Liga IHL, kategorija U16

HD Hidria JESENICE vs HDK Maribor
9 – 1 (4:0,1:1,4:0)

Nobenih resnejših težav z vrstniki iz Maribora niso imeli kadeti Jesenic na sobotni tekmi. Že prvi power play je domačim v deveti minuti prinesel vodstvo, zadel pa je Matic TÖROK (1:0). V dvanajsti minuti sta v razmiku le petnajstih sekund nato zadela Marcel KOBAL in Juš DOBRAVEC (3:0). S svojim drugim golom na tekmi je končni rezultat prve tretjine v 17. minuti postavil TÖRÖK (4:0).

V drugi tretjini je pred domača vrata namesto prvega vratarja Gašperja PANJTARja stopil Nejc ŠKRJANC. Domači so še naprej oblegali vrata Štajercev, a bili pri tem zelo nenatančni. Edini gol  v drugi tretjini za Železarje je v 29. minuti dosegel TÖRÖK (5:0), gostje pa so ob izključitvi Fartka uspeli doseči častni gol v 34. minuti (5:1).
V zadnjem delu v strelskih poskusih domači niso bili več tako vneti, zato pa toliko bolj učinkoviti. KOBAL je v 48. minuti dosegel svoj drugi gol na tekmi (6:1). Ob igralcu manj na ledu so Železarji z golom Davida BALOHa v 52. minuti povedli s 7:1. Še četrtič na tekmi je v 54. minuti zadel TÖRÖK (8:1). Zadnji gol na tekmi je v naslednji minuti zabil BALOH (9:1).

Več statističnih podrobnosti o tekmi: KLIK

Tekst in foto: M.L.