HK Slavija junior : HD mladi Jesenice 1:11
(0:5, 0:4, 1:2)

Zalog, ledena dvorana. Gledalcev: 80. Sodniki: Jeram, Hoffman, Čertanc.

Strelci: 0:1 Tomaževič (Pelko, Rekar, 1.), 0:2 Glavič (Tomaževič, 7.), 0:3 Glavič, Srpčič, 10., SH1), 0:4 Jeklič, 16., 0:5 Tomaževič (Pelko, 17.), 0:6 Jeklič (Sršen, Perat, 34.), 0:7 Glavič (Pelko, 35.), 0:8 Krašovec (Jeklič, Pelko, 38., SH1), 0:9 Rajsar (Svetina, 39.), 1:9 Čuden (Pungeršič, 41.), 1:10 Tomaževič (Glavič, 43.), 1:11 Tomaževič (Rekar, Glavič, 47.)

Kazenske minute: Slavija 8 (2, 2, 4), Jesenice 12 (6, 4, 2)
Streli na gol: Slavija 17 (7, 7, 6), Jesenice 51 (18, 20, 13)

HD mladi Jesenice: Vavpotič, Ažman, Tarman, Pelko, Glavič, Tomaževič, Rekar, Srpčič, Žuber, Krašovec (C), Jeklič, Trkulja, Blažič, Perat, Avsenek, Rajsar, SVetina, Razinger, Sršen. Trener: Gaber Glavič.

Dvoboj Jeseničanov in Založanov je bil nekako odločen že pred pričetkom dvoboja. Čeprav se nasprotnika nikdar ne podcenjuje, pa je razlika v kvaliteti vseeno prevelika, da bi Založani lahko resneje ogrozili mlade železarje. Ti so že v začetku pokazali, da bo igra v večjem delu potekala v smeri domačega vratarja. Že v prvi minuti je ta moral po plošček v gol, do konca prvega dela pa se je mreža Slavije zatresla še štirikrat. Trener Gaber Glavič, ki je to pot vodil kadetsko ekipo, je priložnost na ledu dal vsem svojim igralcem. Na ledu so bili Jeseničani hitrejši, veliko so tudi kombinirali in zato je bila razlika po prvih 20 minutah zelo velika.

V uvodu v drugi del je domači trener Jaka Adlešič zamenjal vratarja Luka Zormana z Juretom Volkom, nekaj po polovici tekme pa je enako storil tudi Gaber Glavič, ki je Anžeta Vavpotiča zamenjal z Jonom Ažmanom. Tako so tudi dejansko vsi igralci stopili na led zaloške dvorani in poskušali pokazati največ kar znajo. Jeseničani so bili še vedno tisti, ki so diktirali tempo in mirno zadevali ter si povečevali naskok pred nasprotnikom. Pred zadnjim odmorom so si jeseniški kadeti nabrali devet zadetkov naskoka in povsem potrdili vlogo favorita.

V prvi minuti nadaljevanja je domačim uspelo tudi zaključiti eno od svojih akcij in doseči zadetek. Jeseničani so kljub temu nadaljevali v svojem ritmu, hitro dosegli še dva zadetka, nato pa so se njihovi napadi nekoliko umirili, tako da se do konca izid ni več spremenil. Jeseničani so tako v 13 srečanjih zabeležili 12 zmag, kljub temu pa zasedajo drugo mesto. Vodilna Olimpija ima dve točki prednosti, vendar pa tudi tri odigrane tekme več. Sedaj, ko je Podmežaklo postavljena pokrita ledena ploskev, bo lažje nadoknaditi zaostale tekme.

Tekst: Drago Cvetanovič