Mladinci so sinoči v dvorani Podmežaklo odigrali zaostalo tekmo v ligi EBJL. Nasprotnik iz štajerske prestolnice je v ponedeljkovem popoldnevu pripotoval na Jesenice z le enajstimi igralci (od tega eno dekle) in dvema vratarjema.

Športna dvorana Podmežakla, Jesenice, 27. januar 2014; Liga EBJL

HD Jesenice – HDK Maribor   2-3 (2:1,0:1,0:0 – 0:1) OT

Kazenske minute: HD Jesenice 4, HDK Maribor 10

1:0 REKAR (Jeklič, Glavič) 5′, 2:0 JEKLIČ (Rekar) 12′, 2:1 Drozg 20′, 2:2 Drozg 24′, 2:3 Mercina 61′

Za HD Jesenice so nastopili: Picelj (GK), Vavpotič (GK), Perat, Trkulja, Žbontar, Tarman, Pelko, Srpčič, Brglez, Kantarević, Seršen, Jeklič, Glavič, Krašovec (C), Avsenek, Rajsar, Svetina R., Svetina E., Sodja, Rekar

Dan po velikem razočaranju (tekmi za prvo mesto z Olimpijo) je prišla tudi nebodigatreba tekma proti Mariboru. Razočaranje po porazu proti Olimpiji je na fantih seveda pustilo posledice, a državno prvenstvo (pa tudi liga EBJL) je resna zadeva. Treba je resno odigrati tudi tekme proti na papirju slabšim nasprotnikom. Sinočnja tekma je bila najbrž pravo opozorilo jeseniškim mladincem.

V prvi tretjini so gledalci videli slab hokej. Nik REKAR in Matic JEKLIČ sta svoje moštvo sicer povedla v vodstvo z 2:0, a so fantje pičle tri sekunde pred koncem tretjine dopustili gostom, da so se znašli povsem sami pred domačim vratarjem in izid znižali. Nekoliko presenetljivo so domači v vsej tretjini sprožili le pet strelov (in ob tem dvakrat premagali gostujočega vratarja). sami pa so jih proti svojim vratom dopustili osem. Gostje so si v razmiku 54 sekund prislužili dve mali kazni in tako domačim ponudili priložnost za dosego zadetka ob igri petih proti trem, gola pa ni bilo. Domači so si v prvem delu prislužili eno malo kazen.

V uvodnih minutah druge tretjine je bila sicer vidna ofenziva domače čete, ki pa si je v 2. minuti privoščila povsem enako napako, kot ob koncu prve tretjine – Jan Drozg je povsem sam, neoviran iz bližine premagal domačega vratarja in izid izenačil na 2:2. Ves preostali del tretjine so domači napadali za novo vodstvo, sprožali kopico strelov in občasno daljše obdobje “kampirali” v nasprotnikovi obrambni tretjini. Mariborčani so se branili z vsemi močmi, vratar je nekajkrat fantastično posredoval in izid se do konca tretjine ni spremenil. V drugi tretjini so si Mariborčani prislužili 4 kazenske minute, domači so ostali nekaznovani. Razmerje v strelih se je občutno popravilo v korist Jesenic, saj je bilo ob koncu tretjine kar 26:3.

Malo jih je bilo, ki so pred zadnjo tretjino pričakovali razplet, kakršen je sledil. Domači so še naprej jalovo napadali, kombinirali in streljali, gostje pa so se uspešno in nadvse borbeno branili. Nobeno od moštev ni dobilo priložnosti za igro ob igralcu več, edini izključitvi (vsaka na eni strani) pa sta bili dosojeni istočasno 1:34 pred koncem rednega dela tekme. Gostujoči trener je v predzadnji minuti izkoristil tudi 30 sekundni odmor v katerem je svojim igralcem naročil kako naj odigrajo do konca tekme. Razmerje v strelih v tretji tretjini je bilo 17:3 za domače, rezultat pa je tudi po 60 minutah igre ostal neodločen.

Oba kaznovana igralca  sta torej v petminutni podaljšek vstopila na kazenski klopi. Trije domači igralci so v podaljšek vstopili nekoliko preveč raztreseno in že v prvem napadu po sodnikovem metu so Mariborčani streljali trikrat, prav tolikokrat, kot jim je to uspelo v celotni drugi, ali tretji tretjini. Tretji strel je končal za hrbtom domačega vratarja Nejca Piclja že po 25 sekundah podaljška in veselje Mariborčanov je bilo nepopisno.

Dejan VARL, trener Jesenic: “Gostom čestitam za predstavo. Moji fantje pa so dobili pravo lekcijo o tem, kako srčno je treba igrati in borbati za svoje moštvo.”

Tekst: M.L.