V sobotnem popoldnevu so kot drugi od Jeseničanov na ledeno ploskev stopili kadeti. Založane so pred dobrim mesecem v dvorani Podmežaklo že premagali s 3:0, vendar pred nobenim gostovanjem v Zalogu točk ne gre kar vnaprej vknjižiti.

DP kadetov, 11. krog

HK Slavija Junior – HD Jesenice   1:4 (0:1,1:0,0:3)

0:1 BRGLEZ 8′, 1:1 Čuden 31′, 1:2 GRAŠIČ (Brun Rauh) 43′, 1:3 SVETINA 47′, 1:4 SVETINA (Hadžić, Brglez) PP1 60′

Kazenske minute: HK Slavija Junior 10, HD Jesenice 6

Za HD Jesenice so nastopili: Legat (GK), Hribar (GK), Brus, Urukalo, Šturm, Rajsar (C), Razinger, Zupan, Hadžić, Brglez, Sodja, Svetina, Klofutar, Pivač, Pretnar, Brun Rauh, Ramšak, Pavlič, Jamnik, Korošec in Grašič
Trener: Aleš Sodja, tehnični vodja ekipe: Borut Brglez

Tudi tokrat ni šlo zlahka. V izenačeni prvi tretjini so železarji povedli z golom Nika BRGLEZA v 8. minuti. V 14. minuti je zaradi spotikanja na kazensko klop moral Jaka Šturm, k sreči pa so že po 19. sekundah prekršek za izključitev (udarec s komolcem) storili tudi domači, tako da se je igra nadaljevala ob izenačenih močeh na ledu. V začetku 18. minute je na kazensko klop sedel še Brglez, a domačim ni uspelo doseči izenačujočega gola. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo 8:7 v korist Jesenic.

V drugi tretjini so bili domači odločnejši. V 26. minuti so se zaradi spotikanja sicer spravili v škripce, a Jeseničanom ob igri z igralcem več ni uspelo doseči zadetka. Domači so izenačili v 31. minuti. V 33. in 38. minuti so bili dvakrat zaradi spotikanja domači nato izključeni, a so železarji nadaljevali z neučinkovito igro v powerplayu. Razmerje v strelih v drugi tretjini je bilo navkljub trem izključitvam na domači strani 14:9 za Slavijo.

V tretjem delu so fantje trenerja Aleša Sodje nato stvari končno postavili na svoje mesto. V 43. minuti je po podaji Lana Brun Rauha za vodstvo zadel Borut GRAŠIČ (1:2). Dvanajst sekund po doseženem zadetku je zaradi spotikanja na kazensko klop moral kapetan Rajsar, domači pa niso uspeli ponovno izenačiti. V 47. minuti je vodstvo povišal Erik SVETINA (1:3). Slabe 4 minute pred koncem je domači trener s 30 sekundnim odmorom poskušal domačim dati še nekaj napotkov za dosego potrebnih golov, a se železarji niso dali. V zadnji minuti je zaradi udarca s palico na kazensko klop moral še eden od domačih, železarji pa so svojo peto priložnost na tekmi ob igri z igralcem več z zadetkom kronali sekundo pred koncem – za potrditev lepe zmage – po podajah Alena Hadžića in Brgleza je še enkrat zadel SVETINA. Razmerje v strelih v zadnji tretjini je bilo 9:10 v korist Jesenic.

Aleš Sodja, trener kadetov: “Za borbenost bi pohvalil prav vse fante. Igra domačih je bila trda, na trenutke celo umazana. Nasprotnik je bil fizično močnejši, a so fantje pokazali, kako se bori za železarski dres. Tokrat bi še posebej pohvalil branilce, ki so opravili res odlično delo. Želim si, da bi tako delovali tudi naprej.”

Tekst: M.L.