IHL U16:

HK Celje vs HD Hidria Jesenice
(0:1,0:5,0:8)

Znova so v soboto pokazali Železarji premoč nad trenutno celjsko kadetsko postavo. O le-tej bi se seveda dalo zapisati precej, a to ni tema člankov o naših ekipah. Kakorkoli že, Jeseničani so svojo učinkovitost v dvorani v Celju stopnjevali iz tretjine v trejino. V prvih dvajsetih minutah je tako za edini gol poskrbel Aleksander RIJAVEC.

Da bodo v drugi tretjini Jeseničani večkrat vpisani v statistiko strelcev, je že po petih sekundah z golom napovedal Marcel KOBAL., ki je nato zadel še v 24. minuti (0:3). V 32. in 38. minuti je dva gola prispeval še David BALOH (0:5), za nameček pa je slabo minuto in pol pred koncem tretjine domačo mrežo zadel še Nace LANGUS (0:6).

Domačega odpora je bilo seveda že davno tega konec, zato se je celjska mreža v zadnji tretjini zatresla še osemkrat. V tem delu je trajalo dvanajst sekund, da je domači vratar moral prvič po pak za svoj hrbet – zadel je juš DOBRAVEC (0:7). V 45. minuti je drugič zadel RIJAVEC (0:8). Kapetan Matic TÖRÖK je zadel v 48. minuti, slabo minuti kasneje pa se je v strelsko statistiko vpisal še Rok POTOČAR (0:10). Še enkrat je zadel TÖRÖK v 53. minuti (0:11). Branilec Tim DOLINAR je na ducat zadetkov razlike povišal v 56. minuti, v prihajajočih dveh minutah pa sta znova zadela še TÖRÖK in LANGUS, ki sta tako postavila končni rezultat tekme. 

Statistika s tekme: KLIK

Jeseniški kadeti trenutno zasedajo drugo mesto v devet članski mednarodni IHL ligi v svoji starostni kategoriji.

Tekst: Marko L.
Foto: KLIK