HD mladi Jesenice : HK Triglav 2:1
(1:0, 1:0, 0:1)

Jesenice, začasno igrišče Podmežakla: Gledalcev: 60. Sodniki: Bohinc, Bergant, Franc.

Strelci: 1:0 Jeklič (Pelko, 9.), 2:0 Krašovec (Jeklič, Glavič, 33.), 2:1 Peček (Ban, 46., PP1)

Kazenske minute: Jesenice 26 (2, 0, 4+20 (Jeklič)), Triglav 4 (2, 0, 2)

HD mladi Jesenice: Vavpotič, Legat, Tarman, Rajsar, Blažič, Seršen, Hadžič, Trkulja, Tomaževič, Jeklič, Glavič, Krašovec (C), Svetina, Žuber, Razinger, Pelko, Srpčič, Rekar. Trener: Dejan Varl.

Pred dvobojom gorenjskih ekip v kadetskem prvenstvu sta obe ekipi odigrali kar nekaj zahtevnih srečanj. Kranjčani so se borili z Olimpijo, ki so jo dan pred srečanjem z Jesenicami tudi premagali, Jeseničani pa so se v dveh zaporednih dvobojih proti HK MK Bled enkrat veselili zmage in enkrat morali poznati tudi poraz po izvajanju kazenskih strelov. Še posebaj poraz je bil posledica ne najbolj zavzete igre in premajhne želje po uspehu mladih Jeseničanov. V novo srečanje pa so mladi Železarji vstopili povsem drugače. Agresivni in aktivni so pokazali, da bodo težko oddali točke. Napadi so se vrstili, takšna igra pa je pripeljala tudi do kar lepega števila priložnosti. Izkoriščena je bila le ena, uspešen pa je bil Matic Jeklič. Zadetek je bil dosežen le nekaj trenutkov po tem, ko so se domači uspešno ubranili v igri z igralcem manj. Tudi sami so kasneje poskušali v power playu, izid pa je ostal nespremenjen.

V drugi tretjini se je boj nadaljeval v podobnem tempu, kot se je končal v prvi tretjini. Kranjčani so lovili izenačenje, Železarji pa so se želili oddaljiti na nekoliko bolj varno razdaljo. Boj je bil zanimiv, domači pa so imeli nekaj več od igre. Izgubljenih dvobojev ni bilo in vztrajnost je prikrila kakšno napako v igri. In tudi pripeljala do zadetka. V 33. minuti je po izdelani akciji zadel kapetan Žiga Krašovec. Dva zadetka prednosti sta bila lepa popotnica za zadnji del srečanja, do uspeha pa je bilo še daleč. Obe ekipi sta bili zelo disciplinirani v svojih nalogah na ledu, drugi del pa je minil brez izključitev.

Da se bo potrebno še kako boriti se je pokazalo kmalu po začetku odločilne tretjine. Gosti so uspeli izid znižati ob igri z igralcem več in ujeti priključek. Urh Peček je srečanje naredil odprto, ekipi pa sta nato v srečanje vložili še kakšen atom energije več. Jeseničani so imeli več plošček na svojih palicah in štiri minute pred koncem imeli priložnost zadeti v power playu. Zadetka ni bilo. Zadnja minuta je bila precej nervozna, Jeseničani pa so se morali zadnjih 21 sekund braniti z igralcem manj. Napadi Triglava niso bili uspešni, zmaga je ostala doma. S tem so Železarji skočili na prvo mesto prvenstvene lestvice, kljub temu, da imajo odigrano srečanje manj od najbližjega zasledovalca, Olimpije.

Tekst: Drago Cvetanovič