HD mladi Jesenice : HK Triglav 3:2
(2:2, 0:0, 1:0)
1. pofinalna tekma kadetskega prvenstva; izid v zmagah 1:0

Jesenice, začasno igrišče Podmežakla. Gledalcev: 100. Sodniki: Škofic, Bohinc, Markizeti.

Strelci: 1:0 Jeklič (Krašovec, 11.), 1:1 Štenkler (Kristan, 12.), 2:1 Trkulja (Tarman, 13.), 2:2 Ban M. (Pangerc, 20., PP1), 3:2 Jeklič (Krašovec, Trkulja, 55.)

Kazenske minute: Jesenice 16 (4, 2+10 (Glavič), 0), Triglav 2 (2, 0, 0)
Streli na gol: Jesenice 47 (15, 15, 17), Triglav 27 (10, 9, 8)

HD mladi Jesenice: Picelj, Ažman, Pelko, Tarman, Jeklič, Krašovec (C), Trkulja, Srpčič, Hadžič, Glavič, Tomaževič, Rekar, Žuber, Perat, Rajsar, Avsenek, Svetina, Razinger, Seršen. Trener: Dejan Varl.

Kadetska ekipa Jesenic je pričela zaključne boje v letošnjem državnem prvenstvu. Kot najboljša ekipa rednega dela, je bila v prvem krogu izločilnih bojev prosta, v polfinalnem obračunu pa je nasprotnik kranjski Triglav. Gorenjci bodo med seboj odločili, kdo bo nastopil v velikem finalu. Železarji in Orli se dobro poznajo in velikih skrivnosti ni. Tudi nekega velikega taktiziranja ni bilo pričakovati. Obe ekipi sta na vso moč krenili v srečanje, pobuda, sicer le majhna, pa je bila na strani Jesenic. Po ena izključitev za vsako ekipo ni pomenila spremembe izida, od 11. do 13 minute pa je bilo na ledu zelo živahno. Za jeseniško vodstvo je poskrbel Matic Jeklič, na kranjski odgovor pa ni bilo potrebno čakati prav dolgo. A tudi Jeseničanom je uspela podobna hitra in učinkovita akcije in Železarji so ponovno vodili. Iz minute v minuto je bil boj na ledu vse bolj zanimiv in napet, gostom pa je malo pred iztekom prve tretjine uspelo izkoristiti prednost igralca več in izenačiti.

Druga tretjina je prinesla podobno razmerje moči, kot v prvem delu. Jeseničani so bili nekaj boljši in nevarnejši, vendar spraviti plošček mimo vratarja Žana Usa ni ravno preprosta naloga. Priložnosti, ki so jih Jeseničani pripravili, so bile plen kranjskega vratarja. Z nekaj manj dela se je srečeval jeseniški čuvaj mreže Nejc Picelj, ki pa je ravno tako deloval zelo suvereno. Bitka vratarjev v drugem delu je ostala neodločena, oba pa sta dobila vse dvoboje z napadalci nasprotne ekipe. Jeseničane je v tem delu prizadela izključitev enega udarnig napadalcev Gašperja Glaviča zaradi naleta, ob katerem je prejel tudi disciplinsko kazen. Nasprotniki tega niso izkoristili, jeseniški napad pa je bil zaradi tega nekoliko manj nevaren.

Vse skupaj je napovedovalo pravi pekel v odločilnem delu. Srečanje mora imeti svojega zmagovalca in najbolje je, če se o tem odloči v rednem delu. Še posebej to velja za domačo ekipo. Zato so Železarji še bolj napadli in si ustvarili precej lepih priložnosti ob pravi reviji nevarnih akcij. Vendar plošček ni in ni hotel v kranjski gol. Gosti so se odločno branili, s hitrimi protinapadi pa iskali svojo priložnost za zadetek. Disciplina je bila na zelo visokem nivoju. Napak praktično ni bilo in jasno je bilo, da bo zmago odnesla ekipa, ki bo bolj potrpežljiva. Odločitev je padla v 55. minuti, ko je Jeseničanom uspelo izpeljati natančen napad, ki ga je z zadetkom zaključil Matic Jeklič. Njegov drugi zadetek na srečanju je bil tudi odločilen in je pomenil prvo zmago v polfinalnem boju proti Triglavu. A to je le en korak do finala in za finalno vstopnico se bo potrebno potruditi še enkrat. Vroč kranjski led pričakuje nasprotnika v soboto, uspeh Jeseničane pa že vodi v finale.

Tekst: Drago Cvetanovič