Naša ekipa U20 se je z uspešnim nastopanjem v skupini za čim boljše izhodišče v končnici uvrstila na končno 2. mesto in si s tem pridobila možnost izbire nasprotnika v četrtfinalu. Kot prva je izbirala ekipa Fehervar AV19 in izbrala ekipo Eishockey Akademie Steiermark. Vodstvo ekipe HD Hidria Jesenice U20 je nato izbiralo med preostalimi kandidati, ki so bili Orli Znojmo, MAC Budapest in Vienna Capitals Silver. Ker imata tako avstrijska kot madžarska ekipa v svojih vrstah tudi izkušenejše igralce, ki nastopajo v kvalitetnih ligah, do sedaj pa niso nastopali v ligi EBYSL , je bil naš izbor pričakovan. Naš nasprotnik je ekipa HC Orli Znojmo. Preostala para sta EC VSV proti MAC Budapest in UTE Budapest proti Vienna Capitals Silver.

Pred začetkom končnice pa še kratek prerez nastopov naše ekipe v preteklem delu sezone:

TOČKE:
Najuspešnejša ekipa letošnje lige je ekipa Fehervar AV19, ki je osvojila 61 točk v prvem delu lige in 45 točk v razigravanju. Naša ekipa je na drugem mestu uspešnosti. V rednem delu so fantje pod vodstvom Dejana Varla osvojili 47 točk, v razigravanju pa dodali še dodatnih 41.

IGRA Z IGRALCEM VEČ
Ekipa HD Hidria Jesenice je najuspešnejša ekipa v igri z igralcem več. Ob 181 priložnostih so fantje dosegli 47 zadetkov, kar znaša 26% učinkovitost v tej prvini. Druga najuspešnejša ekipa je ekipa UTE Budapest, ki je za isto število zadetkov potrebovala 184 priložnosti, kar pomeni 25% uspešnost

IGRA Z IGRALCEM MANJ
Tudi v tej prvini je na prvem mestu ekipa HD Hidria Jesenice. Jeseničani so se dosedaj branili v 116 situacijah, nasprotniki pa so dosegli ob tem 14 zadetkov, kar s 87,9% uspešnostjo postavlja našo ekipo pred ekipo UTE Budapest, ki je ob 164 situacijah prejela 23 zadetkov. Slednje pomeni 86% uspešnost. 

FAIRPLAY
Najbolj disciplinirana ekipa je ekipa HD Hidria Jesenice. Ob odigranih 34 tekmah so si fantje prislužili 141 dvominutnih kazni, eno petminutno, pet disciplinskih kazni (10 minut), eno disciplinsko kazen tekme (20 minut) in nobene kazni igre. Povprečno 10,8 kazenskih minut na tekmo. Jeseničanom na lestvici discipline sledi Hokkiklub Budapest DVTK Select, ki si je na dosedanjih tekmah nabral povprečno 11,6 kazenskih minut na tekmo.

Med posamezniki člani naše ekipe na izstopajo na nobenem področju, kar pomeni da imamo uravnoteženo ekipo, kjer so vsi navarni za nasprotnikov gol in znajo odigrati trdo a čvrsto v obrambnih nalogah. A vseeno poglejmo tudi nekaj individualnih statistik.

POSAMEZNIKI – TOČKE
Najučinkovitejši igralec je igralec Debreceni hoki kluba Kristof RACZ. Na 30 tekmah je zbral 56 točk. Najučinkovitejši jeseniški igralec je kapetan Miha KRMELJ, ki je na 34 tekmah zbral 31 točk in je na lestvici strelcev lige EBYSL na 23. mestu. Na 24. mestu je Nik BRGLEZ z 30 točkami iz 32 tekem, na 27. mestu pa še Jaka ŠTURM, ki je za svojih 28 točk potreboval zgolj 18 tekem. 

