Ker se je zaradi (ne)sodelovanja nekaterih neslovenskih ekip v državnem prvenstvu, izstopa nekaterih drugih sredi tekmovanja in podobnih razlogov pojavilo nekaj vprašanj v zvezi z nadaljevanjem tekmovanj, na tem mestu objavljamo natančne propozicije, ki jih je postavila HZS.

 

props 1

TEKMOVANJE KADETOV (U16) – KONČNICA

Redni del tekmovanja za DP kadetov je pri koncu. Še kar nekaj tekem je ostalo neodigranih, predvsem s SKHL Crveno zvezdo. Le-ta je pisno potrdila, da bo do začetka tekem končnice odigrala vse tekme rednega dela, toda z zamikom. Vrstni red ob koncu rednega dela bo klubom dal štartne številke za končnico. Prva 3 slovenska moštva pridobijo pravico nastopa na Rookie Cup turnirjih.

V končnici nastopa vseh 6 slovenskih moštev in po sklepu Strokovnega sveta HZS tudi SKHL Crvena Zvezda. V primeru, da v finalu končnice le-ta zmaga, postane zmagovalec v tekmovanju kadetov, poraženo slovensko moštvo pa osvoji naslov državnega prvaka Slovenije. Zaradi zamika igranja zadnjih tekem, ki odločajo o razvrstitvi klubov za končnico, bo tudi obvestilo klubom in DSSHL o razporedu tekem poslano z zamikom, najkasneje v nedeljo, 26.02.2017.

ČETRTFINALE: – moštva igrajo na 2 zmagi (boljši iz 3 tekem). Para četrtfinalnih tekem: 2.:7., 3.:6. in 4:5, 1. prost

POLFINALE: – moštva igrajo na 2 zmagi (boljši iz 3 tekem). Pari polfinalnih tekem: 1. proti zmagovalcu 4.:5. in zmagovalec 2.:7. proti zmagovalcu 3.:6.

FINALE: – zmagovalca polfinala igrata na 2 zmagi (boljši iz 3 tekem). Moštvo, ki zmaga 2 krat, postane kadetski državni prvak v sezoni 2016/17, poraženo moštvo zasede 2. mesto. Poraženca polfinala igrata na 2 zmagi (boljši iz 3 tekem). Moštvo, ki zmaga 2 krat, osvoji 3. mesto v DP kadetov, poraženo moštvo pa zasede 4. mesto Na odločilnih tekmah končnice, to je na 2. oz. 3. tekmi četrtfinala, polfinala ter finala za 1. mesto in za 3. mesto, se ob neodločenem rezultatu po 60. minutah igra podaljšek (4 igralci v polju in vratar) do »zlatega gola«, oz. 20 minut. V primeru, da v 20 minutah ni gola, se igra novi podaljšek do »zlatega gola«, oz. 20 minut in tako naprej. Pred podaljškom/i se očisti led in menja strani igrišča. Prednost domačega igrišča v končnici ima višje uvrščeno moštvo v rednem delu tekmovanja.

TEKME KONČNICE
ČETRTFINALE

torek, 28. feb.:   2. – 7.
                          3. – 6.
                          4. – 5.

sobota, 04. mar.    7. – 2.
                              6. – 3.
                              5. – 4.

torek, 07. mar.     *2. – 7.
                            *3. – 6.  
                            *4. – 5.
*ob izidu 1:1 v zmagah

POLFINALE
sobota, 11. mar.:   1. : zm. 4.-5.
                              zm. 2.-7. : zm. 3.-6.

torek, 14. mar.:     zm. 4.-5. : 1.
                             zm. 3.-6. : zm. 2.-7.

sobota, 18. mar.   *1. : zm. 4.-5.
                             *zm. 2.-7. : zm 3.-6.
*ob izidu 1:1 v zmagah

FINALE
torek, 21. mar.:  zmagovalca polfinala tekma št. 1
                          poraženca polfinala tekma št. 1

sobota, 25. mar.:  zmagovalca polfinala tekma št. 2
                             poraženca polfinala tekma št. 2

poned. 27. mar.: **zmagovalca polfinala tekma št. 3
                           **poraženca polfinala tekma št. 3
** do 2. zmage

props 2

 

