IHL U16
HD Jesenice vs HKMK Bled   2 – 3 (1:0,0:2,1:1)

Kadeti so še drugič v sezoni izgubili proti vrstnikom z druge strani Mežakle. Težko bi sicer rekli, da fantje niso vneto poizkušali premagati gostov, , saj so ob koncu proti blejskim vratom imeli zabeleženih kar 48 strelov. A kaj, ko vsi ti poizkusi niso obrodili sadov v obliki zmage?!

V enakovredni prvi tretjini so si domači prislužili tri izključitve, gostje pa nobene, vendar pa so tudi edini zadeli; gol je padel pičlih pet sekund pred piskom sirene, ko je po hitrem protinapadu zadel David BALOH (1:0). Discipliniranejši so bili Železarji v nadaljevanju, vendar jim je šlo po zlu v rezultatskem smislu. Najprej so Blejci v 25. minuti izenačili (1:1). Neizkoriščen power play med 29. in 31. minuto se je maščeval v 35. minuti, ko so gostje prvič povedli (1:2). Tik pred koncem druge tretjine so si Blejci prislužili kazen, tako da so fantje v rdečih dresih zadnjo tretjino začeli ob številčni prednosti.

Tudi tokrat power play ni bil uspešen. Domači so sicer vneto streljali proti blejskim vratom, vendar je bila obramba gostov neprebojna. V še večje težave so Jeseničani zašli v začetku 48. minute, ko so Blejci zadeli še tretjič (1:3). Še v isti minuti se je domačim ponudila priložnost za znižanje zaostanka, v prerivanju pred gostujočimi vrati po pisku sodnika pa je prišlo do obojestranske izključitve. Nekaj kasneje so Blejci ob izbijanju paka v glavo zadeli linijskega sodnika in prišlo je do krajše prekinitve. Vse se je srečno končalo, ekipi pa sta nadaljevali z bojem. Še so rdeči pritiskali proti blejskim vratom in v 54. minuti končno uspeli zmanjšati zaostanek. Gostje so se  v zadnjih šestih minutah krčevito, a organizirano branili. Trener Železarjev Aleš REMAR je po time-outu v 59. minuti iz igre poklical vratarja PANJTARja in ga nadomestil z dodatnim napadalcem. Žal se poteza ni obrestovala, kaj lahko pa bi domači dobili še gol v prazno mrežo. Tik pred samim piskom sirene so rdeči zgrešili še zadnji strel in gostje so se lahko veselili trdo priborjene zmage. 

Tekst in foto: Marko L.