Liga EBJL
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
16. januar 2016
Gledalcev:

 HD Jesenice – EC KAC

3 – 0

(1:0,1:0,1:0)

IMG_2867[1]

Strelci: 1:0 KAPEL 6′, 2:0 KAPEL 39′, 3:0 SODJA (Svetina, Seršen) EN 60′

Streli na gol: HD Jesenice  49 (19,11,19); EC KAC   24 (3,12,9)

Kazni: HD Jesenice  4 (-,-,4); EC KAC  56 (4,2,50)

HD Jesenice: 1 Legat (GK), 25 Kogovšek (GK), 2 Luznar, 7 Šabanović, 8 Urukalo, 15 Brun Rauh, 16 Brus, 21 Korošec, 4 Ivančevič, 9 Rajsar, 10 Pavlič, 11 Brglez, 12 Seršen, 14 Pretnar, 18 Kapel, 19 Pogačnik, 20 Mravlje, 22 Svetina, 23 Sodja (C), 24 Šturm
Trener: Gaber GLAVIČ

EC KAC: 31 Holzer (GK), 80 Kuntze, 89 Hammerle, 67 Zeloth, 58 Goritschnig, 4 Rassl, 11 Greier, 16 Rainer, 97 Hochegger, 5 Puff (C), 22 Pölzl, 48 Nusser, 25 Schaden, 11 Greier, 23 Zandonella, 63 Patterer

Sodnik: Luka Kamšek
Linijska sodnika: 
Anže Bergant, Matej Arlič

IMG_2852[1]

Tekme s koroškimi ekipami so za Jeseničane vedno zanimive in napete v vseh kategorijah, krasi pa jih podoben čar, kakor tiste proti Ljubljančanom. Železarji so v dosedanjem delu sezone sicer pokazali prepričljivejše predstave, a tudi gostje iz Celovca na lestvici niso daleč. Prvih nekaj minut sta se ekipi še “otipavali”, potem pa je prvič resneje pritisnila rdeča četa. Kaj pritisnila, kar zadela je!. Z eno od svojih značilnih akcij si je na backhand pak pripravil rdeča osemnajstica; ko mu na eni strani ni šlo vse po načrtu, se je Rok KAPEL elegantno zapeljal okrog vrat in z druge strani premagal KAC-ovega vratarja Holzerja v začetku šeste minute tekme. V enajsti minuti so gostje prvič pokazali kakšna “igra” jih krasi- zaradi udarca s palico je bil izključen Kuntze. Minuto in pol kasneje se mu je zaradi istega prekrška na klopi za kaznovane pridružil še Goritschnig, domačim pa v powerplayu ni uspelo doseči še drugega zadetka. Železarji so ves preostali del prve tretjine napadali, a gostujoče obrambe niso več prebili. Ob koncu tretjine so statistiki našteli kar devetnajst strelov v okvir vrat gostujočega vratarja, domači čuvaj mreže pa se je resneje moral potruditi le trikrat(!).

IMG_2856[1]

V drugem delu so nekoliko resneje o igranju hokeja začeli razmišljati tudi gostje. Dve izenačeni ekipi si na ledeni ploskvi nista pustili vsiliti kake premoči. Prostora pred goloma sta bila zgoščena, vseeno pa je kakih 80 gledalcev videlo nekaj zanimivih akcij. V 29. minuti so gostje dobili novo malo kazen, saj je zaradi nevarnega udarca s kolenom na dvominutni počitek moral Pölzl. Domači pritisku navkljub niso podvojili svojega vodstva. V nadaljevanju tretjine sta ekipi še naprej igrali pravo “šahovsko partijo”, v kateri sta predvsem skrbeli, da nasprotnik ne bi dobil priložnosti za dosego gola. Ko je že vse kazalo, da se bo tretjina končala ob minimalnem vodstvu za Jesenice, pa je iz gneče pred Holzerjem znova zadel KAPEL slabi dve minuti pred drugim piskom sirene.  Domači so v drugi tretjini streljali enajstkrat, gostje pa so zbranost Žiga KOGOVŠKA preizkusili dvanajstkrat.

IMG_2859[1]

V zadnji tretjini sta obe ekipi že po 28 sekundah ostali brez po enega igralca. Na domači strani je bil zaradi nepravilnega oviranja izključen Korošec, pri Celovčanih pa zaradi udarca s palico(!) Hammerle. Nič posebnega se ni zgodilo v prihajajočih dveh minutah, je pa hitro postalo jasno, da imajo gostujoči igralci navodilo, da nekoliko provocirajo domače. Minuto in pol kasneje si je zaradi spotikanja dve minuti kazni prislužil Rassl, a domačim tudi te številčne prednosti ni uspelo pretvoriti v zadetek. Nepravilna menjava in preveč igralcev na igrišču je mladincem KAC-a prinesla novo malo kazen v 49. minuti tekme, a je bil njihov penalty-kill tudi tokrat izvrstno organiziran. Znova je med igralci obeh moštev resneje zavrelo v 53. minuti, ko si je kazen zaradi grobosti pri železarjih prislužil Šturm, pri gostih pa zaradi naleta na ogrado Hammerle. Ob burnem in povsem neprimernem protestu si je najprej nato disciplinsko kazen prislužil še Kuntze. Ker je s svojim obnašanjem nadaljeval, pa ga je sodnik Kamšek “počastil” še z disciplinsko kaznijo igre in vročekrvnež je moral predčasno z igrišča v garderobo. Dobro minuto in pol aksneje – nova provokacija; s kolenom je enega od domačih poskušal poškodovati Hammerle, slabih dvajset sekund kasneje pa si je disciplinsko kazen prislužil še Goritschnig. Tudi v preostalih minutah so strasti še tlele in sodniki so nekajkrat morali odločno posredovati, da ni izbruhnil kak resnejši incident. 35 sekund pred koncem so gostje vzeli pol-minutni odmor in iz igre potegnili svojega vratarja ter ga nadomestili z dodatnim napadalcem. Vse skupaj se je razpletlo s še tretjim pakom v (prazno) gostujočo mrežo, ki ga je po smoli Svetine ob koncu dosegel Jaka SODJA. V zadnji tretjini so železarji znova streljali na celovška vrata devetnajstkrat, proti svojemu golu pa so dopustili devet strelov.

IMG_2861[1]

Tekst in foto: Marko L.