HD Jesenice : HDK Maribor 8:3
(4:0, 0:3, 4:0)

Maribor, Ledna dvorana. Gledalcev: 70. Sodniki: Jeram, Turk, Žižek.

Strelci: 1:0 Avsenek (Krašovec, Jeklič M., 6., PP1), 2:0 Glavič (Tomaževič, Tarman, 8), 3:0 Glavič (Tomaževič, Rekar, 10., PP1), 4:0 Tomaževič (Rekar, 18., SH1), 4:1 Robar (Unuk, Kuzman, 21.), 4:2 Roter (Petek, 28., PP1), 4:3 Petek (Čirič, Robar, 36., PP1), 5:3 Trkulja (Srpčič, 44.), 6:3 Trkulja (Jeklič M., Srpčič, 57.), 7:3 Tomaževič (Rekar, Pelko, 57.), 8:3 Trkulja (Jeklič M., Srpčič, 59.)

Kazenske minute: Jesenice 35 (2, 11+20 (Glavič), 2), Maribor 8 (4, 4, 0)
Streli na gol: Jesenice 39 (15, 8, 16), Maribor 16 (1, 6, 9)

HD mladi Jesenice: Vaupotič, Ažman, Srpčič, Hadžič, Rekar, Krašovec (C), Jeklič M., Pelko, Avsenek, Tomaževič, Glavič, Žuber, Razinger, Svetina, Rajsar, Trkulja. Trener: Dejan Varl.

Gašper je po dveh zadetkih moral predčasno zapustiti led (foto iz arhiva: Drago Cvetanovič)

Jeseniška kadetska ekipa je le ena od žrtev zaprte dvorane Podmežakla. Zaradi tega vse od novembrskega reprezentančnega odmora ni odigrala tekme, za domač teren pa je bilo to pot uporabljeno kar drsališče v Mariboru. Glede na uvod pa to mlade hokejiste niti ne ovira. Poletnemu začetku je sledilo tudi rezultatsko ugodno nadaljevanje. Že prva prednost igralca več je bila izkoriščena, Rok Avsenek pa je pričel strelsko uspešen večer. Sledilo je obdobje, kjer sta se kot odlična naveza izkazala Blaž Tomaževič in Gašper Glavič. V obdobju dveh minut sta bila dosežena dva zadetka, drugi ponovno ob power playu. Po uspešni igri z igralcem manj je Tomaževič dosegel tudi zadetek in postavil izid prvega dela srečanja.

V drugem delu se je slika na ledu nekoliko obrnila. Preveč sedenja na klopi za kaznovane je Jeseničanom podiralo igro in dajalo Mariborčanom možnost za zadetke. Prvega so dosegli že po vsega 16. sekundah nadaljevanja, kar pa ni prebudilo z rezultatom zadovoljnih malih železarjev. Lisjaki so v nadaljevanju znali izkoristiti tudi dve prednosti igralca več in izid je postal tesen, kar je obetalo še zanimivo bitko do konca. Zaradi udarca s kolenom so Jeseničani ostali brez enega nosilcev igre Gašperja Glaviča, na srečo pa je odmor prinesel mir v igro Jesenic in nadaljevanje je bilo podobno igri v prvem delu.

Zadnja tretjina je proslavila Dejana Trkuljo, ki je s hat trickom razrešil vse dvome o zmagovalcu. A ni bilo lahko, saj so tudi Lisjaki čutili priložnost za zmago in presenečenje, za izenačenje pa zamudili priložnost v power playu. Že po štirih minutah nadaljevanja je za dva zadetka prednosti poskrbel Trkulja, nato pa se je vnel dvoboj za vsak plošček. Jeseničani so zamujali lepe priložnosti, trd oreh pa strli šele tri minute in pol pred koncem. Takrat sta v razmaku dvajsetih sekund zadela Trkulja in Tomaževič. Prednost je bila naenkrat zelo velika in neulovljiva, s tem pa dvom o zmagovalcu končan. Piko na i je dobro minuto pred koncem srečanja postavil Trkulja, kadeti pa so na lep način proslavili prvi nastop v novih dresih. Pravzaprav je zelo zanimivo, kako uspešni so mladi hokejisti, ne glede na zelo omejene možnosti za trening in tekme.

Tekst: Drago Cvetanovič