HD mladi Jesenice : HK Celje 9:6
(0:2, 4:1, 5:3)

Jesenice, začasno igrišče Podmežakla. Gledalcev: 45. Sodniki: Gruškovnjak, Bulovec, Čamdžič.

Strelci: 0:1 Pešak (Čuvan P., 14.), 0:2 Jezovšek, 17., 1:2 Tomaževič (Glavič, Rekar, 26.), 2:2  Tomaževič (Glavič, Rekar, 29.), 2:3 Jezovšek (Vedlin, 36.), 3:3 Krašovec, 37., 4:3 Krašovec (Rajsar, 39.), 5:3 Razinger (Seršen, 43.), 6:3 Svetina (Avsenek, 51.), 7:3 Glavič (Rekar, 52.), 8:3 Tomaževič (Rekar, 53.), 8:4 Čuvan P. (Jezovšek, 55., PP1), 9:4  Tomaževič (Glavič, Rekar, 58.), 9:5 Jezovšek, 60., SH1, Mercina (Jezovšek, 60.)

Kazenske minute: Jesenice 4 (0, 2, 2), Celje 2 (0, 0, 2)
Streli na gol: Jesenice 51 (10, 23, 18), Celje 39 (12, 13, 14)

HD mladi Jesenice: Vavpotič, Ažman, Tarman, Pelko, Glavič, Tomaževič, Rekar, Srpčič, Žuber, Krašovec (C), Rajsar, Avsenek, Blažič, Hadžič, Razinger, Seršen, Svetina. Trener: Dejan Varl.

Komaj nekaj ur po tesnem mladinskem obračunu proti Olimpiji, je velik del kadetske ekipe ponovno čakal nastop, to pot proti vrstnikom iz Celja. Utrujenost se je na mladih hokejistih še kako poznala. V prvi tretjini igra ni in ni stekla, prihajalo pa je tudi do napak, ki niso značilne za mlade Železarje. Gosti so to s pridom izkoristili in si po prvi tretjini zagotovili prednost dveh zadetkov. Rezultat za Jeseničane ni bil po godu, pričakovan pa je bil bolj odločen napad v drugem delu.

V vratih je priložnost dobil Jon Ažman

To se je tudi zgodilo. Jeseničani so prevzeli pobudo in noge so stekle, kot je bilo treba. Akcije so si sledile ena za drugo in to se je na rezultatu kaj hitro poznalo. Domači so hitro prišli do izenačenja, za katerega je poskrbel Blaž Tomaževič, zamudili pa so tudi nekaj priložnosti za vodstvo. Po akciji Celja so ponovno zaostajali za zadetek in krenili v nov lov za nasprotnikom. Kapetan Žiga Krašovec je še pred koncem druge tretjine poskrbel za preobrat in na drugi odmor so Jeseničani odšli z zadetkom prednosti.

Blaž Tomaževič je začel in zaključil serijo jeseniških zadetkov s po dvema goloma

V zadnjem delu so Jeseničani nadaljevali v svojem ritmu, po lepi akciji tretjega napada pa je vodstvo povišal Nik Razinger. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, kjer sta obe od ekip zamudili nekaj priložnosti, nato pa je sledil jeseniški trojček zadetkov, ki je tekmo odločil. V nekaj več kot dveh minutah so zadetke dosegli Rok Svetina, Gašper Glavič in ponovno Blaž Tomaževič. Srečanje je bilo odločeno, Celjani pa so vztrajali in hitro izkoristili prednost igralca več. Blaž Tomaževič je z nekaj sreče dodal še svoj četrti zadetek, v zadnji minuti pa je domača zasedba precej popustila in nekoliko prehitro slavila novo zmago. V eni minuti so gosti zadeli dvakrat, najprej po protinapadu z igralcem manj, končni izid pa je bil postavljen dve sekundi pred koncem z natančnim strelom pod prečko.

Tekst & fotogalerija: Drago Cvetanovič

[nggallery id=70]