Jeseniška hokejska zgodovina je zelo pestra, bogata z uspehi, ne manjka pa tudi grenkih razočaranj. Dolgoletna tradicija pa, navkljub vsem tegobam in oviram, traja dalje. Dogodki izpred nekaj dni kažejo, da je za pozitivne premike v jeseniškem hokeju potrebno čisto malo. Nekaj poštenega razmišljanja, nekaj dobre volje in nekaj pravih ljudi na pravem mestu. Na ta način smo od nekdaj premikali gore in dosegali nemogoče. Bili smo gluhi za zbadljivke od zunaj, zato smo segali visoko, najvišje.

Že pred več kot petdesetimi leti smo na Jesenicah postavili sistem dela in razvoja v hokeju, ki se je izkazal za odličnega in so ga kopirali mnogi hokejski centri v tem delu Evrope. V soju žarometov je svetilo ime HK Jesenice, v senci tega pa je veliko marljivih delavcev brusilo male in večje hokejske diamante, ki so čakali na svojo priložnost v profesionalnem moštvu. Za te diamante so skrbeli najprej v HK Kranjska Gora, na prehodu v novo tisočletje pa so te naloge prevzeli pri HD mladi Jesenice. In vsi uspehi so bili uspehi jeseniškega hokeja.

Dva kluba, dve na ven povsem različni pravni osebi, sta delali za skupni cilj. In ga skozi desetletja tudi dosegali. Naslovi so se osvajali serijsko v vseh kategorijah jeseniškega hokeja, ob krizah pa smo znali stopiti skupaj in narediti tisto, kar je bilo prav, kar je hokej potreboval in kar nam je hokej zagotavljalo še naprej. Hokej na Jesenicah je institucija.

Tudi danes, ko na mesto žal propadlega velikana vstopa novo ime, HDD Jesenice, se preverjen in dokazan način dela ne bo spremenil. Jeseniški hokej ima še naprej dva pravno gledana ločena subjekta. Vsak ima svojo nalogo in svoj cilj. Vendar oba skupaj gradita le en jeseniški hokej, se dopolnjujeta in nagrajujeta. Z roko v roki, s skupnimi idejami, s skupnim reševanjem problemov, s skupnim bojem za naš hokej, korakamo v svetlejšo prihodnost.

Delitev ne pomeni razhajanje, delitev pomeni varnost za obstoj hokeja na Jesenicah tudi v prihodnje. V zadnjih 15. letih se je to obrestovalo in zato lahko danes delamo nove načrte za prihodnost. In v njih niso ideje zgolj o nastopih in tekmovanjih, ampak so načrti o napredku, zmagah, naslovih, o vrhunskih igralcih. O imenu JESENICE!

Predsednika obeh klubov Anže Pogačar in Miha Rebolj sta se že pred časom zavezala k sodelovanju in to se že izvaja tudi v praksi. Želje po delitvah ni. Kaj te prinašajo nas opominja pogled samo nekaj sezon nazaj. Jeseniški Železar je kraljeval na vrhu in tja se ima namen tudi vrniti. Imamo znanje, imamo voljo, imamo pogoje, o trmi pa ni treba izgubljati besed.

Ostajamo to kar smo bili. Spet bomo premikali gore in spet bomo dosegali nemogoče. Ostali bomo gluhi za zlobna zbadanja in namigovanja. Ostali bomo enotni, trdni, nepremagljivi. Zavedamo se, da brez enega ni drugega, solo tek pa pomeni kratko zadovoljstvo. Zato vsem sporočamo, tako našim članom, navijačem, podpornikom, donatorjem in sponzorjem, predvsem pa nasprotnikom, jeseniški hokej je tu, nazaj, z novimi znanji in izkušnjami. Korak za korakom bomo šli proti našim skupnim ciljem. S pomočjo vseh pa bo pot samo lažja in prijetnejša. Z malo dobre volje se hitro dosegajo pozitivne stvari.

Vsak ljubitelj pa v mozaik nove podobe Jesenic lahko doda svoj prispevek. Obisk tekem je tisto, kar potrebuje Železar. Pomoč s tribun, obiske tekem, nakupe vstopnic, letnih ali dnevnih. Pokažite pripadnost hokeju na ta način. Bodite naš dodatni napadalec, naša dodatna moč na ledu.

 

In kmalu nasvidenje v Podmežakli!

Predsednik HDD Jesenice
Anže Pogačar

in

Predsednik HD mladi Jesenice
Miha Rebolj