DP kadetov, 8. krog

HD Jesenice – Team Zagreb   1:2 (1:0,0:0,0:2)

1:0 SVETINA (Zupan) 19′, 1:1 Šutevski (Fičur) 41′, 1:2 Čimadija 51′

Kazenske minute: HD Jesenice 4, Team Zagreb 8

Še drugič v nekaj dneh sta se srečali ekipi kadetov HD Jesenice in Team Zagreb-a. Pred nekaj dnevi so varovanci trenerja Sodje v hrvaški prestolnici suvereno (4:0) opravili z nasprotniki in prav gotovo je bil tudi tokrat načrt podoben. V uvodnih minutah so domači krenili odločno, vendar je bilo takoj vidno, da se gostje ne bodo predali kar sami od sebe. Igra je večinoma potekala v obrambni tretjini gostov, ali pa vsaj na njihovi polovici. Nasprotni napadi Hrvatov so bili redki, a dokaj nevarni. Edino izključitev v prvi tretjini si je v 16. minuti prislužil Alen Hadžić, ki je v 16. minuti nepravilno oviral enega od nasprotnih igralcev. Dve minuti kazni so domači suvereno ubranili, 49 sekund potem, ko so ponovno zaigrali v polni postavi, pa je po podaji Petra Zupana prvi gol na tekmi dosegel Erik SVETINA (1:0). V minuti in pol do konca prve tretjine se izid ni več zamenjal. Gostje so prvo tretjino disciplinirano končali brez izključenega igralca. Razmerje v strelih (16:6 v korist železarjev) pa lepo prikaže, katero moštvo je bilo dominantno na ledu.

Tudi v drugi tretjini se je nadaljevala podobna zgodba. Domači so precej več napadali, gostje pa prežali na nasprotne napade. Edino kazen v drugem delu srečanja so si v 27. minuti prislužili gostje, domači pa je kljub obleganju hrvaškega gola niso uspeli nadgraditi z novim zadetkom. Sredi tekme je v domačih vratih nepremaganega Jakoba Povirka zamenjal Jure Legat. Tudi v srednjem delu tekme so železarji več streljali, razmerje v strelih je bilo v tem delu 12:7 v korist domačih, gola pa v drugih dvajsetih minutah ni bilo.

Moštvi sta tako v zadnjo tretjino vstopili z minimalno razliko v zadetkih. Že v prvi minuti nadaljevanja je prišlo do izenačenja, saj so gostje po samo 27 sekundah igre zadeli. Nekaj sekund kasneje so si prislužili tudi novo kazen, a domači po silovitem pritisku rezultata niso zmogli znova obrniti v svojo korist. Odlično je branil tudi vratar Zagrebčanov; čeprav je nekajkrat kazalo, da bo klonil, je s kako izvrstno reakcijo rešil svoje moštvo. Novo kazen so si gostje prislužili v 46. minuti, a tudi tokrat domačim ni uspelo kaj več, kot obleganje gostujočih vrat. Kakor se to  v športu rado zgodi (če gola ne daš, ga pa prejmeš), so tudi tokrat v 51. minuti gostje srečno dosegli vodilni zadetek. V veliki želji po hitrem izenačenju je Zupan v 53. minuti nepravilno oviral enega od Zagrebčanov in si prislužil dve kazenski minuti, v katerih pa so dejansko z nekaj napadi bili nevarnejši Jeseničani. V 57. minuti se je ponudila nova priložnost za izenačenje, saj so gostje dobili novo dvominutno kazen. Ekipi sta se “preselili” v obrambno tretjino Hrvatov, domači so poskušali z vseh pozicij, a zadetka vseeno niso dosegli. V zadnji minuti je time-out vzel domači trener, iz vrat poklical svojega vratarja in poskusil izenačiti s šestimi igralci, vendar so Zagrebčani zdržali tudi zadnji pritisk in se zasluženo veselili nepričakovane zmage.

Aleš Sodja, trener kadetov: “Nekaj dni po suverni zmagi v Zagrebu, so moji fantje pričakovali, da bo nasprotnik pokleknil kar sam od sebe. Zagrebčani so se organizirano branili in igrali trdo na telo, na tako igro pa pravega odgovora nismo našli. Imel sem občutek, da bi lahko igrali tudi do polnoči, pa ne bi znova zadeli. Fantje se morajo iz vsega skupaj nekaj naučiti, po šestih zaporednih zmagah pa je tokrat prišla streznitev. Nisem zadovoljen.”

Za HD Jesenice so nastopili: Legat (GK), Povirk (GK), Urukalo, Brun Rauh, Rajsar (C), Seršen, Šturm, Hadžić, Zupan, Brglez, Sodja, Svetina, Pivač, Šabanović, Razinger, Korošec, Pretnar, Ramšak, Jamnik, Grašič, Pavlič, Alagić
Trener Aleš Sodja, tehnični vodja ekipe Borut Brglez

Tekst: Marko Lukan