DP kadetov, 10. krog

HD Jesenice – HK MK Bled   4:1 (1:0,2:0,1:1)

1:0 RAZINGER (Šturm, Rajsar) 13′, 2:0 BRGLEZ (Sodja, Zupan) 23′, 3:0 SVETINA (Hadžić, Razinger) 38′, 4:0 RAJSAR (Razinger, Klofutar) 54′, 4:1 Ivančevič 58′

Kazenske minute: HD Jesenice 10, HK MK Bled 8

Kadeti HD Jesenic so nastopili v postavi: Hribar (GK), Povirk (GK), Brus, Urukalo, Šturm, Rajsar (C), Razinger, Zupan, Hadžić, Brglez, Sodja, Svetina, Klofutar, Pivač, Pretnar in Brun Rauh
Trener: Aleš SODJA, tehnični vodja ekipe: Borut Brglez

Ekipa HK MK Bled je – poleg zagrebškega moštva – edina, ki je v prvenstvu odigrala svoje deseto srečanje. V tekmovanju namreč sodeluje 7 ekip, tako da je v vsakem krogu ena od njih prosta. Varovanci trenerja Aleša Sodje so tokrat odigrali svoje deveto srečanje.

Blejcem gre v kategoriji kadetov nekoliko pod pričakovanji, saj zasedajo šele predzadnje mesto, a rivalstvo z sosedi z druge strani Mežakle jih vsakič prisili k maksimalnemu angažiranju. Tudi tokrat je bilo tako. Železarji so sicer v prvi tretjini poskušali narekovati ritem igri, vendar so bili gostje presenetljivo nepopustljivi. Edini gol v prvih dvajsetih minutah je v 13. minuti dosegel Nik RAZINGER (1:0), podajalca pa sta bila Jaka Šturm in Patrik Rajsar. Nobena od ekip si ni prislužila kazenskih minut. Razmerje strelov v prvem delu je bilo izenačeno – vsaka od obeh ekip je proti vratom nasprotnika streljala 13-krat.

Minimalno vodstvo in ne prav prepričljiva igra sta v drugi tretjini domače prisilila k bolj zavzeti igri. Napadi so se vrstili drug za drugim. Že v tretji minuti druge tretjine je za povišanje vodstva zadel Nik BRGLEZ (2:0); podala sta mu Jaka Sodja in Peter Zupan. V naslednjih minutah sta na kazensko klop na domači strani sedla Patrik Rajsar in Žiga Urukalo, rezultat pa se ni spremenil. V 37. minuti je na kazensko klop sedel tudi prvi Blejec, domači pa so za dosego novega zadetka potrebovali vsega 18 sekund. Strelec tretjega zadetka je po podajah Alena Hadžića in Razingerja bil Erik SVETINA (3:0). Do konca druge tretjine je na kazensko klop sedel zaradi spotikanja še Peter Zupan, rezultat pa se več ni spremenil. Razmerje v strelih v drugi tretjini: 11:3 v korist Jesenic.

Tretja tretjina je ponudila podobno sliko – dominiranje domačih, precej strelov in solidno branjenje gostov. V 51. minuti je še drugič na tekmi na kazensko klop sedel Urukalo, Blejci pa niso zmogli kakega resnejšega pritiska proti vratom Domna HRIBARja. 15 sekund po izenačitvi moči na ledeni ploskvi pa se je priložnost za dosego zadetka ob igri z igralcem več ponudila tudi domačim, saj so si gostje zaradi udarca s komolcem prislužili novo malo kazen. Železarji so tokrat za gol potrebovali 42 sekund; po podajah Razingerja in Tineta Klofutarja je zadel RAJSAR. Gostom so ob visokem zaostanku nekoliko začeli popuščati živci in videli smo nekaj grobih naletov. V enem izmed takih jo je skupil Jaka Šturm, ki tekme ni mogel nadaljevati. V 56. minuti je kot zadnji na tekmi na kazensko klop sedel še Nejc Brus, gostje pa navkljub pritisku niso zadeli. Jim je pa to uspelo v 58. minuti, ko so zadeli svoj edini gol na tekmi in zmanjšali rezultat na 4:1. Razmerje v strelih  v zadnji tretjini: 15:8 v korist Jesenic.

Kadeti s to zmago ostajajo tik pod vrhom prvenstvene lestvice na drugem mestu.

Aleš SODJA, trener kadetov: ” Fantom čestitam za trud in prizadevnost. Proti tako zaprti igri, kot jo je danes prikazal Bled zelo težko igramo, vendar smo na koncu vseeno našli pravi ključ. Žal mi je da je prišlo do poškodbe Šturma; najbrž bi podobne nalete sodniki morali sankcionirati ostreje.”

Tekst: M.L.