Zgoščen sobotni dopoldanski program v dvorani Podmežaklo so nadaljevali kadeti. Dobre pol ure po končani tekmi mlajših dečkov proti Olimpiji so proti drugouvrščenim Celjanom s tekmo začeli tudi na lestvici vodilni Jeseničani. Še en derbi torej, še en preizkus pripravljenosti fantov z Jesenic.

DP kadetov, 12. krog

HD Jesenice – HK Celje   4:0 (1:0,0:0,3:0)

Strelci: 1:0 ZUPAN 6′, 2:0 SODJA (Svetina, Urukalo) 49′, 3:0 ŠTURM (Rajsar, Razinger) 53′, 4:0 ŠTURM (Rajsar, Klofutar) 57′

Kazenske minute: HD Jesenice 8, HK Celje 20

Za HD Jesenice so nastopili: Hribar (GK), Legat (GK), Urukalo, Brus, Šturm, Rajsar (C), Razinger, Zupan, Hadžić, Brglez, Sodja, Svetina, Klofutar, Pivač, Pretnar, Brun Rauh, Ramšak, Pavlič, Jamnik, Korošec in Šabanović
Trener: Aleš SODJA; teh. vodja: Borut Brglez

Dolgo časa vodilni Celjani so pred tedni doživeli poraz proti železarjem že v svoji dvorani. Tokrat so na Jesenice pripotovali prav gotovo z željo po maščevanju. Prav tak vtis so dali od sebe v uvodnih minutah z zavzeto, na trenutke celo preveč ostro igro. Plod take je bila tudi izključitev v tretji minuti, ki pa domačim še ni odprla poti do gostujočih vrat. Nekaj nevarnih akcij na obeh straneh smo videlipreden je v sedmi minuti Peter ZUPAN kot prvi na tekmi zadel (1:0). Domače je vodstvo napolnilo z dodatnim nabojem, v želji po še boljši igri pa se je samo slabih 17 sekund po zadetem golu pripetila neprevidnost – na kazensko klop je zaradi oviranja s palico moral Luka Pretnar. K sreči gostje priložnosti niso izkoristili za dosego izenačujočega zadetka. V 16. minuti je sledila kazen na obeh straneh (Sodja pri železarjih), ekipi pa sta nadaljevali s po štirimi igralci na ledeni ploskvi. Po 73 sekundah so si gostje iz Celja prislužili še 2+10 kazenskih minut, domačim pa vodstva do konca tretjine ni uspelo povišati. Razmerje v strelih v prvi tretjini – 11:9 za Jesenice.

Nekaj sekund priložnosti za dosego zadetka ob igralcu več je domačim ostalo tudi v začetku druge tretjine, a se izid ni spremenil. Trd boj in borba za vsak centimeter ledu se je nadaljeval skozi vso drugo tretjino. V 26. minuti je na klop za kaznovane sedel še eden od Štajercev, gostje pa so se suvereno ubranili. Sicer se je tudi njim med 35. in 37. minuto ponudila priložnost za izenačenje ob igri petih proti štirim (izključen je bil Zupan), gola pa v drugi tretjini nismo videli. Razmerje v strelih v tem delu: 11:12 v korist Celjanov.

V tretji tretjini je bilo pričakovati ogorčen boj. Železarji so se v stiski znašli v začetku 42. minute, ko je na kazensko klop moral še enkrat Zupan. Domači vratar Domen HRIBAR je nekajkrat imenitno posredoval in ohranil svoje moštvo pri minimalnem vodstvu. Obe ekipi sta nadaljevali z disciplinirano igro. Končno je v 49. minuti domačim uspelo doseči nov zadetek – po podajah Erika Svetine in Žiga Urukala je zadel Jaka SODJA (2:0). Dodaten zaostanek je pomenil, da morajo Celjani bolj odločno napasti domača vrata, to pa je puščalo nekaj več prostora  v njihovi obrambni tretjini tudi domačim. V 53. minuti so to izkoristili Patrik Rajsar in Nik Razinger (podajalca), ter Jaka ŠTURM (strelec) in povišali vodstvo na 3:0. V tistem trenutku je bilo resnejšega odpora gostov v rumenih dresih konec. Nov gol ŠTURMa po podajah Rajsarja in Tineta Klofutarja v 57. minuti (4:0) pa je dokončno razblinil vse dvome o zmagovalcih tekme.

Tudi kadeti trenerja Aleša SODJE ohranjajo s to zmago svoje prvo mesto na prvenstveni lestvici.

Aleš SODJA: “Fantje so odigrali dobro tekmo. Celjani so zasluženo visoko na prvenstveni lestvici, v svojih vrstah imajo dva najučinkovitejša strelca lige. Mi smo odigrali zelo disciplinirano v obrambi, morda smo imeli nekaj malega težav z realizacijo. Sicer pa sem s tekmo in pristopom zelo zadovoljen. V torek igramo novo tekmo proti Zagrebčanom – želimo se jim oddolžiti za poraz v domači dvorani pred nekaj tedni.”

Tekst: M.L.