TEKMOVANJE MLADINCEV (U18) – KONČNICA

Redni del tekmovanja za DP mladincev je pri koncu. Še kar nekaj tekem je ostalo neodigranih, predvsem s SKHL Crveno Zvezdo. Le-ta je pisno potrdila, da bo do začetka tekem končnice odigrala vse tekme rednega dela, toda z zamikom. Vrstni red ob koncu rednega dela bo klubom dal štartne številke za končnico.

V končnici nastopajo vsa slovenska moštva (Hk MK Bled je izstopil iz tekmovanja) in po sklepu Strokovnega sveta HZS tudi SKHL Crvena Zvezda. V primeru, da v finalu končnice le-ta zmaga, postane zmagovalec v tekmovanju mladincev, poraženo slovensko moštvo pa osvoji naslov državnega prvaka Slovenije. Zaradi zamika igranja zadnjih tekem, ki odločajo o razvrstitvi klubov za končnico, bo tudi obvestilo klubom in DSSHL o razporedu tekem poslano z zamikom, najkasneje v nedeljo, 26.02.2017. Kluba HD Jesenice in HK Triglav nastopata tudi v končnici mednarodnega tekmovanja EBYSL U-20. Datumi teh tekem se pokrivajo z datumi tekem končnice DP mladincev. Zato bodo datumi tekem končnice DP mladincev omenjenih klubov prestavljeni na proste dneve. V končnici nastopajo vsi klubi.

TEKME KONČNICE
ČETRTFINALE: – moštvi igrata na 2 zmagi (boljši iz 3 tekem). Par četrtfinalnih tekem: 4.:5. Prvo-, drugo- in tretje-uvrščeno moštvo iz rednega dela tekmovanja so v četrtfinalu prosti. 

POLFINALE: – moštva igrajo na 2 zmagi (boljši iz 3 tekem). Para polfinalnih tekem: 1. proti zmagovalcu 4.:5.
2. proti 3.

FINALE: – zmagovalca polfinala odločita državnega prvaka na 2 zmagi (boljši iz 3 tekem). Moštvo, ki zmaga 2 krat, postane mladinski državni prvak 2016/17, poraženo moštvo zasede 2. mesto.  Poraženca polfinala igrata ENO tekmo na igrišču višje uvrščenega iz rednega dela, zmagovalec osvoji 3. mesto Na odločilnih tekmah končnice, to je na 2. oz. 3. tekmi četrtfinala, polfinala ter finala za 1. mesto in na tekmi za 3. mesto, se ob neodločenem rezultatu po 60. minutah igra podaljšek (4 igralci v polju in vratar) do »zlatega gola«, oz. 20 minut. V primeru, da v 20. minutah ni gola, se igra novi podaljšek do »zlatega gola«, oz. 20 minut in tako naprej. Pred podaljškom/i se očisti led in menja strani igrišča. Prednost domačega igrišča v končnici ima višje uvrščeno moštvo v rednem delu tekmovanja.

TEKME KONČNICE
ČETRTFINALE
četrtek, 02. mar.:   4. – 5.

nedelja, 05. mar.:   5. – 4.

četrtek, 09. mar.:   *4. – 5.
*ob izidu 1:1 v zmagah

POLFINALE
nedelja, 12. mar.:   1. proti zm. 4.-5.
2. proti 3.

četrtek, 16. mar.:    zm. 4.-5. proti 1.
3. proti 2.

nedelja, 19. mar.:  *1. proti zm. 4.-5.
*2. proti 3.
*ob izidu 1:1 v zmagah

FINALE
četrtek, 23. mar.:   zmagovalca polfinala tekma št. 1
poraženca polfinala tekma št. 1

nedelja, 26. mar.:  zmagovalca polfinala tekma št. 2

torek, 28. mar.:     *zmagovalca polfinala tekma št. 3
*do druge zmage