HD mladi Jesenice : HK Triglav 4:2
(0:0, 3:2, 1:0)

Kranj, dvorana Zlato polje. Gledalcev: 100. Sodniki: Bohinc, Franc, Črv

Strelci: 0:1 Ban (Potočnik, Draksler, 23.),  0:2 Ban (Potočnik, Draksler, 30., PP1), 1:2 Glavič (Tomaževič, Trkulja, 31.), 2:2 Tomaževič (Rekar, 35.), 3:2 Rekar (Glavič, 40.), 4:2 Jeklič (Trkulja, 48.)

Kazenske minute: Jesenice 8 (0, 4, 4), Triglav 4 (2, 0, 2)
Streli na gol: Jesenice 23, Triglav 18

HD mladi Jesenice: Vavpotič, Ažman, Rajsar, Perat, Blažič, Trkulja, Tomaževič, Glavič, Krašovec, Avsenek, Jeklič, Svetina, Žuber, Razinger, Pelko, Srpčič, Rekar. Trener: Dejan Varl.

Kadeti Jesenic so po torkovi zaostali tekmi imeli že četrtek nov “delovni dan”. Kot domačini so nastopili v Kranju in se v derbiju Gorenjske pomerili z ekipi kranjskega Triglava. Beseda derbi ima v tem dvoboju pravi pomen. Kranjčani so edino moštvo, ki so mlade, takrat sicer močno oslabljene, železarja v tej sezoni premagali. Veliko zanimivega se je na ledu dogajalo že v prvi tretjini. Jeseničanom se je ponudila priložnost zadeti ob igri z igralcem več že po pol minute igre. Spremembe izida ni bilo, vendar pa je bil boj na ledu neizprosen. Predvsem pa fer. Vratarja sta ostala nepremagana, nekajkrat pa posredovala izredno. Priložnosti za zadetek sta imeli ob ekipi, na odmor pa sta ekipi odšli brez doseženega zadetka.

To se je hitro spremenilo v uvodnih minutah druge tretjine. Hokejisti Triglava so bili bolj natančni in nevarnejši, za prvo vodstvo pa je poskrbel Matevž Ban. Jeseničani so lovili prednost nasprotnika, naredili prekršek, kar je za nov udarec izkoristil Matevž Ban in razlika je narasla na lepo prednost dveh zadetkov. Jeseničani so stopnjevali ofenzivnost in že po minuti in pol igre izid znižali. Gašper Glavič je bil uspešen strelec. V napadih Jesenic je bilo vse več ostrine in posledica tega je bilo izenačenje, ki ga je dosegel Blaž Tomaževič. Nepopustljivost Jeseničanov je vodila do novega zadetka. Hokej se pač igra do piska sirene in dve sekundi pred piskom je za prvo vodstvo Jesenic na tekmi zadel Nik Rekar. V vsega desetih minutah so Jeseničani rezultat iz zaostanka spremenili v prednost in odšli na odmor.

Zadnjih dvajset minut je bilo nadaljevanje preteklih 40. Borbena igra obeh ekip, želja po uspehu, akcije in fer boj je tisto, kar je vredno poudariti. Jeseničani so 48. minuti še četrtič zadeli in sedaj so v rokah držali prednost dveh zadetkov, podobno kot pred tem tudi Kranjčani. Kaj kmalu za tem se jim je ponudila priložnost v power playu, vendar uspeha ni bilo. Nato pa so si železarji končnico lepo otežili. Dva zaporedna prekrška sta pomenila minuto in 40 sekund igre z dvema igralcema manj. Garaško delo trojice branilcev in pa zbran vratar niso dovolili zadetka v mreži Jesenic. Izid je ostal nespremenjen vse do konca srečanja. Jeseničani v prvenstvu kadetov ostajajo na prvem mestu lestvice, kljub dvema odigranima tekmama manj.

Tekst: Drago Cvetanovič