POSAMEZNIKI – ZADETKI
Tudi med strelci zadetkov vodi igralec Debreceni hoki kluba Kristof RACZ. Na 30 tekmah je mrežo nasprotnika zatresel 30 krat. Med našimi se je največkrat zadetka razveselil Miha KRMELJ. V 34 nastopih je zbral 18 zadetkov in je na lestvici strelcev na 12. mestu. Na 23. mestu je Anže PROSTOR. Slednji je v 29 odigranih tekmah zadel 15 krat in je na 23. mestu. Nik BRGLEZ je za 11 zadetkov potreboval 32 tekem in je na 42. mestu. 

POSAMEZNIKI – PODAJE
V letošnji ligi so soigralci najraje igrali z igralcem MAC Budapesta Erikom CSICSAKom. Slednji je prispeval podaje za 30 zadetkov. Za ta dosežek je potreboval 32 tekem. Med našimi je najboljši podajalec Jaka ŠTURM. Ob odigranih 18 tekmah je podal za 21 zadetkov. To mu je prineslo 12. mesto v statistiki podajalcev. Dve podaji manj je ob 32 tekmah prispeval Nik BRGLEZ. Nik je na 17. mestu lestvice. Na 25. mestu najdemo naslednjega igralca HD Hidria Jesenice, to je Ahmet JAKUPOVIĆ. Ahmet je podal 17 krat ob 30 nastopih.

POSAMEZNIKI – PLUS/MINUS 
V tej statistični rubriki prednjačijo igralci ekip Fehervar AV19 in ekipe MAC Budapest. Najuspešnejši med njimi je igralec AV19 Mark ALMASI, ki je ob odigranih 28 tekmah dosegel rezultat +44. Najuspešnejši med igralci HD Hidria Jesenice je Zemir ŠABANOVIĆ. Zemir je odigral 26 tekem in imel skupen rezultat +9. Dovolj za 59. mesto.

POSAMEZNIKI – VRATARJI Z MINIMALNO 10 ODIGRANIMI TEKMAMI 
Najuspešnejši je vratar Fehervar AV19 Ors ADORJAN, ki je bil prijavljen na 31 tekmah, branil na 10 tekmah, bil v vratih 600 minut in dobil 14 zadetkov. Slednje pomeni GAA 1,4 in 94,5% obranjenih strelov. Večino tekem naše ekipe je branil Žiga KOGOVŠEK in sicer je bil Žiga prijavljen na 29 tekmah, branil na 27 tekmah, bil v vratih 1625 minut in prejel 62 zadetkov. Slednje pomeni GAA 2,29 in skupnih 91,7% obranjenih strelov.

POSAMEZNIKI – NAJBOLJ KAZNOVANI 
Še najbolj nezaželjena statistika. Najbolj kaznovan igralec lige EBYSL je Michael KUPRIAN iz ekipe HC TWK Innsbruck Die Haie. Ob odigranih 27 tekmah je moral 25 krat odsedeti dvominutno kazen, dvakrat petminutno, trikrat disciplinskih 10 minut in bil dvakrat disciplisko izključen z 20 minutno kaznijo. Slednje pomeni 4,8 kazenskih minut na tekmo. Skupno je bil kaznovan 130 minut. Med našimi igralci je največkrat grel kazensko klop Alen HADŽIĆ. Ob 31 nastopih je Alen presedel 13 dvominutnih kazni, eno petminutno kazen in bil enkrat disciplisko izključen s kaznijo 20 minut. Alen je bil povprečno kaznovan 1,6 minute na tekmo in skupno 49 minut v dosedaj odigranih teamah. Vse to pomeni da je Alen na 38. mestu med ‘bad boys’ lige.

PA ŠE PARI KONČNICE

Fehervar AV19 (1) : Eishockey Akademie Steiermark (8)
HD Hidria Jesenice (2) : HC Orli Znojmo (7)
EC VSV (3) : MAC Budapest (6)
UTE Budapest (4) : Vienna Capitals Siver (5)

Več o pravilih in datumih tekem lahko izveste s klikom na spodnjo povezavo:

Končnica EBYSL U20 – Sezona 2018-19