HD mladi Jesenice : HK Celje 11:1(1:0, 4:0, 6:1)

Celje, ledena dvorana. Gledalcev: 60. Sodniki: Rojko, Turk, Zgonc.

Strelci: 1:0 Glavič (Tomaževič, 17.), 2:0 Rekar (Tomaževič, 26.), 3:0 Rekar (Tomaževič, 31.), 4:0 Tomaževič (Glavič, Tarman, 31.), 5:0 Tomaževič (Rekar, Glavič, 34.), 6:0 Rekar (Glavič, Tomaževič, 43.) 7:0 Rekar (Glavič, Tomaževič, 51.), 8:0 Jeklič (Trkulja, Srpčič, 52.), 9:0 Rajsar (Razinger, 54.), 10:0 Perat (Razinger, 54.), 10:1 Mrcina (Čuvan P., 55.), 11:1 Rajsar (Trkulja, Srpčič, 60., PP1)

Kazenske minute: Jesenice 6 (2, 2, 2), Celje 2 (0, 0, 2)
Streli na gol: Jesenice 50 (18, 13, 19), Celje 28 (10, 9, 9)

HD mladi Jesenice: Vavpotič, Ažman, Srpčič, Trkulja, Jeklič, Krašovec, Avsenik, Tarman, Pelko, Glavič, Tomaževič, Rekar, Žuber, Razinger, Rajsar, Svetina, Perat, Trener: Aleš Remar.

imgl5570
Veliko prometa v smeri celjski vrat, zato tudi veliko zadetkov

Kadeti Jesenic so se iz Celja vrnili z visoko zmago. Zaradi obveznosti je Dejana Varla na klopi zamenjal Aleš Remar, ki je očitno svojo ekipo odlično zmotiviral. Agresivni in nepopustljivi Jeseničani so skozi srečanje držali vse niti igre v svojih rokah in Celjanom, ki so se to pot na domačem ledu predstavili kot gostujoča ekipa, prepustili le nekaj malega drobtinic. Jeseničani še vedno bijejo bitko okoli ledene ploskve in tekme igrajo tam, kjer jim to omogočijo.

Na ledu je skozi srečanje kraljevala le ekipa Jesenic. Kljub odlični igri so prvi zadetek dosegli šele ob koncu prve tretjine. Odličen v vratih Celja je bil Jeseničan Nejc Picelj. Ob številnih strelih na svoja vrata pa popusti vsak vratar in tudi Picelj je prejel zadetek. Že znana dvojica jeseniške ekipe sta tudi v tem srečanju imela svoj šov. Gašper Glavič in Blaž Tomaževič sta bila tista, ki sta uspela izpeljati akcijo za prvi zadetek.

V drugem delu je bila premoč Jesenic še vedno velika, kar se je vse bolj poznalo tudi na rezultatu. Že v uvodnih minutah drugega dela se je železarjem ponudilo kar nekaj priložnosti, za drugi zadetek pa je poskrbel Nik Rekar. Na polovici srečanja so Jeseničani dosegli tri zadetke v treh minutah in nekako tudi rezultatsko prikazali dejansko stanje na ledu. Celjani so se borili in poskušali parirati nasprotniku, kar pa je bilo ob razigranem nasprotniku težko. S prednostjo petih zadetkov za Jesenice sta ekipi odšli na drugi odmor.

Zadnja tretjina ni prinesla sprememb v razmerju moči. Oba trenerja sta na polovici zadnjega dela dala možnost rezervnima vratarjema, do takrat pa so Jeseničani lepo polnili mrežo nasprotnika. Ob taki prednosti, kot so jo imeli železarji, pride tudi do akcij za dušo in teh je tudi nekaj bilo. Lahkotna igra Jesenic je pomenila še šest zadetkov v mreži nasprotnika. Že v uvodu v tretjino je zadel Nik Rekar. Isti igralec je pričel goleado v 51. minuti, ko so Jeseničani v razmaku štirih minut štirikrat zadeli. Ob Rekarju so se med strelce vpisali še Matic Jeklič, Patrik Rajsar in Blaž Perat. Po tem strelskem vložku so zadeli tudi domači, za častni gol pa je poskrbel Miha Mrcina. Sledil je edini power play za Jeseničane v tekmi in tudi tega so izkoristili. Za končni izid je svoj drugi zadetek na tekmi prispeval Patrik Rajsar.

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto: Vid Novak

[nggallery id=40]