HD mladi Jesenice : HK MK Bled 3:4
(0:3, 3:0, 0:0, 0:0, 0:1) – po kazenskih strelih

Jesenice, začasno igrišče Podmežakla. Gledalcev: 75. Sodniki: Gruškovnjak, Bergant, Bulovec.

Strelci: 0:1 Bergles (Mašič, Klasinc, 8.), 0:2 Pazlar (Mašič, 15.), 0:3 Ulamec (Waschl, 15.), 1:3 Srpčič (Glavič, 33., PP1), 2:3 Rajsar (Pelko, 34.), 3:3 Jeklič (Krašovec, 34.), 3:4 Ulamec, 65., GWS

Kazenske minute: Jesenice 4 (2, 0, 0, 2), Bled 8 (2, 2, 2, 2)
Streli na gol: Jesenice 54 (12, 21, 19, 2), Bled 26 (15, 6, 4, 1)

HD mladi Jesenice: Legat, Hribar, Srpčič, Hadžič, Jeklič, Krašovec (C), Avsenek, Tarman, Pelko, Glavič, Tomaževič, Rekar, Trkulja, Žuber, Rajsar, Seršen, Svetina, Blažič, Razinger. Trener: Dejan Varl.

Jeseniški kadeti so odigrali zaostalo srečanje v državnem prvenstvu proti HK MK Bled. Brez standardnih vratarjev so se morali zanesti na usluge dveh vratarjev iz ekipe dečkov. Svoje so dodale nekoliko težke noge, zaradi stalnega nastopanja na tekmah in v prvi tretjini igra Jesenic nikakor ni stekla. To so izkoristili gosti, ki so v osmi in nato še dvakrat v 15. minuti zadeli v polno in prvo tretjino končali z visoko prednostjo.

V serijah jeseniških priložnosti je bil osrednja oseba blejski vratar Urban Avsenik

V drugi tretjini je jeseniška ekipa počasi prišla na tisti nivo igre, ki ga prikazuje skozi sezono. Agresivna in napadalna igra je pripeljala do številnih priložnosti in le dobrim obrambam vratarja Urbana Avsenika se Blejci lahko zahvalijo, da so v drugem delu prejeli le tri zadetke. Kljub temu vsega ni uspel ubraniti in je prvič klonil ob jeseniški prednosti igralca več. Močan strel Žan Luka Srpčiča je ob bližnji vratnici končal v mreži. Že v naslednji minuti so Jeseničani prišli do izenačenja. Najprej je v samostojnem prodoru po desni strani pred gol nasprotnika prišel Patrik Rajsar in dosegel drugi jeseniški zadetek. Le nekaj za tem pa je po kombinaciji z Žigo Krašovcem zadel Matic Jeklič. Tudi v nadaljevanju je bilo priložnosti za jeseniške kadete precej, tresla se je tudi vratnica, spremembe izida pa ni bilo.

Neuspešni poskusi tudi ob kazenskih strelih

Enako agresivno so Jeseničani igrali tudi v zadnjem delu. Priložnosti so se vrstile ena za drugo, jeseniški napadalci pa niso uspeli ploščice spraviti mimo blejskega vratarja v mrežo. Blejci so se branili, Jeseničani pa napadali iz minute v minuto. Vratar Avsenik je uspel odbiti plošček tudi z neverjetnimi obrambami in tudi na zalo atraktiven način ter na ta način svoji ekipi zagotovil podaljšek. Ker odločitve ni bilo niti v dodatnih petih minutah, so zmagovalca odločali kazenski streli. Blejci so bili proti vratarju iz vrst dečkov Juretu Legatu enkrat uspešni, na drugi strani Jeseničani še enkrat več niso uspeli premagati Avsenika in dve točki sta odšli na Bled, ena pa na jeseniški točkovni izkupiček.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=73]