IHL U16
Team Zagreb vs HD Jesenice   4 – 8 (2:1,1:5,1:2)

ako imenovani Team Zagreb, kar je sicer sinonim za selekcijo vseh treh zagrebških klubov (Medveščak, Mladost in KHL Zagreb) je v kadetski kategoriji Jeseničanom v prvi polovici tekme povzročil nemalo težav. Tako so v enajsti minuti domači povedli, vendar je že v naslednji minuti jeseniški odgovor sledil z golom Anžeta ČUFERja (1:1). Hrvatje so na odmor med prvo in drugo tretjino odšli s prednostjo enega zadetka, saj so v devetnajsti minuti znova povedli (2:1).

Novo izenačenje je sledilo v 27. minuti, ko je za Jesenice zadel Matic TÖRÖK (2:2). Veselje je bilo kratkotrajno, saj so domači že v naslednji minuti še tretjič na tekmi povedli (3:2). Slabe štiri minute so nato Železarji spet potrebovali, da so z golom Jana ŠKOFa “reprezentanco Hrvaške” znova ujeli (3:3). Tekma se je takrat že prevesila v svojo drugo polovico, ko pa je do izraza prišla dobra telesna pripravljenost naših fantov. Tako je v 37. minuti za prvo vodstvo Jesenic z novim golom poskrbel TÖRÖK (3:4). Domači so doživeli “blackout”, ki sta ga v 39. in 40. minuti kaznovala z goloma še Nace LANGUS in Luc SLIVNIK; kar naenkrat so Železarji vodili s tremi goli prednosti (3:6).

Zadnja tretjina je bila tako skorajda le še formalnost. Vsi trije goli v tem delu so padli v dobrih prvih petih minutah igre, potem pa so igralci obeh ekip le še čakali na konec tekme. Tako je za povišanje jeseniškega vodstva najprej zadel Aleksander RIJAVEC v 43. minuti (3:7), gol pa je dodal še David BALOH v petinštirideseti (3:8). Zadnji gol na tekmi so v začetku naslednje minute dosegli domači (4:8). Vrata Jesenic je namesto prvega vratarja Gašperja PANJTARja v zadnjih skoraj dvanajstih minutah branil Nejc ŠKRJANC, ki ga domači v tem času niso uspeli premagati.

Tekst: Marko L.
Foto: Ivica Jakovljević, spl. stran Essence of Croatia