HK Triglav : HD mladi Jesenice 3:4
(1:2, 0:2, 2:0)
2. tekma polfinala kadetskega DP, izid v zmagah 0:2

Kranj, dvorana Zlato polje. Gledalcev: 120. Sodniki: Tominc, Čertanc, Zgonc.

Strelci za Jesenice: 1:0 Ban (Pangerc, 7.), 1:1 Jeklič, 9., 1:2 Rekar (Tomaževič, Glavič, 15.), 1:3 Jeklič (Pelko, Krašovec, 25.), 1:4 Trkulja (Jeklič, Krašovec, 38.), 2:4 Ban, 41., PP1, 3:4 Potočnik K., 42.

Kazenske minute: Triglav 8 (4, 2, 2), Jesenice 14 (4, 8, 2)
Streli na gol: Triglav 24, Jesenice 30

HD mladi Jesenice: Picelj, Ažman, Rajsar, Perat, Seršen, Hadžič, Trkulja, Tomaževič, Glavič, Krašovec, Avsenek, Jeklič, Svetina, Žuber, Tarman, Razinger, Pelko, Srpčič, Rekar. Trener: Dejan Varl.

Jeseniški kadeti so si ponovno izborili mesto v finalu državnega prvenstva. Tudi na drugem srečanju polfinala proti kranjskemu Triglavu so osvojili zmago. Tudi ta je bila tesna, ne glede na to pa dovolj visoka, da tretje srečanje ne bo potrebno. Domači so poskušali unovčiti prednost domačega terena in po hitrem vodstvu se je zdelo, da so uspešno na poti. Vendar so Jeseničani hitro odgovorili in z zadetkom Matica Jekliča stvari postavili na izhodišče. Železarji so bili vse boljši in močnejši in to se je odrazilo tudi na rezultati. Nik Rekar je poskrbel za jeseniško vodstvo, ki je ostalo vse do konca.

Borba se je nadaljevala v drugem delu. Malenkosti so dajale prednost Jeseničanom. Veliko želje in borbenosti so pokazali hokejisti ene in druge ekipe, motiv pa je bila finalna vstopnica. Bolj natančni in iznajdljivi so bili Jeseničani. Že v 25. minuti so prednost povečali na dva zadetka in v nadaljevanju zamudili nekaj priložnosti še za izdatnejše vodstvo. Priložnosti pa v 38. minuti ni zamudil Dejan Trkulja in prednost treh zadetkov se je zdela nedosegljivo velika. V drugem delu so Jeseničani delali vse preveč prekrškov, domačim dali tudi pol minute priložnosti ob igre petih proti trem, uspešno pa odbili vse napade. Tudi konec druge tretjine niso dočakali v polni zasedbi in nekaj kazni je ostalo še za tretji del.

Domači so to uspešno izkoristili že po vsega 25. sekundah nadaljevanja. Znižanje izida je prinesel nekaj nereda v obrambo Jesenic in Kranjčani so po dobri minuti igre v tretji tretjini prednost Jesenic stopili na vsega en zadetek. To sicer ni bilo dobro za živce navijačev, je pa bilo še kako dobro za zanimivost srečanja. Le zadetek prednosti je zanemarljivo malo, pa tudi nedosegljivo veliko. Iz minute v minuto je napetost naraščala, disciplina igralcev pa je bil tisti element, ki je prednjačil. Le obojestranska izključitev v uvodnem delu tretje tretjine je pripeljala do priložnosti, da ena od ekip izkoristi nekaj več prostora na ledeni ploskvi, ostalo pa je le pri poskusih. Nepopustljiv boj je trajal vse do končnega piska sirene, Železarjem pa je uspelo ohraniti zadetek prednosti. Zmaga je pomenila vstop v veliki finale državnega prvenstva, kjer bodo Jeseničani poskušali ponovno ubraniti naslov prvaka.

Tekst: Drago Cvetanovič