev zelo dobra. Nekoliko moteča je le dolga pot do garderob, ki so na uslugo v dvorani Podmežakla.

Pa ledena ploskev ne bo namenjena le treningom. Na njej bodo kmalu odigrane prve uradne tekme mlajših dečkov, dečkov, kadetov in mladincev. Le ekipa U20 in člani bodo tekme še naprej igrali na Bledu ali v Kranju, lahko pa tudi v drugih krajih. V soboto na začasnem igrišču tako sledi dvojni razpored in sicer tekma mlajših dečkov proti HDD Bled in tekma kadetov proti Mariboru, dan kasneje pa tudi dečki pričakujejo Mariborčane, mladinci pa Celjane. V ponedeljek in torek bosta medsebojni srečanji odigrali ekipi A in B mlajših dečkov.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak & Drago Cvetanovič

[nggallery id=51]